Vaprosi po Demande de certificat de selection du Quebec !!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Stanis

Vaprosi po Demande de certificat de selection du Quebec !!

Мнение от Stanis »

Zdraveite na vsicki vav foruma,

Imam dva vaprosa otnosno moite dokumenti (Demande de certificat de selection du Quebec) i otnosno minimuma na tockite (Fiche d`evaluation)

1) Diplomata mi e na nemski ot Germany - B.A. - iskat mi kopie ot neja -no to trjabva li da bade prevedeno na engl. ili frenski i notarialno zavereno? Candidat declare etre diplome de L`Universite de Hamburg mais n`a pas joint la copie du diplome. Az sam izpratil dokument za amerikansko priravnjavane, koito javno ne im e dostatacen!

2) Kolko tocki trjabvat za da se klasiras za Quebec po tjahnata tockova sistema - men sa me ocenili za sega na 31, no bez frenski- 0 i bez B.A.

Mersi mnogo predvaritelno na vscki, koito mi pomognat !
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Здравей, Stanis,

Всеки един документ, който не е написан на френски или английски език, трябва да бъде преведен на който и да е от двата езика. Преобладаващо сред съфорумците е мнението, че е най-добре преводите да са на френски език. А документа за "американско приравняване", който си изпратил не че не им достатъчен, той просто не им е нужен т.е. за тях това не е никакво доказателство за придобито образование. Единственото доказателство за това е самата диплома.
Копието на дипломата ти трябва да е нотариално заверено.

Що се отнася до вторият ти въпрос, точките за сам кандидат са както следва:
- предварителна оценка (за покана за интервю) - 50 т. от 96 възможни;
- окончателна селекция (за получаване на сертификат) - 60 т. от 106 възможни.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
trans

Мнение от trans »

Да дипломата ти трябва да е преведена на английски или френски като посления е за предпочитане и също трябва да е нотариално заверена
Минималните точки за семейство са 58
а за сам 50 Като това са точките за да те допуснат на интервюто на самото интервю полечаваш и още
Stanis

Vapros za moja Fiche D`evalution

Мнение от Stanis »

Blagodarja za otgovorite!

Az sam s B.A. v Germany i 5 godisen opit v Marketing i IT Management, kolko tocki da ocakvam, sled kato mi priznajat diplomata i nacalno nivo na frenski - English imam ot TOEFL i GMAT (otlicen rezultat)- bi trjabvalo da im e dostat za nai-visoko nivo? Mose li da mi objasni njakoi tozi Fiche D`evalution? Mnogo ste sam blagodaren!
Za sega sa me ocenili taka:

Facteur Examen.Pre IP

Formation 4
Scolarite 4
2e specialite 0
Form.privilegiee 0
Emploi 0
Total EMP 23
EMP Scolarite 4
EMP 2e specialite 0
EMP Form. privilegite 0
EMP Exper.prof 5
EMP Sejour au Que 0
EMP Lien avec Que 1
EMP Age 10
EMP Conn. francai 0
EMP Etitudes francai 0
EMP Conn. anglais 3
Experiance 9
Exp.prof 9
Adaptabilit 1
Age 10
Conn lingustic 6
Conn du francais 0
Etudes en fr 0
Conn de l`anlais 6
Enfants 0 Cap.auto.finn 1
Total= 31
Blagodarja predvaritelno za objasnenijata i komentara!!!
Заключено