Интервюта?!!?!?!?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
maria.com

Мнение от maria.com »

panpilulu.....blagodaria za dalgoto 4etivo......az sam na 28 i sa6to ne poznavam nikoi v Quebec.....no poneje znam 4e malkite hora niskite 4ove4eta.....itn sa s malko po-osoben harakter niamam ni6to protiv nikoi.....jalko e 4e zavisim ot edin 4ovek...koito pretseniava bogoizbran li si ili ne v kavi4ki ....... na mene mi kazaha kolegi ot kursa po frenski koito ve4e zaminaha,4e pri vseki e mnogo individualno.....a da ne zabraviame....4e horata stavat sutrin s opredeleno nastroenie ;-)

Kasmet na vsi4ki!
sony

минагме успешно интервю

Мнение от sony »

Здравейте! На 22 ноември минахме успешно интервю!
Мадам в началото ни посрещна с ръкостискане и представяне. Покани ни да си закачим палтата на закачалката. Обясни ни, че всичко зависи от това колко точики ще съберем и че от това зависи, дали ще получим заветните сертификати. Първо ни поиска паспортите. Заедно с преводачката свериха всички оргинални документи с това което имаха при тях като преводи. Междувременно ни задаваше въпросчета, имаше големи засечки и мисля, че ни проверяваше дали не лъжем. Често ни задаваше повторно въпроси, на които вече бяхме отговорили. Например: Къде работите? И след това други въпроси и пак Къде работите сега? Тези въпроси ги повтори на мен и на съпруга ми, имаше и други подобни. На мен ми каза, че са ми звъняли на определени дати от Виена за да проверят знанията ми по френски език, но нито веднъж не са ме открили на служебните телефонил Винаги са им отговаряли, че ме няма или че съм болна. Не разбрах дали ме блъфира или наистина е така. Служебните телефони са сменени и просто тези, които бях писала във формулара не са актуални. Незнам защо са получили такива отговори след като на единия от номерата дава съобщение, че абонатът е закрит, а на другия се обаждат от фирма, която има този номер от месец април, мен са ме търсили през месец март?! Можеше да ме потърсят на GSM-ма който не е променян. Мъжът ми също го засече относно работата му в една фирма, където по документ пишеше, че е бил касиер а всъщност той изпълняваше ощи един куп организационни дейности. Но за тях нещата са строго регламентирани относно професиите и е неприемливо кагато си назначен на една длъжност да вършиш неща, които са различни от нейната специфика. Как може да е касиер пък да се занимава с организация на някаква си дейност. Той не можа да обясни, то и как да го обясниш, че в България те назначават на еди къкъв си пост, а всъщност вършиш работата на още 5 длъжности, например. Как да им обясниш, че официалната ти заплата е 160 лв. а взимаш повече. Това е невъзможно да им бъде обяснено. Моят съвет кам тези, на които им предстои интервю е да прочетат техните калсификации на професиите. В Google наберете: classification nationalе и ще ви излезе най-отгоре на страницата. Мен ме попита какво знам за Квебек. Вече не помня какви глупусти говорих, защото бях много „панирана”. На английски ме попита къде съм учила английски, кой от двата езика говоря и разбирам по-добре. Във формуляра бях написала по-високи нива на английски. Отговорих, че съм ходила на 2 курса по английски и че сега съм го позабравила малко, тъй като през последната година съм се занимавала само с френски език, и че не мога да определя кой от двата езика ми е по-добър. Явно й хареса този отговор. Попита ме защо дипломите ни са преведени на английски. Каза че това ги е затруднило доста и изрази неодобрение. Аз се извиних естествено за създаденото им неудобство и обясних, че съм ги имала преведени, от преди. Това я задоволи, явно. През цялото време останах с впечатлението че се опитва да ни хване в лъжа. Всичко ми се струваше като заяждане. Това страшно много ме притесни. Попита ме къде говоря френски. Ами къде да говоря френски в България?! Отговорих, че със съпруга ми в къщи се опитваме да си говорим на френски, че го говоря с частния ми преподавател по френски, и че гледам TV5. A тя – Кои емисии гледате най-често? Щях да припаааааааааадна!!!!!!!!!!!!!!!!! Сетих се, че в 9 ч. всяка сутрин има квебекски новини. Казах й че ми прави удоволствие да уча френски – което си е вярно!!! Отношението й се смекчи доста. Накрая ни отговори, че сме били на ръба, но благодарение на добрите ми познания по френски получаваме сертификатите за селекция. Като си знам какъв ми е френския, направо имахме късмет.
Стана много дълго обяснение, но дано да е от полза на всичики, на които им предстои това изпитание. Късмет на всички!!!!
Аватар
grobari

