Как е ВАН през декември?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Alina

Как е ВАН през декември?

Мнение от Alina »

Здравейте приятели

Напоследък голямо чудене му удряме с половинката къде да ходим последните 2 седмици на декември да си починем.

Минахме през етапи - Карибите, Хавай, обиколка с кола на Западния US бряг + Лас Вегас и Гранд каньон... абе голямо чудене пада. И за капак, попаднах на невероятни снимки от Ванкувър. Ей, душата ми взеха значи.

Та ме гложди една мисъл - абе как е времето през Декември при вас, и човек може ли да се поразкара малко из баирите наоколо? Времето позволява ли го? Около колко градуса се движи, и много ли вали обикновено по това време на годината.

Благодаря ви предварително за отговорите и помощта.
Alina
Аватар
Таратор

Re: Как е ВАН през декември?

Мнение от Таратор »

Alina написа:Здравейте приятели
Напоследък голямо чудене му удряме с половинката къде да ходим последните 2 седмици на декември да си починем.
Според мен най-добре е никъде да не ходите щом искате да си починете. Като гледам на къде сте се засилили бая път ви чака. :lol:
Изображение ... и в темите също!
VenV
Обратна връзка:

Мнение от VenV »

От петте декемврийски месеца преживени във Ванкувър един беше много дъждовен, два бяха топли и повечето време слънчеви и два бяха посредата. Как ще е тази година - не знам. Основното забавление по това време на годината тук е ходенето на ски и на кръчма. Може да се ходи и по планините - със ски или снегоходки.
Ако се сетя още нещо , ще допълня.
VenV
Обратна връзка:

Мнение от VenV »

Забравих да пиша за температурите - не помня да са падали под нулата, обикновено +5-10 градуса (целзий)
Alina

Мнение от Alina »

VenV - Благодаря за инфото.

Приятели, всякаква информация за вашият район ще ми е от полза.

:beer:
Alina
Alina

Мнение от Alina »

Тараторче, та програмата и за Хавай и за Карибите включваше изкъртване от ходене бе сладурче :lol: :lol: За нас почивката се мери в други измерения :lol:
Alina
Alina

Мнение от Alina »

Това ми беше любимо четиво последният месец и съвсем не е чак толкова скъпо:

http://www.vacationstogo.com/ticker.cfm ... zz05759253 - всъщност това е за Хавай за Декември, за Норвежките круизи. Отдолу може да се сменя дестинацията, месеца, с кои линии(може и с всички)...

Като се кликне най-отляво, където пише: Click # For More Info - там се вижда целият маршрут.

Това също го намирам полезно:
http://www.discoverypass.com/
http://www.discoverypass.com/products.asp

http://www.discoverypass.com/product_de ... estCoa.asp
http://www.discoverypass.com/scripts/bo ... ourID=1362
Alina
bateto

Мнение от bateto »

Не знам как е декември във Ван. ,но мога да ти опиша средата на март 2002.Кацаме във Ван по къси ръкави идвайки от Бг. на 25Ц,тук ни очаква страхотен студ и вятър по тукашните стандарти-6Ц през деня ,през ноща падна на -12Ц,хазаинът каза ,че това е рекорда за последните 12 год.народът се беше изпокрил ,не можеш да видиш жива душа по улицата освен хора с коли.След ден ,дв омекна -2,3 ,заваля сняг ,натрупа около 6 см,след това минаха и хвърлиха сол и чакъл 6см,но въпреки всичко имаше по 6 катастрофи на кръстовище за деня и пак нямаше жива душа по улиците.След 2,3 дни съвсем омекна +2,3 ,снега се стопи но заваля дъждец ,държа го около седмица,вече нямаше сняг ,но пак нямаше хора по улиците .Към края на март напече слънце ,темп се покачиха на 5,6,видях полицай по къси гащи и тениска с патлака на кръста да се разхожда по улиците,видях и още 2ма ,3ма ентусиасти да предприемат разходки на открито/за разлика от моловете на закрито където беше пълно със хора/.Отидохме в даутауна ,свечеряваше се,беше към 6 ,магазините затвориха ,работеха 2,3 кафенета и малкото хора които се виждаха по улиците и те се свечериха ,т.е. се изпариха ,останахме само ние туристите в тихия град,отбихме се до съседния мол преливащ от разхождащи се хора ,предимно многодетни индуски семейства ,150 магазинчета със 149 китайци продавачи ,150ия беше един рапър и един черньо в него си въртеше бизнеса.
След 2,3 дни и ние се изпарихме от ;Тихия град; и кацнахме в Мтл.Първи впечетления ,-10,15 по целзий ,сняг над коляно,студен вятър ,около района на метро Кот де нейж гъмжи от хора все едно си по Витошка май месец ,не можеш да се разминеш,втори впечетления отивам на Платото-сватба ,там закъсвам в една преспа и се връщам мокър до кръста обртно на КДН.На 3тия ден съм по центъра ,имах чувството че цял Ванкувер се е събрал на манифестация на няколко пи. каре.,щяха да ми се счупят ушите от студ и се чудех как тия издържат само по пуловер и шалче.
Ха и друго се сещам във Ван. като падна снежеца започнаха да предупреждават по радиото и тел. хората да си стоят по къщите и да избягват ненужни пътувания с цел безопасност,добре ,че спря на другия ден,сигурно щяха да обявят всеобща евакуация. :D
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

Изображение
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Влади, недей да чийтваш, тва май е по-близо до Калгари отколкото до Ванкувър :wink:
Аватар
VanBC
Модератор

Re: Как е ВАН през декември?

Мнение от VanBC »

Alina написа:... Та ме гложди една мисъл - абе как е времето през Декември при вас, и човек може ли да се поразкара малко из баирите наоколо? Времето позволява ли го? Около колко градуса се движи, и много ли вали обикновено по това време на годината...
Статистически, ноември и декември са най-дъждовните месеци. По планините по-скоро вали сняг, освен ако не се случи като миналата година времето да е съвсем топло. Ходенето по баирите не е невъзожно, но е доста екстремно. Ако сте скиори, по ще има какво да правите, но пък в такъв случай вероятно е по-добре да идете на Уистлър отколкото по крайградските писти. Ако все пак решите да дойдете насам, обадете се и може да организираме някое съвместно мероприятие по баирите. :beer:
Obey gravity ... It's the law!
Alina

Мнение от Alina »

Благодаря на всички ви приятели

Значи, баирите ги оставяме за лятното ходене до ВАН, но града и острова , музеите и околностите, Уистлър - си ги заплювам.

А някой ходил ли е до принц Джордж. Имам колега от там и каза че е много красиво, и мечките се разхождали из града :lol: :lol: :lol: Диво, диво....дивно...Той го намирал скучно, щото нямало какво да се прави, ама аз отивам като турист, не да кисна по заведения.

vladi - кажи ми че това чудо е твое, и като(дай Боже да) дойдем ще ми дадеш да се пусна веднъж с него. Това ми е мечта от 2001-ва. И няма да се смееш много. Или поне няма да ме разправяш после в клуба какъв търкал съм му ударила :lol: :lol:

VanBC - мерси за сайта, супер е. Мерси мерси. :beer:

Бате :beer:
Alina
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

Alina написа:vladi - кажи ми че това чудо е твое, и като(дай Боже да) дойдем ще ми дадеш да се пусна веднъж с него. Това ми е мечта от 2001-ва. И няма да се смееш много. Или поне няма да ме разправяш после в клуба какъв търкал съм му ударила :lol: :lol:
Точно това чудо не е мое но моя е на линия и само чакаме първия сняг :D
Заключено