Ne znam kak da postupia

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Villi

Ne znam kak da postupia

Мнение от Villi »

Zdraveite!
4estno kazano ne znam ot kude da zapo4na, kato cialo tova koeto mi se slu4i ne me iznenada, no ne znam kak da postupia otnosno rabotodatelia si.
Zapo4nah rabota kum agenzia predi okolo dva meseca, rabotata e part time i mi se obajdaha samo kogato imaha nujda ot pomo6t, ustroiva me za6toto sum i full time student. Dogovor za rabota ne sum podpisvala, pla6tat mi vsiaka sedmica (4ek).
predi okolo tri sedmici rabotodateliat mi se obadi i mi predlojiha pove4e 4asove, no suvsem drug tip rabota, suobraziha se s u4ili6teto mi tui kato imam izpiti mejdu 8 i 12 Dekemvri, predlojenieto na rabotata be6e do kraia na dekemvri, pri uslovie 4e ne6tata se razviat dobre ima6e veroiatnost da produlji i do mart. Dobre, zapo4vam i novoto predlojenie. rabotila sum ob6to dve semici i polovina, vsi4ko mi e plateno kakto do sega, razkusvah se mejdu dvete raboti i izpitite si, no tova ve4e e po4ti minalo.
Kakvo stana v kraina smetka - v4era rabotodateliat mi se obadi i mi kaza 4e "novoto predlojenie" is over, ne potrugnali ne6tata kakto triabva, clientut i re6il 4e ne moje taka i priklu4va vsi4ko.(100% sum sigurna 4e e taka, vsi4ki naeti za tazi rabota sa osvobodeni, ne samo az)
V slu4aia agenziata e posrednik mejdu client i rabotnik, no za men e otgovorna agenziata, az vzimane davane s clienta na agenziata niamam, pla6ta mi agenziata, a kakvo tia vzema men ne me interesuva.

Dokolkoto znam tuk v Canada ima za6tita na rabotnika, 4uvala sum slu4ai na obez6tetenia sled kato na rabotnik ne mu e pla6tan overtime, ne sum sigurna oba4e moga li po niakakav na4in da si tursia pravata? vse pak za men tova e bilo sigurno angajirano vreme, sega po4ti niama da moga da si nameria rabota za 20 dni (do kraia na decemvri).

Kato dokumenti izdadeni ot agenciata imam:
- timesheet ili taka nare4enoto razpisanie za rabotata do kraia na dekemvri
- opisanie na rabotata kato cialo - kude, koga, kogo i t.nat.

Blagodaria vi predvaritelno i kusmet!
не е важно хлябът да е бял, важно е хайверът да е черен
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Можеш да започнеш от този сайт: http://www.workrights.ca/
Аватар
Koko

Re: Ne znam kak da postupia

Мнение от Koko »

Trydna rabota Villi, za sujalenie tova e edin ot nai-golemite nedostatuzi na rabotata prez agenzia - niama sigyrnost i ako assignmenta ti priklychi, nisto ne mojesh da napravish, osven da se nadiavash ot agenziata da ti nameriat nesto drygo, no dali i koga ste stane - koi znae.
Sujaliavam, ne iskam da zvycha obezkyrajavasto, no v tozi slychia zastita za rabotnika napraktika niama - edinstvenoto reshenie e da turshish dryga rabota. Govori s agenziata kakvo moje da se napravi za nov assignment niakude drygade.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Заключено