г-жа Дон Томат написа:Nie s DON TOMAT imame sustata informazia ot na6o priateli v Montreal i okolnostta-NE KONTAKTUVAITE S BULGARI!Osven ako ve4e ne gi poznavate ot BG.
[/b]
Тая приказка се казва на всеки, който ще напуска БГ, независимо на кой континент ще се заселва.
Взимам повод от тези думи, за да изясня нещо: целта ни тук, в гр. Квебек, не е да доказваме, че сме по-добри от останалите, да се пъчим, да се пишем на по-българи (или по-небългари, де да знам), а да помогнем, па макар и малко.
Най-малкото пък съм имала за цел да настройвам някого срещу българите в Монреал. Нека никой да не забравя, че хората, поддържащи този Форум, живеят именно там. И именно на тях дължа възможността да изтепосам и нашата обява.
Явно хуморът не ми се удава

и всички възприемат думите ми буквално, затова и аз като бат Жельо (Желев) (пак да проявя присъщата ми скромност

), се опитвам да обясня какво съм искала да кажа.
Повече няма да пиша в тази тема, защото пак я направихме на едно няма нищо. Тя и без това си беше предвидена да бъде една проста обява...
А дали ще успеем да направим нещо наистина хубаво: времето и новопристигащите ще кажат...
Благодаря на ссттоо (който живее в Монреал) за съдействието да направи темата "важна".
Ссттоо, една молба отново

: като видиш, че четящите не се увеличават кой знае колко, сваляй я от първа страница без да се колебаеш
Достатъчно време вися отгоре, кой чел - чел...