Мнение от grobari »

ЧЕСТИТО И БЪРЗА ПРОЦЕДУРА!
PAVLINAP

Мнение от PAVLINAP »

С какво образование сте и как сте се оценили по френски?Благодаря ви!!
Аватар
RADOSTIN69
Обратна връзка:

Мнение от RADOSTIN69 »

PAVLINAP написа:С какво образование сте и как сте се оценили по френски?Благодаря ви!!
I IMATE LI DECA,KOLKO I NA KOLKO GODINI
MERCI :P
- Момчета, имаме ли повод да пием?
- Повод има! Пиене няма!
PAVLINAP

Мнение от PAVLINAP »

Така де :lol: дайте повече информаци,за си направим някакви сравнения :lol:
sony

Мнение от sony »

Да имаме 2 деца. Възрастта ни е 40 г. и от нея губим доста точки. За френски във формуляра аз бях посочила 7 и 6, съпругът ми 4 и 3 а за английски език и двамата по 9. Те ни поискаха още 200 часа френски.
Аватар
RADOSTIN69
Обратна връзка:

Мнение от RADOSTIN69 »

sony написа:Да имаме 2 деца. Възрастта ни е 40 г. и от нея губим доста точки. За френски във формуляра аз бях посочила 7 и 6, съпругът ми 4 и 3 а за английски език и двамата по 9. Те ни поискаха още 200 часа френски.
MERCI :P
- Момчета, имаме ли повод да пием?
- Повод има! Пиене няма!
Аватар
avve
Обратна връзка:

благодаря на всички за споделената информация

Мнение от avve »

Сони, какво значи че са ви поискали още 200 часа френски - след тях ли ще ви дадат сертификата или как! Хайде във Вторник ще чуете моята изповед! УСПЕХ на всички!!! :D
Savoir c'est pouvoir!
marielkata

Мнение от marielkata »

Здравейте на всички. Ние със съпруга ми /семейство на по 27 години с дете на 5 год./висше икономическо образование сме от върнатите и чакащи отговор до една седмица. Всичко което прочетох до сега за изпитващата е вярно. Първото впечатление е, че много любезна. Аз бях водещия кандидат и ме разпъна на кръст. Основното което разбрах от цялото интервю е, че много държи първо на добър френски и второ достатъчно опит. Аз имам около 3 години, съпруга ми 2 год. това и се стори страшно малко.
Започна с въпроси около образованието ни. Искаше ни оригиналните дипломи, после паспортите, акт за раждане, свидетелство за брак и т.н. Въпросите, които ми зададе бяха лесни и аз отговарях само с да и не.
ОБАЧЕ изведнъж се почна със серия въпроси - Защо Квебек, като имало още 9 провинции английско говорящи? Аз отговрих, че в Квебек имаме роднини, на които разчитам да ни помогнат в началото. Казах още, че търсим по-сигурен живот, с повече възможности за работа и живеене за нас и нашите деца.
Какво не ми харесвало в България? Нали в момента работя? Колко заплата получавам? Една от грешките, които направихме още от самото начало беше, че съпруга ми се намеси в разговора, защото аз се обърках и той ми помогна с превод на един от въпросите. Тя се развилня и стана вече по-страшно. Не правете тази грешка, ако въпроса е отправен към единия, дори и да знаето отговора не се намесвайте.
С мен говореше на френски, а със съпруга ми на английски. Поредната ми грешка беше, че зададох въпрос на англ. и тя пак се разсърди. Развика се, че с мен задължително ще разговаря само на френски, а с него на англ.
Превода на документите, които бяха пратени във Виена бяха на англ и не й тана много приятно. Зададе ми въпрос защо, на което аз не можах да отговоря.
Мотивацията за нея беше много важна. Защо искаме да отидем? Какви са ни очакванията там? Каква работа ще работим- точно и ясно каква с примери и т.н.? Какво знаем за Квебек? Какво ще правим след като пристигнем? Как ще си търсим работа? Поредната ми грешка- аз отговарях на всякъде, че в началото ще работя без значение каква работа, после искам да уча и да придобия нова квалификация. Веднага последва въпрос - Нали си имам диплома и образование за какво ми било да уча? Ако съм искала да уча там си имало друга процедура по кандидатстване за студенти. Дали да спрем интервюто до тук и да се преориентираме към другата процедура.
Просто изпаднах в ужас и съвсем забих. Всичко което бях научила по френски ми се изпари от главата дори не можех да мисля. Тя е много упорита. Може да ви повтори пет шест пъти въпроса, но докато не дадете някакъв отговор не се отказва, дори да вижда, че не можете. Хубавото е, че един въпрос може да го зададе по няколко начина, така че винаги се разбира какво пита.
По никакъв начин не показвайте, че сте притеснени, дори е по-добре да бъдете малко нахални и със самочувствие. Ако обаче не знаете добре френски и имате малко стаж по документи възможно е да се разсърди и да ви каже да си чакате отговора след седмица.
Разделихме се много приятелски. Усмихнати и много любезни.
Забравих да кажа за преводачката. Помага, но се обръщайте към нея само в краен случай.
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

