Туршия!!!
Туршия!!!
Я да питам аз аудиторията тук правите ли си туршия, кисело зеле и т.н., от къде си набавяте продуктите и съответните съдове за целта? Споделете своя опит. Смятам, че темата ще бъде от полза поне за някой.

кисело зеле в буркани - от полските и румънските магазини, туршия в буркани - турска - от арабските и турските магазини (напр. Adonis)
като стана дума
шкембе и салами - при поляците
агнешки комплект, кисело мляко, кори за баница - при арабите
ай наздраве!
като стана дума
шкембе и салами - при поляците
агнешки комплект, кисело мляко, кори за баница - при арабите
ай наздраве!

«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
- Ivet
- Обратна връзка:
Аз не правя, но една приятелка прави и постоянно ми дава да й опитвам продукцията
От нея знам, че буркани с капачки има в Канадската гума. Зелето в момента е на смешна цена. Чушки пече на барбекюто, а сладкото от ягоди й е ненадминато, само дето е по-рядко, че мъжа й е поляк и там така го обичали. Повечето продукти си ги браха сами от ферми, срещу заплащане 

Let it go...
- Stoynev
- Обратна връзка:
И аз съм решил да си правя кисело зеле. Минах пробния етап. В една 20л. кофа сложих две огромни зелки - станаха супер. Зелките ги купих от марше Жан Талон по 2$ всяка. Сега съм взел 120л. бидон и ще увели4а коли4еството. Бидона го взех от Уолмарт.
Но домашното производство ще приклю4и като падне много температурата отвън, защото не мога да измисля на4ин как да не замръзне зелето на терасата (аз харесвам кисело, от буркани не ща)
Но домашното производство ще приклю4и като падне много температурата отвън, защото не мога да измисля на4ин как да не замръзне зелето на терасата (аз харесвам кисело, от буркани не ща)
"Най-добрият сред хората е оня, който е най-полезен" - А. ДЖАМИ
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
полски магазини валяло, питайте руснаците къде са
аз знам един на 3291 Grande Allee, Longueuil, но това е южния бряг, далечко идва ако сте на острова
ходил съм и в един на Decarie, ама не помня къде.
и кажете да ви срежат шкембето на триона, че аз в лакомията си взех една буца кило и половина и като дойде ред да го режа стана страшно
аз знам един на 3291 Grande Allee, Longueuil, но това е южния бряг, далечко идва ако сте на острова
и кажете да ви срежат шкембето на триона, че аз в лакомията си взех една буца кило и половина и като дойде ред да го режа стана страшно

«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
още днес ще се нвъзползвам от информацията mercic200 написа:полски магазини валяло, питайте руснаците къде са
Стойнев, споко, за замръзването не се безпокой. Водата на киселото зеле е доста солена и замръзва по-трудно, но и да замръзне ще бъде само отгоре на бидончето, чупиш леда и си вадиш зелкатаStoynev написа:Но домашното производство ще приклю4и като падне много температурата отвън, защото не мога да измисля на4ин как да не замръзне зелето на терасата (аз харесвам кисело, от буркани не ща)

az pak si pravia i edna vegeta, mnogo polezno ne6to, kat ti pluska domo4adieto supi . vsa6tnosta ragam ia v po4ti vsiaka mandja.
1kg 4erveni 4u6ki, 1 kg zeleni, 1 morkovi, 1 domati, 1 kereviz (= celina), 1 vr magdanoz, smila se vsi4ko, dobavia se 1kg sol, da prespi taka i posle go sharaniavate v kakavto sad iskate, az polzvam burkani. solta e iak konservant, niama razvaliane tva ne6to i ne e neobhodimo da se darji v hladilnik. na men mi e mnogo udobno, 4e ne vianagi znam kav zelen4uk ima v hladilnika. napravo mi e kato osnova za supa, sol v mandjata, estestveno , ne se slaga.
1kg 4erveni 4u6ki, 1 kg zeleni, 1 morkovi, 1 domati, 1 kereviz (= celina), 1 vr magdanoz, smila se vsi4ko, dobavia se 1kg sol, da prespi taka i posle go sharaniavate v kakavto sad iskate, az polzvam burkani. solta e iak konservant, niama razvaliane tva ne6to i ne e neobhodimo da se darji v hladilnik. na men mi e mnogo udobno, 4e ne vianagi znam kav zelen4uk ima v hladilnika. napravo mi e kato osnova za supa, sol v mandjata, estestveno , ne se slaga.