Нещо по различно!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
dgovani

Нещо по различно!

Мнение от dgovani »

Здравеите!

Ами така де, стига с тая Европа зими и студове.....в следващите редове иде реч за нещо екзотично и топло, с което ако имате опит бихте ни били също полезни!

Та ходил ли е някои от Вас из Амазония или въобще в Бразилия. Значи резервирахме си пътуване за там през февруари (втората половина) и първоначално бяхме, а и все оче сме де - много въодошевени!!!
Хубаво, ама миналата седмица ходихме да си правим задължителните имунизации против жълта треска.........хапчета против малария, ваксина срещу хепатит Б и разни други, ама доктора ни лудна с някаква муха, дето жилейки те си снасяла яицето в теб, което живее в организма ти ........и чак като станело на какавида излизало след няколко месеца .........Някои път антибиотици помагали някой път не!!!!!
Ужас.......! Извиняваите ако Ви звучи смешно или глупаво, ама имате ли конкретен опит с такива екзотични места и какво бихме могли да направим за да минимизираме риска!

Също, ако сте били в Бразилия по време на карнавала (тази година той е през последната седмица на февруари), какво би трябвало според Вас да имаме в предвид!?

Сърдечни поздрави,

dgovani
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Пиши ей на тоя пич за Амазония, често организира екскурзии до там, казва се Оливър, ето му сайтовете, според мен той е най-добрият експерт по темата:

http://www.amazonfishingtrips.com/

http://www.belowwater.com/index.html
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
toncho

Мнение от toncho »

Ако има град на земята който трябва да се види това е Рио де Жанейро. Не ти трябват никакви ваксини, виж за амазония не знам. Впечатленията извън Рио са ми от Иля Гранде (големия остров) - всичко си е типично подредено и нагласено за туристи. Карнавала е едно от най-яките неща но си уредете спането за да не нощувате на плажа. Което всъщност изобщо не е лошо, но имайте в предвид че яко се краде. аз лично не съм имал проблеми но постоянно ме спираха по улицата да ми казват да не си държа камерата в така в ръце.

Тва за мухата - 2001 година имаше 4 смърни случая някъде из джунглите ама аз тая екзотика без течаща топла вода не я разбирам. чии ще го крепите из джунглите?!?! ако не ви се седи само в рио ходете на границата с аржентина - има страхотни водопади. пък на север има невероятни курорти.

Да знаете че почти никъде не говорят английски. Вземете си камерата, и ходете навсякъде където можете. 2002 нямах кредитна карта но ми направи впечатление че дори на острова приемаха. Тази ви екзкурзия ще са най добре похарчените ви пари.
Който може нещо - го прави, който не може - учи другите, който не може да обучава - ръководи.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

мен като ми биха за жълта треска направо си ме хвана....
така и не отидох на експедицията и те ми се сърдеха щото ги обрали а аз ако съм бил там нямало....
гуд лък, дано да не се разочаровате.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
dgovani

Мнение от dgovani »

Lub0 написа:Пиши ей на тоя пич за Амазония, често организира екскурзии до там, казва се Оливър, ето му сайтовете, според мен той е най-добрият експерт по темата:

Благодаря Любо, ще прегледам сайтовете!

Поздрави,

dgovani
dgovani

Мнение от dgovani »

toncho написа:Ако има град на земята който трябва да се види това е Рио де Жанейро. Не ти трябват никакви ваксини, виж за амазония не знам. Впечатленията извън Рио са ми от Иля Гранде (големия остров) - всичко си е типично подредено и нагласено за туристи. Карнавала е едно от най-яките неща но си уредете спането за да не нощувате на плажа. Което всъщност изобщо не е лошо, но имайте в предвид че яко се краде. аз лично не съм имал проблеми но постоянно ме спираха по улицата да ми казват да не си държа камерата в така в ръце.

Тва за мухата - 2001 година имаше 4 смърни случая някъде из джунглите ама аз тая екзотика без течаща топла вода не я разбирам. чии ще го крепите из джунглите?!?! ако не ви се седи само в рио ходете на границата с аржентина - има страхотни водопади. пък на север има невероятни курорти.

