Ima li niakoi v telecom biznesa?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Geri

Ima li niakoi v telecom biznesa?

Мнение от Geri »

Zdraveite, priateli!
С мъжа ми сме телеком инженери, в момента живеем и работим в Дубай. Всеки момент ще получим визите за Канада,но сме много раздвоени дали изобщо да тръгваме.Аз следя форума и оставам с впечатление, че никак не е лесно да се устроиш и да просперираш в Канада.Ако някой има представа къде (в кой град) имаме шанс да работим по специалността си, моля нека ни пише! Ще бъдем безкрайно благодарни.
Желая на всички ви успехи!
imalizna4enie

Мнение от imalizna4enie »

Moiata nai-dobra priatelka i brat i sa v Dubai, kakto i drug na6 priatel. 4esto sme govorili po -vuprosa i stignahme do edin izvod. I na dvete mesta ne e lesno, trudno e kogato ima6 izgraden jivot v dubai da zareje6 vsi4ko i da trugne6, no Canada ti dava ne6to koeto Dubai nikoga niama da ti dade. Legalen statut, vuzmojnost da 4etrae6 bude6teto si i da znae6 4e tuk 6te otgleda6 decata si, prosto ti dava edin nov start, bez da misli6 ami ako mi izte4e trudovata viza? Kolko vreme 6te ostana tuk?Za deca vuob6te da ne govorim. Ne moje da se obob6ti i generalizira 4e realizaciata v Canada e po- trudna ot relizaciata v koiato i da e druga strana.Da trudna e, no ne e grani4e6ta s nevuzmojnost, taka 4e zavisi kakvo tursi6 i jelae6.Canada ti dava sigurnostta i legitimnostta, ot teb zavisi da se realizira6 profesionalno i da se adaptira6 i poviarvai mi napulno e vuzmojno. Vsi4ko razbira se e vupros na gledna to4ka i li4na precenka.Tuk ne e taka toplo, bliaskavo i luksozno kato v Dubai, niama go tozi stremej kum luks, kakto ia niama i pokaznostta, a i arabite sa po-malko :wink: uspeh kakvoto i da re6ite .
Rien n'est si dangereux qu'un ignorant ami, mieux vaudrait un sage ennemi.
Geri

Мнение от Geri »

Много благодаря за бързия и изключително полезен отговор! Общто взето доста хора от Дубай заминаха за Канада, но доколкото знам не са особено впечатлени. Предполагам наистина този изкуствен лукс тук много ни разглези и имаме вече нереални очаквания. Тук наистина е чудесно, но не можеш да останеш дълго. А ние си имаме и едно чудесно 8-месечно бебче, за чието бъдеще трябва да мислим. Така, че сме на голям кръстопът. Дано вземем правилното решение. А можете ли да ни посъветвате в кой град да се опитаме да се установим? Още веднъж благодаря и всичко добро!
Аватар
bat Nicky

Мнение от bat Nicky »

Здравей Гери,

Бил съм два пъти в Дубай, както и в много други европейски страни и какво да ти кажа ... никъде не съм срещнал чак толкова голям лукс та да си помисля, че видите ли, тук е страхотно. Ако искаш да градиш бъдеще - Канада е мястото. Ако искате набързо да изкарате някой лев - Дубай. Тук имам много близки хора, които работиха известно време в Дубай, но избраха Канада и не съжаляват. Затова, ако имате избор - не се двоумете.
Животът е болест, предавана по полов път и със 100% смъртоносен изход. Лекарство все още няма открито !!!
Аватар
VanBC
Модератор

Re: Ima li niakoi v telecom biznesa?

Мнение от VanBC »

Geri написа:... С мъжа ми сме телеком инженери...
Аз бих могъл да кажа, че имам нещо общо с телеком индсустрията, но понятието "телеком инжинер" не ми е познато. Какво точно работите - софтуеристи, хардуеристи, системни инжинери, нещо друго ... ??
:) :beer: :beer:
Geri

Мнение от Geri »

Работим в сферата на Broadcast - Cable TV, Digital TV etc. - Design, Installation, Commissioning, Project Management.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Geri написа:Работим в сферата на Broadcast - Cable TV, Digital TV etc. - Design, Installation, Commissioning, Project Management.
Доколкото разбирам, работите нещо от рода на описаното в следните 3 обяви:
http://jobsearch.monster.ca/getjob.asp? ... &fn=561&q=
Звучи добре, но не съм сигурен какви са ви шансовете за бързо намиране на работа по специалността. Аз съм в проектирането и производството на хардуера за телеком системи. Предполагам, че във всички големи градове има работа като за вас, вероятно в/около Торонто е малко повече от останалите.
Geri

Мнение от Geri »

Blagodarim za linkovete. Obshto vzeto, naistina tova e, ot koeto se interesuvame. Vyprosyt e dali shte naeme niakoi novopristignal imigrant na rabota, osobeno na ingenerna dlyzhnost....?
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Geri написа:Blagodarim za linkovete. Obshto vzeto, naistina tova e, ot koeto se interesuvame. Vyprosyt e dali shte naeme niakoi novopristignal imigrant na rabota, osobeno na ingenerna dlyzhnost....?
Фактът, че сте новопристигнали имигранти сам по себе си не е определящ. Ако можете да ги убедите, че сте добри специалисти (резюме, интертвю, препоръки...), ако английскиият ви е добър, ако няма други кандидати с опит по-добър от вашия или равен на вашия, но придобит в Канада ... няма причина да не ви наемат.
Успех! :beer: :beer: :)
Заключено