Пътуване до Ниагарския водопад от Калифорния

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
dobrata_feya

Пътуване до Ниагарския водопад от Калифорния

Мнение от dobrata_feya »

Здравейте, уважаеми дами и господа! Копирам си темата едно към едно от форума на дир.бг, просто заспивам вече и нямам време да коригирам или поправям. Питането за Бъфало явно не е актуално за тук, но моля, ако имате възможност, да дадете мнение по другите питанки. Всичко най-най :) , ще мина утре надвечер да видя има ли някакви съвети, още веднъж благодаря на всички отзовали се.
Накратко с две думи: решихме с Магьосника да се поразходим до водопада. Имаме една седмица свободна след Нова година, по-точно дните от 7 до 14 януари. Та половинката присви очи, погледна картата и рече: "Сладурче, аз така го виждам. Летим до Торонто, взимаме кола под наем, разглеждаме града за 2-3 дни, после виждаме водопада откъм Канадско (казвали са му, че оттам гледката била по-забележителна), преспиваме, разхождаме се, намръзваме се яко и хайде обратно на топличко. На тебе оставям подробностите!"
Добре де, пуснах аз един чек и се оказва, няма директен полет Ел Ей - Торонто, всички са с 1 прекачване, цената започва от 384 долара на калпак. Присвих аз очи също и се загледах в картата и погледът ми се спря на Бъфало по незнайни причини, бързата проверка показа, че до там също няма директен полет (дали ще се прекачваме в Чикаго или Филаделфия - все тая), но цената на билетите започва от 243 долара на човек. Наемът на кола е около 250 долара, схващате ми мисълта предполагам...
Та първото ми питане към вас е: има ли нещо интересно в Бъфало, което си заслужава, или от летището в колата и към границата.
Второ въпросче: някой пътувал ли е към Торонто по този маршрут, стават ли големи задръствания по магистралата и горе-долу колко часа отнема? То май е 150 мили (поправете ме, ако греша). Или е по-добре все пак да преспим в Бъфало и да тръгнем на следващия ден.
Трета питанка: Въобще вие как мислите, заслужава ли си да ходим до Торонто (Магьосника е лесен, ще го убедя), ще съм благодарна на всяко мнение или съвет.
С най-добри пожелания на всички от добрата фея
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

po dobre patuvaite do bufalo ili niagara, po eftino e - kakto i poleta, taka i kolata
v Buffalo niama mnogo za gledane osven ako sa vi pisnali meksikancite i iskate da vidite malko negri...
Toronto si struva - razhodete se s kolata - lesna rabota
imaite pred vid che vodopada spada prez zimata - ima po malko voda a i taia deto ia ima ia otbivat za elektrichestvo shtoto niama mnogo turisti.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
nobleman

Re: Пътуване до Ниагарския водопад от Калифорния

Мнение от nobleman »

dobrata_feya написа: Копирам си темата едно към едно от форума на дир.бг, просто заспивам вече и нямам време да коригирам или поправям.
Че то има ли го още този сайт и кой влиза в него????
О, да :? ... някакъв си HisShadow 8) , King 8) и access24 8) , който помага на нови имигранти?!?!?
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Нито в Бъфало нито в Ниагара има какво да се гледа 1 седмица. Водопада е най-хубав през май :lol: , зимата може бая да замръзне и да хлъзга около парапета, но казват че можело да стане и леден мост над самия водопад :shock: , от замръзналите пръски, искам да го видя това някой ден. Та може да идете до там за един ден, но според мен кацнете в Торонто. По има какво да се види и прави цяла седмица. Магистралата е супер до Ниагара, не е задръстено никога. Е, малко в петък следобед :D .
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Ааааа, и Бъфало е дало нещо на света! Бъфало уингс. Идете на Anchor Bar and Grill, там са ги измислили.

Кольо е прав, много по-евтино ще е летенето и колата до Бъфало, а оттам до торонто е стотина мили.

За хотел, ползвайте www.priceline.com - страхотни цени може да намери човек. ($35 + такси за Шератона на Ниагара, например) За самолетни билети не препоръчвам, щото ако се случи да има проблем, няма оправяне. Вижте и www.biddingfortravel.com там хора използвали прайслайн пост-ват за колко са взели хотел, кола, и т.н. Внимавайте само, ако ви приемат цената, вземат ви парите и няма връщане - няма ама аз сложих грешната дата, щракнах другаде без да искам...

Провери www.travelocity.com, там за полетите и колата поне можете да спестите 100 долара от сумата, която си показала горе, ей сега проверих.

ООооо, м/у другото, забелязах канадското travelocity.ca е много по-скъпо от американското travelocity.com. Става дума дори след като се направи (еск)чейнджа - 20-тина %. Същото важи и за хотелс.ка и за хотелс.ком. Странна работа. Или е заради GST/HST?
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

не е заради ексчендж рейта а защото в канада има монопол почти над травел индустрията

иначе другия момент е че летищтните такси на пиърсън са огромни, най скъпите в света...

аз вместо да летя обаче бих си взел една кола и бих покарал
ако имате начин да прексочите рокитата сафели, така ще ви е по красиво
ианче в ниагара 7 дена няма какво да правите освен ако искате да дойдете на риба на водовъртежа.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

:shock: :shock: :shock: с кола през америката ?
Кольо, за почивка говорят хората, за мен това си е мъчение ... А Пиърсън са мръсни кожодери, това е вярно, да се чудиш на какво отгоре :roll: ...
Циганите - на Сатурн !
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

anxeli написа::shock: :shock: :shock: с кола през америката ?
Кольо, за почивка говорят хората, за мен това си е мъчение ... А Пиърсън са мръсни кожодери, това е вярно, да се чудиш на какво отгоре :roll: ...
много си е гот дори
роуд трип
човека е човек когато е на път
даже ако беше по тполо щях да им кажа да стабнат бъмове и да дойдат от влак на влак...
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Mani tazi istoriq, njakoi istinski bumpove da gi stubnat :lol: :lol: :lol:, ne ne ...
Циганите - на Сатурн !
dobrata_feya

БЛАГОДАРЯ на всички, които отговорихте

Мнение от dobrata_feya »

Сега ще изчета по-внимателно постингите ви, но пак стана никое време, ще отговоря индивидуално утре вечер, бъдете здрави :) .
добрата фея
qqqq

Мнение от qqqq »

v buffalo ima gotini clubove s edni 4erni stari sto kilogramovi kaki deto peiat strahotno. biahme v takuv club s priateli prez 1998-ma. mazkite se snimaha s mom4etata ot orkestura. posle na snimkata ot orkestura se vijdaha samo teniskite, zubite i bialoto na o4ite :))
Заключено