Да знаете че почти никъде не говорят английски. Вземете си камерата, и ходете навсякъде където можете. 2002 нямах кредитна карта но ми направи впечатление че дори на острова приемаха. Тази ви екзкурзия ще са най добре похарчените ви пари.
Абе за Рио хубаво, ама това за мухата не звучи добре! Ами да хотел имаме, но за да съм по ясен пътуването е за 2 седмици, като първата седмица е all inclusive из Амазония - накратко Recife-Chapadan-National Park-Cuiba-Pantanal ......сиреч преобладаващо ще бъдем в централна Бразилия...Втората седмица сме имено в един от курортите на ''север'' Porto de Galinhas, близо до Recife i Olinda!

Това за престъпността и аз го чух, както и че най големите престъпления ставали имено по времето на карнавала, ама дано нас да ни пропуснат! Междувпрочем имено поради това се отказах да нося нов и скъп дигитален апарат със себе си, за да не предизвиквам съдбата!

Кредитни карти имаме, ама по скоро не бих ги ползвал там, а мисля да си тегля от банкоматите в кеш!? Хех аз и в Бг така правя
:oops:

Имаш ли опит с rent a car там и опасно ли е да се шофира?

Ако се сетиш за нещо пиши!

Поздрави,

dgovani
Последно промяна от dgovani на Пет Дек 02, 2005 4:00 pm, променено общо 1 път.
dgovani

Мнение от dgovani »

KolioBalkanski написа:мен като ми биха за жълта треска направо си ме хвана....
така и не отидох на експедицията и те ми се сърдеха щото ги обрали а аз ако съм бил там нямало....
гуд лък, дано да не се разочаровате.
E поне това за сега ни подмина!

Поздрави,

dgovani
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Специално за Pantanal, пък и за навсякъде другаде си носете спрейове срещу насекоми, защото за денгата няма ваксина, но пък и вие надали ще навлизате навътре в реката.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Мухата ходи най-вече по добитъка, така че по-далече от крави. И аз гледах за нея нещо по дискавъри, голяма гадост, много им изпояжда кравите. Но не вярвам да има край големи курорти. В амазония не отивам - отровни жаби, змии, стоножки по половин метър и всякакви други пълзящи, не е за мен. Придържайте се към карнавала :D .
Циганите - на Сатурн !
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

една приятелка от щатите замина за Итакаре и не се върна:
http://www.itacare.com/
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
dgovani

Мнение от dgovani »

За краткост си позволявам да Ви отговоря в един пост.

Lub0
Да спрей ще си носим, и идния месец ще се поразтърся за защитни мрежички, тия дето си ги слагат рибарите и пчеларите на главите!
Казаха ми че точно в Пантанал било много вероятно да се видят интересни животни! Ние си падаме по такива неща! По самата Амазонка няма да се пускаме, но по един от нейните ръкави да, даже с канута, а има и нощно сафари!

anxeli
Ще се придържаме към съвета ти хех!

KolioBalkanski
Ами, дет се вика ако ти е писано да те ухапе змия няма да се удавиш, така че каквото ни е писано, ама то ако се замислиш никъде не си застрахован. В същия смисъл обичам да перефразирам българската поговорка от "Да би мирно седяло, не би чудо видяло" в " да би мирно седяло, не би ДРУГО видяло". Сиреч получава се нещо като живот, за който накрая би могло да се каже "живот, който спокойно можеше да не бъде живян"!!!

Поздрави,

dgovani
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Джовани, правете снимки и после ги пуснете да ги разгледаме, моля ви!
Желая ви лек път и весели и щастливи емоции!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

KolioBalkanski написа:една приятелка от щатите замина за Итакаре и не се върна:
http://www.itacare.com/
А ако кажеш и каква е била причината да не се върне, цена няма да имаш :-) - липсата на ваксини, високата престъпност или красивата екзотична природа (тук включвам и фауната, плюс човешката раса) :-)
dgovani

Мнение от dgovani »

Lub0 написа:Пиши ей на тоя пич за Амазония, често организира екскурзии до там, казва се Оливър, ето му сайтовете, според мен той е най-добрият експерт по темата:

Любо, сега имах повече време и поразгледах по обстойно сайтовете по горе. Та направиха ми впечатление и цените, които (до Бразилия) има няма са като от скнадинавия(полета е значително по къс), а и за помалко дни...?

Та може ли някой да ми пусне няколко линка на популярни в Канада туроператори, просто да сравня, ако ви е интересно аз мога да ви дам такива да видите как стоят нещата от тук.

Поздрави,

dgovani
Заключено