heating

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
aaaaz

heating

Мнение от aaaaz »

koe otoplenie e po-dobro - na gaz ili na tok. znam 4e na tok e malko po-skypo, no ne znam kolko. nqkoj smenql li e el otplenie s furnace. ako da kolko struwa. wsqkakwa info w tazi posoka 6te mi e nujna. kazwat 4e wyzduha bil s mnogo lo6i parametri pri gazowoto otoplenie, taka li e i s elektri4eskoto? thnx
bgcanada

Мнение от bgcanada »

Най-евтино от гледна точка на разход на ток е отоплението с термопомпа. Това е климатик който може и да топли (най-общо казано). Ако е обикновен въздушен (въздух-въздух, но не ракета :wink: ) тип ще работи ефективно някъде докъм -5 градуса целзий. Ако е геотермален ще работи перфектно цяла година но ще ти струва има няма 15-20 000 долара. Най-доброто според мене е газ+ термопомпа въздушен тип. Ако вече имаш газова фурна (котле де) просто добавяш за 3-4000 долара един готин еър къндишънинг с термопомпа и правиш по около 20% икономия в сравнение само с газ. Ако си в Квебек (а и в другите порвинции май е съшото) можеш да минеш на би-енерджи и да плащаш тока по "терикатска" тарифа когато температурите са над -12 градуса.
Заключено