Относно стандарта в Канада!
Относно стандарта в Канада!
Здравеите. Въпросът ми е прекалено общ, но ще се опитам да го формулирам добре, та какво се счита за ниско, нормално и добро заплащане в Канада. Прекалено ясно ми е че зависи от професия, вероятно щат и прочие, но моля Ви отговорете ми прости и ясно съдейки примерно по Вас или хората около вас.
Примерно аз как бих отговорил на същият въпрос (живея в Европа). По данни на статистиката средният облагаем доход за страната е около 40 000 CAD годишно, аз примерно правя мелко под това, женен съм нямаме деца, съпругата ми също прави горе долу колкото мен и с тези пари живеем под наем на хубаво място в голям град наемът ни е около 650 CAD на месец за апартамент 55м2. Също с тези пари без проблеми ходим по около 2 пъти годишно по разни острови предимно из Европа де, но не само.........И двамата имаме по около 5 седмици платен годишен отпуск! И което не е маловажно успяваме и да спестяваме!
Значи стана дълго, но каква заплата трябва да взимам в Канада, зада поддържам минимум сегашмият ми стандарт. В моменнта специализирам счетоводство и финанси, като имам поне теоритична възможност да се опитам да си прехвърля следването в Канада и евентуално след това да се опитам да търся работа в тези сфери. Каво да очаквам. Съпругата ми е подуправител в голяма верига хранителни магазини.
Поздрави,
Въпрос
Примерно аз как бих отговорил на същият въпрос (живея в Европа). По данни на статистиката средният облагаем доход за страната е около 40 000 CAD годишно, аз примерно правя мелко под това, женен съм нямаме деца, съпругата ми също прави горе долу колкото мен и с тези пари живеем под наем на хубаво място в голям град наемът ни е около 650 CAD на месец за апартамент 55м2. Също с тези пари без проблеми ходим по около 2 пъти годишно по разни острови предимно из Европа де, но не само.........И двамата имаме по около 5 седмици платен годишен отпуск! И което не е маловажно успяваме и да спестяваме!
Значи стана дълго, но каква заплата трябва да взимам в Канада, зада поддържам минимум сегашмият ми стандарт. В моменнта специализирам счетоводство и финанси, като имам поне теоритична възможност да се опитам да си прехвърля следването в Канада и евентуално след това да се опитам да търся работа в тези сфери. Каво да очаквам. Съпругата ми е подуправител в голяма верига хранителни магазини.
Поздрави,
Въпрос
Re: Относно стандарта в Канада!
e туй чудо тука го немаdgovani написа:.........И двамата имаме по около 5 седмици платен годишен отпуск!

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
- DrJack
- Обратна връзка:
Canada e hubava dyrjava ako q sravnqvash sys Somaliq - v sravnenie sys Zapadna Evropa si e durjava ot tretiq svqt.
Tyk mojesh da izkarvash EUR 50,000 godishno ako imash kusmeta da rabotish za golqma US firma. Canadskite firmi plashtat zle i discriminirat pove4e.A kato stana vypros za discriminaciq, paradoxa e 4e e kolkoto v Zap. Evropa.Daje mislq, 4e ako si bql i ot Izto4na Evropa te discriminirat pove4e stoto se draznqt 4e sme konkurenciq.
Canadcite sa mnogo komplexirano pleme i ima zashto.
As se 4ydq dyrjavata im kak e popadnala v G7.Pak podkupi sa razdavali nesto - tyka po $100-200 miliona gi davat.
Tyk mojesh da izkarvash EUR 50,000 godishno ako imash kusmeta da rabotish za golqma US firma. Canadskite firmi plashtat zle i discriminirat pove4e.A kato stana vypros za discriminaciq, paradoxa e 4e e kolkoto v Zap. Evropa.Daje mislq, 4e ako si bql i ot Izto4na Evropa te discriminirat pove4e stoto se draznqt 4e sme konkurenciq.
As se 4ydq dyrjavata im kak e popadnala v G7.Pak podkupi sa razdavali nesto - tyka po $100-200 miliona gi davat.
I am whoever I say I am, If I wasn't then why would I say I am....
-
Re: Относно стандарта в Канада!
golemi fantasmagorii
-
samo 50000EUR i to za US firma?????DrJack написа:Canada e hubava dyrjava ako q sravnqvash sys Somaliq - v sravnenie sys Zapadna Evropa si e durjava ot tretiq svqt.
Ti v koe selo si?
Благодаря за бързите Ви мнения.
Позволявам си да отговоря на всички Ви в един пост. В интерес на истината не знам точно какво да мисля, защото като че ли не до там хубавите мнения за Канада на последък пробладават, особено ако ги сравнявам с текущият си стандарт.
Значи като фон да спомена, че стандарта в скандинавия е висок, но на мен тук обществото не ми харесва и промяната я търся в тази насока! За да съм по уместен бих искал още да спмена, че имам и EU гражданство и като алтернатива разглеждам още U.K. и по конкретно Шотландия.
Има ли някой от Вас, който да работи в Канада като accountant ili financial analyst? Какво е заплащането в тази сфера и доколко е реалистично без канадски опит да си намеря работа и горе долу на каква заплата?
Извиняваите за неподредеността на въпросите ми, но се старая да набера колкото се може повече инфо преди да взема такова съдбоносно решение като преместване на ново място! Всички знаем за какво говоря
!
Поздрави.
джовани
Значи като фон да спомена, че стандарта в скандинавия е висок, но на мен тук обществото не ми харесва и промяната я търся в тази насока! За да съм по уместен бих искал още да спмена, че имам и EU гражданство и като алтернатива разглеждам още U.K. и по конкретно Шотландия.
Има ли някой от Вас, който да работи в Канада като accountant ili financial analyst? Какво е заплащането в тази сфера и доколко е реалистично без канадски опит да си намеря работа и горе долу на каква заплата?
Извиняваите за неподредеността на въпросите ми, но се старая да набера колкото се може повече инфо преди да взема такова съдбоносно решение като преместване на ново място! Всички знаем за какво говоря

