Лоша работа, и на тях ли ще плащам данъци

Чудя се, защото преди превода питах ТД дали има такси и те ми казаха, че има такса от поне $10, и евентуално за други банки, през които минава трансфера, още по 10-ина $, та очаквах поне $20 такса някаква... обаче дойдоха парите и поне както видях тогава по курсовете на ТД (USD -> CAD), си бяха точно толкова, колкото са пратени...c200 написа:ми няма какво да се чудиш, уцелил си банка
значи TD Trust засега води, от туй по-евтино не съм чувал.
E to tova beshe minaliq mesec, taka che sys sigurnost taksa nqmac200 написа:да не би да те сурвакат накрая на месеца като дойде извлечението ?
чак пък да имат такси и да не ги вземат не ми се вярва![]()
E tam e rabotata, che az shte q mina... mislq che beshe 8000 CAD granicata (ili malko poveche no nqkude tam)... Pyk te samo prevodite mi sa obshto 4-5000 USD...c200 написа: за данъците - смело декларирай, нали сме бедни новопристигнали, трудно ще минем границата над която се плащат данъци. Подробности - в официалните сайтове, че да не говоря наизуст. Парите, с които си влязъл не се броят.
По закон, в Канада си длъжен да декларираш доходите си от цял свят. Дали да ги декларираш и дали могат да те хванат е съвсем друга (и много дългаPincher написа:spored men (ne goliam kapacitet) tezi pari ne se deklarirat. te ne sa ti dohod v CA. dori i da sa ti dohod v bg. ti si reshavash da gi deklarirash ili ne...
важното е да си готов да докажеш от къде са парите (доход преди да дойдеш в Канада, доход след като дойдеш в Канада, наследство, намерени на улицата и т.н.)c200 написа:аз щях да прилагам една схема, ама не се наложи, подхвърлям я като идея само - имам човек с пълномощно в БГ за моята банкова сметка, той ги превежда пак в моята сметка в Канада. Т.е. с200 си го извадил от единия крачол тъй да се каже и го сложил в другия. Интересно ми е това дали променя нещата от данъчна гледна точка, това не са приходи, просто пари, които си имам.
преди да захванете да опявате да кажа че съм още "беден новопристигнал" и не ми дреме ако ще всичко да е чист приход, питам само за идеята.
и не ровете за какво и откъде са им парите на хората, не сте данъчни агенти
бгмонтреал има мнооооого какво да учи, но това не е едно от тях.Pincher написа:tova za poreden pat dokazva che dori i bgmontreal ima kakvo da nauchi. chovek se uchi cial jivot. ako ne znaete da vi svetna, bezplatno. swift prevodite se izvarshvat v realno vreme, koeto znachi narejdash v 12:00 i v 12:01 veche mogat da se tegliat ot beneficienta, a i ne sa skapi i vsiaka mejdunarodna banka izvarshva takiva prevodi, stiga da ima banka korespondent v stranata beneficient.![]()
![]()
![]()
знаят за трансфера в кореспондентната банка, но следва междубанков трансферPincher написа:razbira sa che TD garantira. nali imash smetka pri tiah i v smetkata ima kinti. nedei zabravia che kato sa korespondenti, bankite si imat doverie. ima si i taka narechenata kliringova smetka kadeto ejednevno ili sedmichno se izravniavat saldata. taka che na tiah im e prez onaia rabota. shtom ima narejdane(potvarnedo) - ima i transfer. iskat ti adresa za da znaiat kade da prenasochat sumata, v koi klon(kasa)- toest kade shte se inkasira. nishto novo. no ot predi 11godina ochevidno sa nastapili dosta promeni. a i nareddaneto se pravi na bankov terminal i stava mignovenno. taka che v Spain vednaga znaiat za transfera.![]()
![]()
![]()