За колебаещите се кандидат емигранти

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
ivandi

За колебаещите се кандидат емигранти

Мнение от ivandi »

На светло лъсват много неща, шалтерът – долу

Валентина Гостева,
кореспондент, Стокхолм

Паси е не просто външен министър, той е Соломон. Кобургготски не е просто министър-председател на една държава, а син на баща си и внук на дядо си - според историята офицер от австрийската армия, немски потомствен аристократ и френски принц. Те двамата, загрижени за приема ни в европейското семейство, патриотично отсичат - АЕЦ да се затвори. Отделен е въпросът, че друг един патриот с лилави венци през 1998 г. услужи пък на Турция с договор за експорт на електроенергия на цени от 3,65 цента на киловат, с което загроби българския народ да дотира цената на тока за южната ни съседка до достигането на реалната и стойност от около 6.8 цента.

Но той не бе нито Соломон, нито Кобургготски, според които АЕЦ трябва да се затвори, защото Европа иначе нямало да ни приеме. Абсолютно вярно! На светло никога няма да ни пуснат в Европа.

И работата не е в това, че на светло лъсват разбитите ни пътища на запад и на изток, покрай които се нижат клоака след клоака от боклуци, трънясала и незасявана с години угар, схлупени села с полуразрушени къщи, където по правило вечер свети само джамията.

Нито че на светло се вижда как у нас най-простият - и в буквален, и в преносен смисъл - депутат, търка седалката на лимузина, два пъти по-скъпа от автомобила, в който се вози шведският министър-председател, например.

Нито че единствено така наречените държавници у нас и бандитите съперничат по автомобилен парк и имущество на жителите на Монако, да кажем, с известна разлика само в придобиването.

Нито че на международното летище София единствената авиокомпания, чийто самолети кацат от дъжд на вятър, е националната.

Нито че България е единствената страна в света, която не изнася стоки и услуги, а собствените си мозъци, и то без пари.

Европа знае всичко това и без улично осветление. Защото е ясно, че нито Европа - и най-вече страните, чийто потомък е Кобургготски, нито великата сила зад Атланта, чието лоби тук е Соломон, са благотворителни организации за разорени държави. Нито пък им е нужна силна България на Балканите. И никога не им е била нужна. Това, което им е трябвало, е било послушание и зона на влияние, където тихо и чисто да се решават неудобни проблеми като бежанския наплив от Изток към цивилизована Европа, например. За едните. За другите пък- безплатен плацдарм, евтини слуги и пушечно месо. Например.

За това не е нужна светлина. Никаква. Шалтерът - долу!
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Аватар
gez
Обратна връзка:

Hi

Мнение от gez »

Hi
Tova beshe super...!
Kade go nameri???
Vsichki koito ne sa prokopsali dori i v Kanada mogat da nameriat malko ot otgovorite na vaprosa "Zashto.......", koito zadavat. I sashto mogat da sa sigurni v edno - vie niama nikoga da prokopsate nito tuka v tiniata, nito tam, nito daje na lunata da otidete...! Zatova sprete da se machite da opisvate Kanada po tozi smeshen nachin, zashtoto nikoi ne vi viarva...
Gez
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
ivandi

Мнение от ivandi »

Статията е от http://www.zone168.com
http://www.zone168.com/news.html?date=2 ... =01802.htm

То май наистина е по-полезно "канадците" да я прочетат. Тези дето все плюят Канада и превъзнасят БГ.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Plamen

Мнение от Plamen »

BG si e super...samo polititsite sa kofti. Da ne mislite che po Canada jiveiat predimno dobri i vazpitani hora...dranki. I tuka e palno sas vsiakakvi izrodi...samo deto tuka gi e strah (i to ne vinagi) da ti tegliat mainata ili da ti pokajat sreden prast zashtoto moje da gi sadish. Vsichko e vapros na raboteshta sistema...A che izrodi kato garchavia Moni i niamashtia nishto obshto s Bulgaria (osven imotite koito pak ne sa negovi) Simeon shte dosasipiat BG si e taka. Loshsoto e smao che mnogo narod im viarvashe kato posledna nadejda...Pak i az vse si misleh che tsaria e mnogo dart da krade, ama mai biah pozabravil che ima edna kamara dechurliga...pak i vnutsi... :roll:
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

ivandi написа:Статията е от http://www.zone168.com
http://www.zone168.com/news.html?date=2 ... =01802.htm

То май наистина е по-полезно "канадците" да я прочетат. Тези дето все плюят Канада и превъзнасят БГ.
Мисля че всеки има собствената мотивация за да тръгне да емигрира от България, но когато прекрачиш границата и се окажеш на ново място в друга държава, българските проблеми много бързо остават надалеч и забравяш за тях - защото си се сблъскал с проблемите на новото място, които за съжаление никак не са малко.
Според мен да се правят съпоставки между проблемите в двете държави е трудно и в доста отношения безмислено, но от друга страна човек не трябва да си заравя главата в пясъка пред факта че и в Канада има проблеми и че особено за новодошлите имигранти предизвикателствата определено са доста.
Като лично мое мнение или дори ако искаш като съвет - чети внимателно негативните мнения за Канада, дори и само за информация, а живот и здраве като дойдеш в Канада ще можеш сам да прецениш доколко са били верни или не.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Plamen

