Благодаря ти, че ме запозна с реда за правене на ехографско изследване. Направо съм изумена, че тук няма на едно място гинеколог с ехограф.beckythomas9 написа:
Мило момиче,
Тук ехографиите не се правят гинеколози а от ехографисти и впоследствие се разчитат от рентгенолози. На гинеколога се дава разчетената снимка. Така че в Канада едва ли ще намериш гинеколог с ехограф. Ако лекаря прецени, че има нужда от ехографско изследване ще те изпрати на такова. Ако си бременна ти се полагат две ехографии, освен в случаите на патологична бременност, когато може да ти правят такива всяка седмица, ако е необходимо.
Не зная как прецени, че лекарят е некадърен; може би става въпрос различия в системите на здравеопазване.
А за некадърността се чудех дали да пиша, но колкото повече мнения има толкова по-добре за тези, на които им предстои да дойдат в Монреал и да ходят на такива прегледи.
Сега за прегледа: имах записан час за 17.00 ч. Отидох в 16.45 ч, защото много държа на точността. Чакалнята беше пълна с жени, а доктора възрастен и си викам: "Този е с голяма клиентела и голям опит. Сигурно е добър." След 2,5 ч. чакане в 19.25 дойде и моят ред. Започна да ме разпитва за какво ли не, но не и за същността на проблема. Тук да вмъкна, че отидох, защото ми се появи силно извънменструално кървене. На всеки мой опит да обясня, че имам поликистозни яйчници той отговаряше, че това не е важно в момента, щом като последната 1 год. цикъла ми е редовен. Започна прегледа, явно осветлението не беше достатъчно силно и той дръпна някаква настолна лампа, която се счупи. И така с вдигнати крака го чаках да си оправя лампата 5 мин. и накрая попита мъжа ми дали може да я оправи "Вие нали сте инженер ...". На настояването, че трябва да бъда прегледана с ехограф той отговори, че дори и да има ехограф пак не би ме прегледал, защото това не е необходимо според него. В крайна сметка така и не ми каза какво ми е.
В България съм ходила при двама гинеколози - в Шейново и Майчин дом. Винаги съм получавала компетентно и изчерпателно мнение кое тук за съжаление не получих.
Не искам да звучи като оплакване. Просто споделям моя опит.