Работата в BG
Работата в BG
Здравейте, форумци. Преди да реша да пиша прегледах част от темите и разискванията тук, но не открих това което ме интересува, затова моля, ако някой има идея да ми отговори. Ето и малко информация за мен: изпратил съм док. във Виена на 26.09.05 и съответно получих уведомителното писмо след 3 седмици. В момента очаквам писмото за интервюто, което според това което съм разбрал, трябва да пристигне някъде през декември-януари, може би. Самостоятелен кандидат съм, техническо образование(магистратура) - автоматизация, 13 години трудов стаж, като последните 10 - в една и съща компания, на различни длъжности. Та въпроса ми е следният: по редица причини напускам сегашната си месторабота от 01.01.2006. Как ще се отрази този факт при явяването ми на интервюто и трябва ли да побързам да започна нова работа преди интервюто? Очаквам вашите препоръки и коментари, за което ви благодаря предварително.
Be STRONG!
Няма от какво да се притесняваш
Няма от какво да се притесняваш. Ако си заемал инженерни длъжности, и си добре с езиците, ти си идеалния кандидат.
Благодаря ти за отговора qbq, а ето и още малко инфо относно мен: инженерна длъжност съм заемал последните 3 години, тъй като преди това следвах задочно и ако можеш да ми кажеш дали имиграционните власти правят разлика за образованието(имам предвид редовно/задочно)? А относно езика - боря се с франсето. Засега съм преминал първата Панорама в алианса и продължавам...
Be STRONG!
- avve
- Обратна връзка:
е това никой не може да ти каже - оставам с впечатлението, че ако си учил задочно не ти признава трудовия стаж докато си учил, но не мога да го твърдя със сигурност! Във всеки случай моето задочно образование ми го призна, но за трудовия стаж - не знам! Тя си чаткаше по компютъра и си мрънкаше под мустак и не ми стана ясно кое зачита и кое не!
Savoir c'est pouvoir!
- avve
- Обратна връзка:
е това никой не може да ти каже - оставам с впечатлението, че ако си учил задочно не ти признава трудовия стаж докато си учил, но не мога да го твърдя със сигурност! Във всеки случай моето задочно образование ми го призна, но за трудовия стаж - не знам! Тя си чаткаше по компютъра и си мрънкаше под мустак и не ми стана ясно кое зачита и кое не!
Savoir c'est pouvoir!
don't worry be happy
Mi te kebekarite ot de sthe nauchat che si si napusnal/a/ rabotata? Prosto ne im go kazvay na intervyuto.
Ами нали като извадя трудовата книжка на интервюто ще видят , че съм напуснал работа и естествено ще последват въпроси. Е, дотук вече си оформих мнение, че трябва да започна нова работа, а и така май ще покажа пред интервюиращите, че съм адаптивен и целенасочен и не чакам наготово соц. помощи. Благодаря за коментарите и ако има и други като вас (или като мен) нека пишат.
Be STRONG!
Spored men niama da e fatalno, ako ne si zapochnal rabota ili rabotish nekvalifitsirana takava. Naprotiv - moje dori da ti bade ot polza. Nevazmojnostta za profesionalna realizatsia v rodinata e lesno razbiraema prichina za imigratsia. Izpitvashtite mnogo dobre znaiat che ot otchaianite hora stavat nai-dobrite imigranti...
Uspeh!
Uspeh!
От една страна няма да е добре да си без работа, от друга наистина няма как да разберат, освен ако не си оформиш трудожата книжка. На самото интервю ще те питат дали работиш на същото място, което си писал в документите. Ако не се затрудняваш да лъжеш, т.е не ти личи, няма и от какво да се притесняваш. Аз имах подобна дилема преди да се явя на интервюто, защото сьщо исках да напусна. Според мен или напусни и си намери вднага нещо друго или остани.Лошото на новата работа е,че ще трябва да се натягаш отначало.Аз лично оставам с впеатлението,че признават едва ли не само стаж по специалността, а ти го имаш.