Мнение от Plamen »

Saglasen sam s Koko. Na lesnoto barzo se svikva i ne e nujno koi znae kakvo za da se opravish...problema e chovek da znae s kakvo NE MOJE da se spravi i tochno po tozi vapros da raboti oshte v BG (kato naprimer che ezitsite sa jizneno vajni). Az taka se vazpolzvah ot savetite na dissidente i se zapasih s lekarstva i direktna online vrazka s komshiata koito e pediatar...ako ima neshto pisha mail, toi otgovaria i saotvetno davame nujnia antibiotik :P
Tochno za tova z vinagi se radvam kogato procheta niakakva konstruktivna kritika za Canada. Blagodarenie na tova sam si spestil mnogo nervi.
joro

Re: За колебаещите се кандидат емигранти

Мнение от joro »

Дрън-дрън, още един комплексар, който обвинява министрите, депутатите, царя, президента, американците, руснаците, европейците, марсианците............ Абе тия хора няма ли да разберат, че всеки трябва да се оправя в тоя живот, че трябва да се бачка, а не само да се врънка, май българският език наистина ще изчезне, след 30 години в цяла България ще се говори на бански :D :D :D
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
gez
Обратна връзка:

Hi

Мнение от gez »

Hi Jore
Ami shtom kazvash vsichko tova, zashto se podpisvash taka:
Учете английски, че..........
Balgarskia ti stiga, za da bachkash tuka na stroeja s 18 godishnoto si obrazovanie...
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
Аватар
ivsi
Обратна връзка:

Мнение от ivsi »

Жоро, защо не си съгласен със статията? Нима лъжат? А колкото до това което каза Пламен - аз обичам България а мисля, че и поне 90% от заминаващите я обичат. Но ние бягаме именно от политиците. Вече мошенниците така здраво са се загнездили във властта, че оправянето на България е почти невъзможно. А народа се е примирил с това.
joro

Мнение от joro »

ivsi написа:Жоро, защо не си съгласен със статията? Нима лъжат? А колкото до това което каза Пламен - аз обичам България а мисля, че и поне 90% от заминаващите я обичат. Но ние бягаме именно от политиците. Вече мошенниците така здраво са се загнездили във властта, че оправянето на България е почти невъзможно. А народа се е примирил с това.
Какво пък толкова са виновни политиците? И кои политици? Предишните от СДС, и по-предишните- Жан Виденов и останалите да не би по-добре да управляваха? И по-добре ли живеехме преди да дойде тоя Симеон? И защо трябва да бъдем толкова негативно настроени към всичко в България?
Вярно е, че един цар, президент, министър или каквото и да е не може да направи кой-знае колко, ако ние българите не правим нищо и чакаме наготово някой да дойде и да ни оправи живота.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
ivsi
Обратна връзка:

Мнение от ivsi »

Извинявай Жоро. Може би не съм се изразил точно. Аз не съм против само срещу царското правителство. Всички политици са един дол дренки. В своя защита ще кажа, че това правителство далеч не е най-лошото което сме имали. Както посочих и преди аз съвсем не съм против България и българското. Дори напротив. И в крайна сметка какво можем да направим ние, за да се променят нещата.
joro

Мнение от joro »

ivsi написа:Извинявай Жоро. Може би не съм се изразил точно. Аз не съм против само срещу царското правителство. Всички политици са един дол дренки. В своя защита ще кажа, че това правителство далеч не е най-лошото което сме имали. Както посочих и преди аз съвсем не съм против България и българското. Дори напротив. И в крайна сметка какво можем да направим ние, за да се променят нещата.
Ами нали това искахме в края на краищата- свобода, демокрация, възможности за просперитет, а не всички да сме равни и с равни заплати, както при социализма. Е, пазарната икономика освен възможности предлага и рискове- може да спечелиш много, но може и да загубиш- всичко е риск. В USA от 10 новорегистрирани фирми 9 фалират. Остава една, която е най-силната, тя оцелява, расте и се развива. Болните фалират, изчезват, няма ги вече и не пречат на здравите. Това е естествения подбор в икономиката, това е еволюцията в човешкото общество.
Трудно е, когато едно общество е живяло захлупено в парник 45 години сега да се научи да живее сред природата, където слънцето свети по-силно, но и вятърът духа и е по-студен :D
А политиците се сменят на 4 години, понякога и по-често. Не ти харесват тия- гласувай за други, пък ако никой не ти харесва- не гласувай за никой и не се оплаквай после, че този или онзи е станал президент, министър и т.н., да си гласувал за друг :D :D :D
Аватар
ivsi
Обратна връзка:

Мнение от ivsi »

По принцип си прав за всичко. Но ние нямаме избор. Нали за това говоря. Как да избереш здрава ябълка от цялата щайга с гнили ябълки, като просто няма такава. За съжаление нашият живот е прекалено кратък, за да можем да си позволим да чакаме 4 или например 2 г. да видим дали поредното избрано правителство ще направи нещо. Трябва да се разкъса този порочен кръг, сини да сменят червени, жълти да сменят сини и отново започваме с червени. Просто няма за кого да се гласува. Трябва да се вземат драстияни мерки, които май пропуснахме и вече е късно.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Гласувайте за мен, аз ще оправя България.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Заключено