Строителни материали и още нещо...
- IvHaydu
- Хайдутин на годината

Има си една наука, строителство се вика, и нека някои да се светнат малко по въпроса, преди да дават експертни оценки.
Обикновено гредите и колоните "носят" конструкцията, а те по принцип не се изпълняват от талашит. Както и плочите всъщност.
Що се отнася до стените, има носещи и преградни, като носещите са здрави, а преградните оформят вътрешното пространство и нямат отношение към здравината на конструкцията. Топлоизолацията и звукоизолацията обикновено се слагат допълнително.
Проблема тук по-скоро трябва да се търси в пожароустойчивостта на композитните материали, или в нейната липса...
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Точно така никога не сме виждали строеж .Godis написа:Не бе Ванко, не се хаби, тия дето спорят по правило на строеж не са стъпвали сигурно, важното е че тия дето живеят в "дървени" къщи , на малкия пръст немогат да ни стъпят. Това е.

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Хм....
Като оставим факта, че който пише на латиница - НЕ го чета... щото нямам излишно време ... нещо не мога да схвана основната идея на спора?!?
Понастоящем в Бг се строят всякакъв тип къщи. От известно време с голям интерес следях какво става с "дървените"- защото тормозя шефа да ги усвоим като технология с приоритет.
Кв. метър на хубава такава къща у наше село започва от 350 евро нагоре. За сравнение - в наши кооперации имаме монолитни жилища на 346.6666 евро... имаме и на 430 разбира се..., а колеги имат и по на 320...310...
Та тук сравнението за цените... - наистина само дървена къща боклук може да ти излезе евтинко да я закупиш и после да дадеш още толкова, за да я оправиш.
Но по отношение на качествата... една перфектна алтернатива за мен /
и нещото, заради което се дъвчем с шефа/ е компилация между двата типа строителство... т.е. носещите елементи и плочите да са от стоманобетон, а пълнежа от високоизолационни материали каквито тухлите и бетона не са.
Искам да ви питам - високото ви строителство ... дървени конструкции ли е ?!?
С което искам да кажа, че всяко нещо си има определено предназначение.
Тухлена къща тук, за да е наистина комфортна зимно време - при студ и повишена влажност - първо трябва да има външна изолация по БДС - 5.5 см стиропор при 25 см зид + по лично моя си преценка - вътрешна изолация кнауф на конструкция 6 см от зида с пълнеж минерална вата. Тогава ще докара комфорта на хубава дървена къща.
Голяма част от гореказаното обаче, със сигурност няма да важи за някоя друга географска ширина.
Като оставим факта, че който пише на латиница - НЕ го чета... щото нямам излишно време ... нещо не мога да схвана основната идея на спора?!?

Понастоящем в Бг се строят всякакъв тип къщи. От известно време с голям интерес следях какво става с "дървените"- защото тормозя шефа да ги усвоим като технология с приоритет.
Кв. метър на хубава такава къща у наше село започва от 350 евро нагоре. За сравнение - в наши кооперации имаме монолитни жилища на 346.6666 евро... имаме и на 430 разбира се..., а колеги имат и по на 320...310...
Та тук сравнението за цените... - наистина само дървена къща боклук може да ти излезе евтинко да я закупиш и после да дадеш още толкова, за да я оправиш.
Но по отношение на качествата... една перфектна алтернатива за мен /

Искам да ви питам - високото ви строителство ... дървени конструкции ли е ?!?

Тухлена къща тук, за да е наистина комфортна зимно време - при студ и повишена влажност - първо трябва да има външна изолация по БДС - 5.5 см стиропор при 25 см зид + по лично моя си преценка - вътрешна изолация кнауф на конструкция 6 см от зида с пълнеж минерална вата. Тогава ще докара комфорта на хубава дървена къща.
Голяма част от гореказаното обаче, със сигурност няма да важи за някоя друга географска ширина.

- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
Това кои материали са по-хубави е безмислен спор. За всеки материал си има правилната технология на използуване. Когато технологиите се спазват, къщата е хубава! Когато се строи единствено с идеята за максимална печалба (т.е. максимално бързо и евтино), резултатът е еднакво лош независимо дали се изоплзува дърво, бетон или бирени бутилки ... 

Obey gravity ... It's the law!
mdaaa edna dqska 2x8 16 pi izliza 12 cad + taxi zavodska cenapomiar написа: Stranno e kak niakoi hora izjiviavat imigratsiata kato evoluirat v nai-razlichni posoki. Sebestoinost 5000 dolara, hm naistina dobra ideia e chovek da vnimava kakvo govori, osobeno puk ako pishe :idea:
Az lichno ejednevno se zanimavam s materiali i sebestoinosti i smelo moga da vi kaja che durvenia material v edna kushta, zaedno s drugite materiali+ TRUDA= na dosta poveche ot 5000 dolara.

