Относно стандарта в Канада!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
dgovani

University of Saskatchewan

Мнение от dgovani »

След всичко изписано до тук, ето какво евентуално бих опитал. Значи училището в което уча има договор с University of Saskatchewan в Saskatoon и предполагам сравнително лесно бих могъл да дойда за година като exchange student в Канада и на място да видя какво е.

Притесняват ме обаче поне следните неща:

/ този щат Saskatchewan изобщо не го бях чувал че съществува и нямам на представа какво да очаквам. Има ли смисъл да се ходи на такова място и доколко град като Саскатоон би ми дал реална представа за живота в Канада.?

/ можете ли да кажате нещо за този University of Saskatchewan, защото все пак не ми се губи година в, така да се каже нереномирано училище и съответно ако по една или друга причина остана каква тежест би имала диплома от това училище?

/ бих ли имал право да работя full time с едногодишна студентска виза в Канада?

/ в един друг форум прочетох мнение, че било по добре да се опитам да се запиша в University of Winnipeg, Manitoba, защото от там евентуално съм можел да си подам направо документи за емиграция (става въпрос, че Манитоба имала някаква по облекчена програма за емиграция) .............

Само да спомена, че теоритично аз бих могъл да кандидатствам за които и да е канадски унуверситет, ама не е сигурно дали моето училище ще се съгласи да ми покрие годишната такса и дали ще ми даде малка стипендия, защото за Саскатоон тези опции ги има!

Бих бил благодарен на мнението Ви!

Поздрави,

джовани
dgovani

Мнение от dgovani »

myha написа:a be Jovani finlahdkata saglasna li e ??:))))) :wink:
Да "muha", защото покрай мен осъзна какво е да си чужденец в нейната държава. Ако ти е интересно аз я помолих да потразгледа финландски форуми за Канада и което е по интересно самите финландци (живеещи в Канада) и дадоха без изкючение само позитивни мнения за страната!!?

Поздрави,

джовани
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

dgovani написа: и дадоха без изкючение само позитивни мнения за страната!!?
бре?!?
чудно ми е какъв вид хора са тези и какво ги е подбудило да избягат от там.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
tochica

Мнение от tochica »

ако са expatriate в Канада , не се учудвам .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdrasti Djovani

Vmesto da hodis v Saskatchewan kadeto sas sigurnost njama da ti haresa vzemi ta predlozi na njakoi ot plachestite tuk vav foruma da se razmenite za edna godina.

Ti zivei v tjahnoto ziliste tuk, te v tvoeto tam.

E togava ste vidjat plachkovtsite kakvo e emigratsia, diskriminatsia, crazy tseni. los klimat , i nenauchaem ezik.

I togava ste plachat oste poveche ama za Canada.

Finlandsi kakto kazah ima mnogo v Sweden.
No skandinavtsi kato tsjlo ima pak mnogo v USA i Canada. tezi hora ne naprazno stojat tuk. I ako bese tolkova hubavo v Scandinavia te parvi stjaha da se varnat tam.

Pozdravi

Hullboy
miteto
Модератор

Re: Canada

Мнение от miteto »

hullboy написа:No skandinavtsi kato tsjlo ima pak mnogo v USA i Canada. tezi hora ne naprazno stojat tuk. I ako bese tolkova hubavo v Scandinavia te parvi stjaha da se varnat tam.
Това май не е много показателен критерий, щото то и в БГ има англичани и японци, пък аз не мисля че в България е по-добре от Англия или Япония...
Джовани, бате, идваш тука за 3-4 месеца на екскурзия и през това време пускаш яко резюмета. Ако те викнат на интервюта или даже успееш да вземеш някое интервю за това време - ок. Ако не, начи няма да ти е много лесно да си намериш работа и тогава климат, цени, дискриминация и социален живот и т.н. нямат голямо значение нямаш ли работа :wink:
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Mnogo me kefyat mneniyata na Hullboy po temata :lol:

No, az sam saglasen i s Huba, nay-dobre e da posetish i Canada i Scotland da reshish kade e nay-dobre za tebe. Ne bih ti preporachal Sаskatoon i provinciya Saskatchewan kato cyalo, tya e edna ot bednite kanadski provincii. V Canada nyama shtati, a provincii i teritorii, no tova mejdu drugoto. :P

Ako shte idvash v Canada da uchish cyala godina po-dobre si izberi nyakoe po-civilizovano myasto kato Montreal, Ottawa, Toronto, Vancouver, Kingston, Guleph, Victoria, Winnipeg, Calgary... Calgary ne e grad, v koyto bih jivyal, no imat dobr universitet.