Поздрави.
джовани
Re: Благодаря за бързите Ви мнения.
dgovani написа: Има ли някой от Вас, който да работи в Канада като accountant ili financial analyst? Какво е заплащането в тази сфера и доколко е реалистично без канадски опит да си намеря работа и горе долу на каква заплата?
джовани
http://bgcanada.com/portal/index.php?mo ... icle&id=62
Prigotvi si niakoia druga godina za priravniavane i lizenzirane.Na visoko nivo se vzima zaplata, no kak se stiga do tam edva li niakoi imigrant bi mogal da ti kaje.
PS. Bi li spodelil zashto ne haresvash obshtestvoto v Skandinavia?
Re: Благодаря за бързите Ви мнения.
http://bgcanada.com/portal/index.php?mo ... icle&id=62
Prigotvi si niakoia druga godina za priravniavane i lizenzirane.Na visoko nivo se vzima zaplata, no kak se stiga do tam edva li niakoi imigrant bi mogal da ti kaje.
PS. Bi li spodelil zashto ne haresvash obshtestvoto v Skandinavia?[/quote]
Благодаря за линка, прочетох го изцяло! A относно скандинавия ще си позволя да ти отговоря накратко с мой цитат от дуга дискусия: "Става дума за финладия, като от това което чувам положението е почти същото из цяла скандинавия - може би с изключение на норвегия!? На кратко системата е национал социалистическа, обществото зверски шовинистко и всичко това се прикрива под дебел слой двуличие, което обаче според мен рефлектира в рекордния в световен мащаб размер на самоубииствата.
Друг факт, който бих споделил,e че преобладаващата част от мойте образовани познати (лекари, инженери и пр...) след няколко годишен престой се изнесоха предимно към Северна Амарика, като най вероятно подобна ще е и моята участ!?"
Поздрави,
джовани
PS. Bi li spodelil zashto ne haresvash obshtestvoto v Skandinavia?[/quote]
Благодаря за линка, прочетох го изцяло! A относно скандинавия ще си позволя да ти отговоря накратко с мой цитат от дуга дискусия: "Става дума за финладия, като от това което чувам положението е почти същото из цяла скандинавия - може би с изключение на норвегия!? На кратко системата е национал социалистическа, обществото зверски шовинистко и всичко това се прикрива под дебел слой двуличие, което обаче според мен рефлектира в рекордния в световен мащаб размер на самоубииствата.
Друг факт, който бих споделил,e че преобладаващата част от мойте образовани познати (лекари, инженери и пр...) след няколко годишен престой се изнесоха предимно към Северна Амарика, като най вероятно подобна ще е и моята участ!?"
Поздрави,
джовани
- ArchTyrael
Archiiiiiiii pak gi pishesh edni obache!!!!:))
Mai ti lipsva mama i diadko a ?:))
aide stiga s tvoite nastroenia ,niama da namerish tova koeto si ostavil v Bg ,to e v spomenite ti ok?
chovek vinagi pomni loshite neshta no nikoga hybavite !!!!!!
Archiii stegni se i se napani i shte probiesh podadesh li si zagyben
stiskame ti palci !!!!!
Mai ti lipsva mama i diadko a ?:))
aide stiga s tvoite nastroenia ,niama da namerish tova koeto si ostavil v Bg ,to e v spomenite ti ok?
chovek vinagi pomni loshite neshta no nikoga hybavite !!!!!!
Archiii stegni se i se napani i shte probiesh podadesh li si zagyben
stiskame ti palci !!!!!
Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
'' nie sme dlajni da proverim '' !!!
Cherna Kosmata Raka se e spysnala nad foryma
'' nie sme dlajni da proverim '' !!!
Cherna Kosmata Raka se e spysnala nad foryma
абе като чета направо се замислям в каква велика страна живеем , а ние не я оценяваме
всичко тича насам- освен цяла Азия се оказва че идват и от Германия, Франция, Испания, а днес разбирам че и от Скандинавските страни, чак от Корея май имаше някакъв кандидат-емигрант, и от Австралия /онзи с крокодилите
/ 
туй е то да си прауд кънейдиън

туй е то да си прауд кънейдиън

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!