izvinete za latinicata ama mislia,che ne e chak takuv problem s kakvi bukvi pishesh,a kakva informacia i na kakuv ezik ia podnasiash.Za tezi koito im mnogo cenno vremeto ,kato drugarkata Tornadova molia za izvinenie ama az i ne sum se zatrushkal da me chetesh.To si e tvoi izbor.Sujaliavam ama nemoga na novia si notebook da nalepia lepenki po klaviaturata s kirilica.molia da ne se priema tova kato zaiajdane.Prosto otgovor.aide chao.
Na kriv emigrant,Kanada mu vinovna.I zatvariaite prozorcite,che vlizat mnogo muhi.
Изчетох подробно всички мнения по темата за строителните материали,но понеже съм на ти със строителството толкова колкото индианец с пишеща машина не мога да си позволя да дам компетентно мнение,но за сметка на това ми хрумна една гениална мисъл от която биха могли да се изкарат МНОГО пари.
Така по същество,всеизвестно ни е на всички как една организация позната ни като терористична начело с лидера си Бин Ладен и наричаща се Ал Кайда не се спира пред никакви средства давайки много жертви от собственните си редици,така наречените Камикадзе да унижи и разруши така наречения Западен Цивилизован свят и най вече тоя отстоящ по на запад от нулевия меридиан.Аз като позитивно мислещ човек и хуманитарно настроена натура имам предложение което ще отправя към него,как моге да постигне целите си без да си цапа ръцете с кръв и как да намали жертвите в собственните си редици ,с което вярвам че заедно с него ще останем в историята ,а именно:
-Вместо да залага бомби напълнени с пирони ,гайки,бурми и други видове негоден за употреба метал му предлагам да отворим ферма за мутирали дървеници или по точно дървеници мутанти/не знам кое точно е правилното да се нарекат,но става дума за дървеници с повишен капацитет на полезно действие ,накратко казано КПД/ и да ги разпространим във всяко едно населено кътче на Северна Америка .Уверявам ви резултатът ще е поразителен,всичкото американец ще го оставим без покрив ,пардон без барака,тези на които покривът им е от ламарина ще си го запазят и ще могат да си го ползват като навес.
Гениално нали.
Тогава аз и ИРА,привърженици на тухлобетона , след тази велика издънка на американското строителство ще навлезем на пазара с новосъздадената ни строителна фирма ;Бил Геутс Констракшън; и ще построим истински домове на бедните американци,а за нас нищо друго не ни остава освен да станем милиардери. 
Така по същество,всеизвестно ни е на всички как една организация позната ни като терористична начело с лидера си Бин Ладен и наричаща се Ал Кайда не се спира пред никакви средства давайки много жертви от собственните си редици,така наречените Камикадзе да унижи и разруши така наречения Западен Цивилизован свят и най вече тоя отстоящ по на запад от нулевия меридиан.Аз като позитивно мислещ човек и хуманитарно настроена натура имам предложение което ще отправя към него,как моге да постигне целите си без да си цапа ръцете с кръв и как да намали жертвите в собственните си редици ,с което вярвам че заедно с него ще останем в историята ,а именно:
-Вместо да залага бомби напълнени с пирони ,гайки,бурми и други видове негоден за употреба метал му предлагам да отворим ферма за мутирали дървеници или по точно дървеници мутанти/не знам кое точно е правилното да се нарекат,но става дума за дървеници с повишен капацитет на полезно действие ,накратко казано КПД/ и да ги разпространим във всяко едно населено кътче на Северна Америка .Уверявам ви резултатът ще е поразителен,всичкото американец ще го оставим без покрив ,пардон без барака,тези на които покривът им е от ламарина ще си го запазят и ще могат да си го ползват като навес.
Гениално нали.

- MrGeek
- Путлер Капут
Мухахахахаха...Батка, трябва да отбележа, че в тази инициатива има доста повече потенциал от хотелския бизнес.bateto написа:...
Гениално нали.Тогава аз и ИРА,привърженици на тухлобетона , след тази велика издънка на американското строителство ще навлезем на пазара с новосъздадената ни строителна фирма ;Бил Геутс Констракшън; и ще построим истински домове на бедните американци,а за нас нищо друго не ни остава освен да станем милиардери.

- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
за латиницата да те светна- аз не чета написано на латиница,не само Торнадова.И нямам лаптоп,сори,нотбукvanko22 написа:izvinete za latinicata ama mislia,che ne e chak takuv problem s kakvi bukvi pishesh,a kakva informacia i na kakuv ezik ia podnasiash.Za tezi koito im mnogo cenno vremeto ,kato drugarkata Tornadova molia za izvinenie ama az i ne sum se zatrushkal da me chetesh.To si e tvoi izbor.Sujaliavam ama nemoga na novia si notebook da nalepia lepenki po klaviaturata s kirilica.molia da ne se priema tova kato zaiajdane.Prosto otgovor.aide chao.

за мен лично е много голям проблем мнения,написни с латински букви,просто ги прескачам,нямам нерви да ги чета
Мечката се мие, чисти
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Не мога да разбера тези глупости за проблемите с кирилицата.
В Уиндоуса има вградена кирилица, която обаче е кофти (за мен поне), защото е по БДС.
Но от този линк може да се свали и фонетична подредба на кирилицата, инсталацията е безумно лесна :
http://injinera.bgplus.com/wxp/xp_bul.htm
Не са необходими никакви други кирилизатори, лепенки и т.н.
Просто малко мисъл и уважение към хората, ЗА които в края на краищата всеки пише постингите си.
В Уиндоуса има вградена кирилица, която обаче е кофти (за мен поне), защото е по БДС.
Но от този линк може да се свали и фонетична подредба на кирилицата, инсталацията е безумно лесна :
http://injinera.bgplus.com/wxp/xp_bul.htm
Не са необходими никакви други кирилизатори, лепенки и т.н.
Просто малко мисъл и уважение към хората, ЗА които в края на краищата всеки пише постингите си.
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...