A, inache nyakoi hora ne osaznavat, che sa dosta oblagodetelstvani ot tova che Canada pozvolyava na hora ot vsyakakvi strani stigat do prestijni pozicii v momenta. Ako kanadcite diskriminiraha chujdencite, te nyamashe da diskriminirat samo pakistancite, ami i bulgarite. Da ne zabravyame, che samo predi 100 godini sa ni tretirali ne kato 2 ili 3, a 4 kategoriya imigranti. :idea: Kanadcite sa iskali beli hora da imigrirat v minaloto i pod beli hora sa razbirali prvo britanci, posle evropeyski protestanti ot Skandinavia, Severna Germaniya i t.n, sled tova sa predpochitali zapadnoevropeyskite katolici, posle sa sledvali slavyanite v Centralna Evropa i edva sled tyah sa bili Yujna Evropa i Balkanite. Ako nyakoy ne vyarva da prochete malko istoriya na imigraciyata ot kraya na 19 nachaloto na 20 vek. Drug e vaprosat, che kato sa idvali bulgarite tuk po oniya vremena sa pavirali ulici i sa prokarvali jelezopatni linii.

Edno ot neshtata, koito naistina me kefyat v Canada e, che tuk vseki, koyto poiska moje da bade kanadec. I az lichno ne se seshtam za drugi strani, osven Canada, Australia i USA, koito da davat tolkova profesionalni vazmojnosti na imigrantite. Samo v tezi strani mojesh da si roden na maynata si i da rabotish v nyakoe ministerstvo ili na drugo gotino myasto bez na nikoy da mu puka kakva ti e familiyata. I izobshto ne gi slushay tezi izcepki kak vsichki gotini mesta bili zapazeni za kanadci i ne znam oshte kakvi legendi. Az ostanah izumen ot fakta kolko imigranti rabotyat kato profesori, pravitelstveni byurokrati, mitnichari i na kakvi li ne oshte pozicii, za koito dori i v rodnite si strani ne mogat da mechtayat.
Az napravih staj vav federalnoto pravitelstvo predi oshte da stana permanent resident! V kolko drugi civilizovani drjavi shte mi pusnat podobna avanta?! :idea:
Cigani ima, no tyah gi ima navsyakade v civilizovanite strani i vseki sam si izbira s kogo da obshtuva. :lol:

No, razbira se ot tebe zavisi kakvi sa tochno prioritetite ti. Ima hora, za koito predpochitat da sa chistachi v Shveycariya, shtoto shteli da vzemat 3 000 CHF, otkolkoto da sa daskali v Canada za 2 bona, primerno. :lol:

Lichno moe mnenie e, che predimstvata na Canada sa:
-otlichni profesionalni vazmojnosti za ambiciozni imigranti, ne za liglyovci estestveno
-3 godini samo chakash za grajdanstvo
-ryadkozaselena strana s mnogo prostranstvo i chudna priroda
-sravnitelno niska prestapnost
-dobro zaplashtane, pak kazvam lichno mnenie
-dostapni ceni na restoranti, muzei, koncerti, naemane na canoe i drugi podobni udovolstviya za prekarvane na svobodnoto vreme
-ako iskash da si kanadec, si kanadec :beer:

Nedostataci:
-povecheto gradove s malki izklyucheniya sa napraveni za shofyori, a ne za peshehodci, gradskiyat transport ne e taka dobre razvit kato v Evropa, kato izklyuchim dva-tri kanadski grada, no dori i tam se useshta, che ne e got da nyamash kola.

-transportnata infrastruktura ne e mnogo dobre razvita, magistralite ne sa s kachestvoto na zapadnoevropeyskite, a do mnogo mesta ne mojesh da idesh osven s helikopter ili korab. Govorya razbira se za Severna Canada, inache v golemite zaseleni mesta na yug se stiga lesno, ne se plashi. :lol:

-estetikata ne e nay-vajnoto neshto- golemite shopping centrove ne sa napraveni kato v Zapadna Evropa kato muzei s mnogo ornamenti, krasivi polilei i t.n, a izglejdat kato hangari, sashtoto se otnasya za avtogari, gari, kvartalni magazini, obshtestveni sgradi i t.n., s izklyuchenie na nyakoi po-stari arhitekturni proekti. Amerikanskoto vliyanie si kazva dumata za sajalenie. :roll:

-visoki danaci, koito ne vinagi osiguryavat ochakvanoto kachestvo na uslugite.

