Family class sponsorship

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Junior
Обратна връзка:

Family class sponsorship

Мнение от Junior »

Здравейте,

В момента подготвям документите на съпругата ми по програмата Family class sponsorship. Не съм сигурен дали е достатъчно документите, които тя трябва да приложи към основните формуляри, да бъдат просто преведени на английски от лицензирана агенция, или е необходимо допълнително да бъдат заверявани в някое държавно учреждение в България. Имам предвид акт за раждане, брачно свидетелство, свидетелство за съдимост, копия на паспорти и лични карти и т.н.

Ще се радвам, ако някои може да ме посъветва нещо.

Благодаря Ви предварително

Жоро
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Първо, в Канада апостилите не се признават, така че легализирането на документи е напълно излишно.
Второ, трябва да се извади дубликат на акта за раждане за чужбина. В общината са наясно за какво става въпрос. Свидетелството за съдимост също трябва да е издадено за чужбина.
Копия на документи за самоличност (лична карта, паспорт) не се заверяват и не се легализират. Нотариално заверено копие има същата сила като оригиналния документ, а човек не може да има два паспорта например.
Junior
Обратна връзка:

Мнение от Junior »

Мерси за отговора,

Вярно е това което казваш и ако човек се замисли звучи логично.
Освен това документите и упътванията, които ми изпратиха от имигрантския офис нищо не се споменава за легализации или заверки.

Но в досегашния ми опит с подобни процедури, нормалната логика рядко се е оказвала добър съветник и затова реших все пак да попитам.

Благодаря още веднъж
Заключено