Туршия!!!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Таратор

Туршия!!!

Мнение от Таратор »

Я да питам аз аудиторията тук правите ли си туршия, кисело зеле и т.н., от къде си набавяте продуктите и съответните съдове за целта? Споделете своя опит. Смятам, че темата ще бъде от полза поне за някой.
Изображение ... и в темите също!
Аватар
c200

Мнение от c200 »

кисело зеле в буркани - от полските и румънските магазини, туршия в буркани - турска - от арабските и турските магазини (напр. Adonis)
като стана дума
шкембе и салами - при поляците
агнешки комплект, кисело мляко, кори за баница - при арабите
ай наздраве! ;)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Аз не правя, но една приятелка прави и постоянно ми дава да й опитвам продукцията :lol: От нея знам, че буркани с капачки има в Канадската гума. Зелето в момента е на смешна цена. Чушки пече на барбекюто, а сладкото от ягоди й е ненадминато, само дето е по-рядко, че мъжа й е поляк и там така го обичали. Повечето продукти си ги браха сами от ферми, срещу заплащане :lol:
Let it go...
Аватар
Stoynev
Обратна връзка:

Мнение от Stoynev »

И аз съм решил да си правя кисело зеле. Минах пробния етап. В една 20л. кофа сложих две огромни зелки - станаха супер. Зелките ги купих от марше Жан Талон по 2$ всяка. Сега съм взел 120л. бидон и ще увели4а коли4еството. Бидона го взех от Уолмарт.
Но домашното производство ще приклю4и като падне много температурата отвън, защото не мога да измисля на4ин как да не замръзне зелето на терасата (аз харесвам кисело, от буркани не ща)
"Най-добрият сред хората е оня, който е най-полезен" - А. ДЖАМИ
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Това ме подсеща, че още не сме сложили виното... :?
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
mama mia

Мнение от mama mia »

Последно зелето тип българско беше 1,50$ на Жан Талон(говоря за тази неделя) а другото пластмасовото по 1$ парчето.
А какъв гроздов сок намерихмеее доста по-евтин от другия?
Вие по колко го вземате?Сока де...?
Съединението прави силата!
feicheto
Обратна връзка:

Мнение от feicheto »

c200, ia kagi konkretno za polski magazin za shkembe i salami. mersi predvaritelno
Koito iska, moge vsichko da postigne rano ili kasno
mama mia

Мнение от mama mia »

Аз да кажа за полски магазин за салам тип шпеков леко пушен(чак ми се прияде).Намира се на една пряка от метро Парк на ъгъла на Жан Талон и Querbes магазина се казва MАKO или нещо подобно.Има и шоколади МИЛКА и доста други вкусотиики.
Хайде спирам че ...
Съединението прави силата!
Аватар
c200

Мнение от c200 »

полски магазини валяло, питайте руснаците къде са
аз знам един на 3291 Grande Allee, Longueuil, но това е южния бряг, далечко идва ако сте на острова
ходил съм и в един на Decarie, ама не помня къде.
и кажете да ви срежат шкембето на триона, че аз в лакомията си взех една буца кило и половина и като дойде ред да го режа стана страшно :)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
pumpy

Мнение от pumpy »

c200 написа:полски магазини валяло, питайте руснаците къде са
аз знам един на 3291 Grande Allee, Longueuil, но това е южния бряг, далечко идва ако сте на острова
ходил съм и в един на Decarie, ама не помня къде.
и кажете да ви срежат шкембето на триона, че аз в лакомията си взех една буца кило и половина и като дойде ред да го режа стана страшно :)
още днес ще се нвъзползвам от информацията merci
Vodolei

Мнение от Vodolei »

Stoynev написа:Но домашното производство ще приклю4и като падне много температурата отвън, защото не мога да измисля на4ин как да не замръзне зелето на терасата (аз харесвам кисело, от буркани не ща)
Стойнев, споко, за замръзването не се безпокой. Водата на киселото зеле е доста солена и замръзва по-трудно, но и да замръзне ще бъде само отгоре на бидончето, чупиш леда и си вадиш зелката :) зелките не се развалят и да имат малко кристалчета в тях, размразяват се и нищо им няма, дори и в някои отношения е по-добре, защото зелето престава да ферментира при тия ниски температури и не вкисва. Така, че дерзай! :P
bravo

Мнение от bravo »

az pak si pravia i edna vegeta, mnogo polezno ne6to, kat ti pluska domo4adieto supi . vsa6tnosta ragam ia v po4ti vsiaka mandja.
1kg 4erveni 4u6ki, 1 kg zeleni, 1 morkovi, 1 domati, 1 kereviz (= celina), 1 vr magdanoz, smila se vsi4ko, dobavia se 1kg sol, da prespi taka i posle go sharaniavate v kakavto sad iskate, az polzvam burkani. solta e iak konservant, niama razvaliane tva ne6to i ne e neobhodimo da se darji v hladilnik. na men mi e mnogo udobno, 4e ne vianagi znam kav zelen4uk ima v hladilnika. napravo mi e kato osnova za supa, sol v mandjata, estestveno , ne se slaga.
LaRue

Мнение от LaRue »

Хора, за това ли дойдохте в Канада за правите трушии?
Защо не си стояхте на село?
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
bravo

Мнение от bravo »

ti si iziskan/a, v kenef ne hodi6, ama nie........
LaRue

Мнение от LaRue »

bravo написа:ti si iziskan/a, v kenef ne hodi6, ama nie........
Ходя,ходя .... :lol:
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Заключено