От всичко прочетено до тук впечатленията за интервюиращата не са май от най-добрите, а? :roll: И така като гледам всички са били притеснени в една или друга степен на интервюто, което не им е повлияло добре. За това за предстоящите - BE COOL и всичко ще е наред :lol:
sony

Мнение от sony »

200 часа преди интервюто разбира се
angy

Мнение от angy »

Наистина като че ли има доста неща от начина, по който протичат интервютата, които са много сходни. Като че ли мадам си има основни точки, по които оценява: знаене на френски, да се говори само и единствено за Квебек и определено не и е сред приоритетите да насърчава амбициите ни да учим там. Ние също твърдяхме, че вероятно ще се наложи да учим допълнително, за да отговаряме на тяхните критерии за специалисти като нас. Тогава тя наистина стана по-строга и ни заобяснява, че да се учи е лукс и как ще го съчетаваме като трябва да работим. Аз и казах, че за семейство с дете каквото сме ние е невъзможно просто да учим без да работим, но както сме го направили в БГ - двете неща заедно, така бихме могли да се справим и там ако се наложи. Тя видимо изрази задоволството си и се съгласи, че така става. Така, че може би просто трябва да се внимава с тези "деликатни теми", а именно да не се показва, че разчитаме там да научим френския, или да учим и провинцията да ни издържа и т.н. А за френския на мъжа ми и казахме, че до заминаването ни той ни е приоритет, защото курсовете тук не са скъпи, вече сме си организирали времето за това, докато в Квебек това време ще ни е много по-ценно, за да работим и т.н. Тя беше абсолютно съгласна с нас. Нашите приятели в Квебек ни казаха, че в момента са адски чувствителни и доста самоуверени покрай предсрочните избори и факта, че за първи път събират 52% за отделяне. Разбирам половинките, които искат да помогнат. На мен също много ми се искаше да помогна на мъжа ми в превода на въпросите й, но се въздържах. Все пак, по-добре е да помолите да допълните нещо към отговора и така да оправите нещата, отколкото да се намесвате, когато не ви питат вас.
sony

Мнение от sony »

Мен също ме смъмри когато исках да помогна на съпруга ми.
Те търсят работници, които да им работят. Не им показвайте, че искате да учите в Квебек /е освен френски де/, защото кандидатствате по такава процедура. Освен ако не се налага да си приравнявате дипломите. Споко, Мадам ще намери за какво да се заяде с всеки, така че бъдете спокойни. :evil: Важно е да изтъкнете колко много обичате френския език.
Аватар
Krassima

Мнение от Krassima »

Hi на всички! Тази изпитваща почва да ми става симпатична :lol: и смятам да се държа като нея :?: разбрах, че има още много да учи за България и българските емигранти и най-вече за целта на интервюто- явно на нея това не й е ясно. И ако никой до сега не й го е обяснил, ще намерим най-любезния подход да й го обясним, ако се стигне до там, че да обясняваме личния си избор- особено след като сме го направили един път. На всички, които са върнати казвам- НЕ СЕ ОБЕЗКУРАЖАВАЙТЕ, това че тя не е наясно не означава, че вие имате проблем. Интервюиращата става пример за мен как човек трябва да преследва целта си и да я постига. Късмет на всички и на върнати и на издържали и на тези, на които им предстои! Живота дава шанс на всички!
QUI VIVRA, VERRA
Заключено