Ami, tova e, moje i da shockiram nyakoi hora kato izkarah i nedostataci na Canada, no prosto iskah da bada maximalno obektiven i otkroven. :lol: Uspeh kakvoto i da reshish!
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
tochica

Мнение от tochica »

Канак , ако го беше написал и на кирилица , щеше да избиеш рибата за днеска :)
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Canuck написа:-visoki danaci, koito ne vinagi osiguryavat ochakvanoto kachestvo na uslugite.
Canuck, това трябваше да го сложиш в графата "предимства" на Канада като точка "Ниски данъци". Може да са по-високи от тези в САЩ, но определено са доста по-ниски от данъците в Европа, дори от българските такива (друг е въпроса кой ги плаща в България :lol:).
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

abe за престъпността може да се поспори, щото тука бая ги отстреляха в Торонто, някъде към 60 станаха убийствата за 10 месеца.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
myha

Мнение от myha »

DAaaaa ama v Toronto sa 4 000 000 dyshi
a v Sf sa 1 500 000
Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
'' nie sme dlajni da proverim '' !!!
Cherna Kosmata Raka se e spysnala nad foryma
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

myha написа:DAaaaa ama v Toronto sa 4 000 000 dyshi
a v Sf sa 1 500 000
dobre de, съотнесено тогава в София има ли 20-22 убийства? силно ме съмнява, ако изключим тея показните стрелби.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Ама то и негри няма много-много в София, така че да направим съотношението както си му е реда :-) колко от убийствата са около Jane & Finch според тебе :-)
Ама какво се да прави - това е тенденцията - ако си черен, ще си играч и ще гърмиш по другите черни, няма как :-) е от време на време отнася и някой минувач по нещо, но все пак според мен (ако изключим въпросния район) Торонто си е спокоен град. И все пак аз нощем не съм излизал много по улиците, та може и да не съм прав :-) но така или иначе новини чат-пат гледам.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

sasho71 написа:dobre de, съотнесено тогава в София има ли 20-22 убийства? силно ме съмнява, ако изключим тея показните стрелби.
Саше, средно в България статистиката отчита годишно между 300 умишлени убийства. При всички случаи в София стават над 50% от тази бройка. Сам можеш да изчислиш съотношението. ;)

Ето статия на в. Кеш, бр. 9, 8-14 Март 2002 г.
За сравнение ­ от началото на годината извършените въоръжени грабежи за страната са 33, а за същия период на миналата те са 117, коментират от МВР. Кражбите на МПС са намалели с 14.2%.
Чувствителен ръст бележи и разкриваемостта. За периода криминалистите са разкрили 40.8% от извършените престъпления, което е с 6.7 повече, сравнено с миналогодишния период. В подкрепа на тази статистика се посочва, че от извършените 56 умишлени убийства с неизвестни извършители полицейските служители вече са разкрили 35
Значи Торонто го задминаваме още през месец Март, мухахахаха.
Не мога да не отбележа "оптимизма" в този цитат - "чувствителен" е ръста на разкриваемостта. :lol: :rotfl: :beer:

Опа, тука има една уловка (даже аз се хванах). 56 са умишлените убийства от неизвестен извършител. Значи в тази бройка не влизат убийствата от типа: "Пена цапардосала Пешо със сатъра по главата, щото й спрял телевизора по време на следобедния сериал". :lol: :rotfl:
Аватар
rorcho
Обратна връзка:

HI !

Мнение от rorcho »

Hi!

Znam che v Canada mnogo hora ne si zakliuchvat doma !?!
Interesno mi e kakvo li shte se sluchi ako tova stane v BG :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Po-dobre gledaite filma : BOULING FOR COLUMBINE - tova e film na MICHAEL MOORE
Toi napravi filma Fahrenheit 9.11.2004 !
Tam ima interviuta na kanadski policai kam sredata na filma! Oooo spored men prestapnostta v BG e po-goliama spriamo Kanada, a v BG da osadish ubiec e slojna rabota, po-lesno e da otidesh na Lunata i drug pat sam kazval, che sega sadim ubieca na nai-blizkia mi priatel i veche deloto prodaljava 4 godini i to na parva instancia. V angliiskite vesnici pisaha, che skorosta na balgarskata sadebna sistema e kato na edin goliama OHLIUV.

8)
Заключено