Моето интервю-24.11.2005.Моля помогнете-СПЕШНО!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
sweety

Мнение от sweety »

Вземи личната си карта, не само трудова книжка за НОИ. Образец УП-30 няма смисъл да си взимаш от работодателя, ако стажът ти в книжката е вписан както трябва - с правоъгълен печат, кръгъл печат, подписи на ръководителя и счетоводителя, както и вписани категория труд и "Осигурителният стаж е равен на зачетения".
DCS - подтвърждение 22.04.05
Дата за интервю - 29.11.05
Чакане на отговор от Ордена на инженерите
Аватар
avve
Обратна връзка:

zdravei!

Мнение от avve »

ne se pritesnjvai - to4no za edin mesets shte ti izdadat tozi dokument!
Osiguritelnata knijka se iska samo, kogato sam se osigurjvash, taka 4e ne e jsno kakvo to4no ti e iskala gospojata!
Az sum v absolutno sushtata situatsij kato tebe , samo deto ni e razli4no obrazovanieto i profesijta, razbira se! uf, dano da uspeesh! Ot surtse ti jelaj uspeh!
Savoir c'est pouvoir!
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

DOLPH написа:Единствено си мисля,че е възможно да ти е поискала такава справка зашото си работила и учила едновременно ,а те май в такъв случай не признават едното от двете,не знам!!Важното е че си успяла !! :wink:
Не говори така бе човек! Как няма да го признаят!?!Нали има документи и т.н., каква е причината да не го признаят.Техните студенти не работят ли по време на следването си, те нямат ли дистанционно обучение?
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
trans

Мнение от trans »

Наистина тази интервюираща май признава или само обучението или само работата ако са през един и същ период особено ако всичко е на пълен ден абе ужасна е
Аватар
maria.com

Мнение от maria.com »

гледай ти.....ама какво искат тези хора.....да дойдат да поживеят малко тука и ще разберат,че нещата не са такива каквито на тях им се иска да бъдат.....

....искам да ви попитам....относно тази декларация от НоЙ в нея пише ли...подробно от кой и кога си осигуряван или пише,че стажа е равен на внесените осигуровки....

Благодаря за отг. ви предварително!
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

maria.com написа:....искам да ви попитам....относно тази декларация от НоЙ в нея пише ли...подробно от кой и кога си осигуряван или пише,че стажа е равен на внесените осигуровки....
Не знам за въпросната декларация но от НОИ можеш да си извадиш сведение за осигурителен стаж и доход.Всъщност те от НОИ в края на всяка година ти го пращат по пощата но то разбира се не е официален документ.
Има данни на осигурителя- булстат, адрес на фирмата , телефон и в кое териториално поделение на НОИ е регистриран.
Другите данни са - година на осигуряване включваща месеците на осигуряване, за какво си осигурен, осигурителния стаж в работни дни и осигурителния доход.Никъде не се споменава за длъжностите заемани от теб и т.н.
Аватар
maria.com

Мнение от maria.com »

Благодаря за отг.

...питам се какви ли още хартийки ще им дойде на ум да ни искат.....

:shock:
* * *
“Ако искаш да прегърнеш света, купи си глобус.”...
Аватар
grobari

Мнение от grobari »

Ние си изпратихме документите но Виена с такива удостоверения за трудовия стаж от НОИ. Не си спомням колко струваха, но определено чакахме 25 дни и ги получихме след 8 ходения до НОИ. Това стана юли, а сега ще сме на интервю. Нямаме време да вадим нови, ще трябва да минем с тези. Освен това и трудовите ни книжки са си наред.
Другото, което е важно, е че в Нои се ходи на гише "Международни споразумения", в определени дни и в определени часове, следобед бяха от 14 до 16 ч. Най-добре е първо да се обадите по телефона за работното време, в което приемат молби за издаване на удостоверения.
УСПЕХ!!!
бъди красив труп!
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Independent написа:Отиваш в най-близкото им "поделение" с трудовата си книжка и формуляр УП-30
УП - 3
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

maria.com написа:Благодаря за отг.

Maria iskat takiva hartijki, zashtoto nqkoj dobrovolno im e zanesyl i te sa videli 4e ima takova neshto. Syshtoto beshe i s deklaraciyata ot priyatel. Otna4alo nqkoj go izmisli tova neshto i sled vreme si napraviha oficialen dokument. KOlkoto po-malko neshta im nosish tolkova po-dobre!
Verena

Мнение от Verena »

Ako pomolish gospojata na gisheto v NOI i obiasnish situaciata moje da stane mnogo barzo. Moeto uverenie stana za 10 dni i tia dori mi se obadi da mi kaje che e gotovo i da si go vzema.
Обичам Родината, мразя Държавата...
Аватар
maria.com

Мнение от maria.com »

прав си balbi....

винаги ме е изумявало желанието на хора занимаващисе с документи да изискват още и още нови формуляри за попълване сякаш купищата документи не стигат.....а хората инициатори на въвеждането на нови такива го измислят за да минат по-бързо....естествено след тях и потоп ако ще да става....

ПС "Хуманизирана група от индивиди извършва сложни гео тектонски движения" Що е то? ....."Сговорна дружина планина повдига"....

Приятен ден на всички!
* * *
Angie

Мнение от Angie »

Според мен проблема не е толкова, че си учила по време на обучението, а че претендираш стаж по специалността без още да си завършила такава специалност. Явно им се струва странно, как така студент втора година може да заеме позиция за която се изисква висше. Ако стажът ти беше друг- секретарка и т.н. може би нямаше да са така заядливи
Аватар
Deso
Обратна връзка:

Мнение от Deso »

balbi написа:
maria.com написа:Благодаря за отг.

Maria iskat takiva hartijki, zashtoto nqkoj dobrovolno im e zanesyl i te sa videli 4e ima takova neshto. Syshtoto beshe i s deklaraciyata ot priyatel. Otna4alo nqkoj go izmisli tova neshto i sled vreme si napraviha oficialen dokument. KOlkoto po-malko neshta im nosish tolkova po-dobre!
Според мен е по добре да носиш всичко за което се сетиш, но да го представяш при поискване.
По добре да имам купища документи които никои няма да поиска от колкото да ми поискът един документ и аз да го нямам. Все пак става вапрос за доста пари и НАДЕЖДИ ! ;)
Аватар
maria.com

Мнение от maria.com »

Чесно да ви кажа не си падам хазартен тип,но много обичам предизвикателствата.....а и винаги когато сам вярвала в себе си съм успявала....

Все пак хубаво е човек да е подготвен....иначе трябва да импровизира.... 8)

Поздрави!
* * *
Заключено