Изпрашане на пари от България до Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
shark6286

Изпрашане на пари от България до Канада

Мнение от shark6286 »

Как е най-изгодно да се изпратят пари от България в Канада ?
Аватар
shark6286

Мнение от shark6286 »

Става дума за еднократно изпращане на 4000 - 5000 лева
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Pari

Мнение от hullboy »

Zdrasti

Nai izgodno e da ti gi donese njakoi koito se vrasta ot BG i ponavas dobre zastioto e bez pari moze da se razmines s pocherpka.

Ako ne wire transfer no ti trjbva smetka v Canadska banka kadeto da se poluchat parite. Ako njamas takava ostava Western Union, ili mi pisi na men lichno saobstenie moze da svarsim tazi rabota prez smetkata na mojata firma.

Pozdravi

Hullboy
Аватар
c200

Мнение от c200 »

скоро питах за подобна сума, National Bank искат към 35 CAD за трансфера, по непроверени спомени БГ банката ще иска поне още толкова, значи 70-80 CAD.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

На мен ми преведоха 2 пъти по 3-4000 лв (от ЕкспресБанк в TD Canada Trust - валута на сметката в България - USD, в Канада - CAD) и всеки превод струваше към 25 USD (взета такса от българската сметка) - други такси не съм видял. И аз се чудя защо, но е факт...
Аватар
c200

Мнение от c200 »

ми няма какво да се чудиш, уцелил си банка :)
значи TD Trust засега води, от туй по-евтино не съм чувал.
Pepon

Мнение от Pepon »

Ne moga da razbera kakava e tazi "nova moda" da se jivee v Canada s pari, prateni ot BG. Ne mi se vrazva neshto - tolkova li zabogatiaha tam i tolkova li obedniahme tuka...

:beer:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
As-Iv

Мнение от As-Iv »

...
Последно промяна от As-Iv на Пон Ное 07, 2005 8:28 pm, променено общо 1 път.
Pepon

Мнение от Pepon »

Rentierite se iznesoha, ama po Florida i Ispania. Az BG bogatash doshal da jivee v Canada nito sum chul, nito sum vidial, no moje i da ima veche. Na niakoi moje da mu haresva klimata, naprimer.

:beer:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
speedy

Мнение от speedy »

shark6286 пита как е най-изгодно да се преведат пари. Какви пари, откъде идват, защо и къде отиват си е лично негова работа. Какво има да се коментира повече?
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
shark6286

Мнение от shark6286 »

speedy написа:shark6286 пита как е най-изгодно да се преведат пари. Какви пари, откъде идват, защо и къде отиват си е лично негова работа. Какво има да се коментира повече?
И аз така мисля :)

Благодаря за отговорите!
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

speedy написа:shark6286 пита как е най-изгодно да се преведат пари. Какви пари, откъде идват, защо и къде отиват си е лично негова работа. Какво има да се коментира повече?
не е точно така!
ако са доход след като е резидент на Канада има вероятност да го гепят за данъци, ако е минал по "правия" път.
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
speedy

Мнение от speedy »

bgmontreal написа:
не е точно така!
ако са доход след като е резидент на Канада има вероятност да го гепят за данъци, ако е минал по "правия" път.
За това, което казваш си прав и то влиза в в нормалните отговори. Имах предвид отклонения от типа "Защо си в Канада, пък искаш пари от България?".
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

bgmontreal написа:
не е точно така!
a ne moje li da kaje che sa podaryk ot "kaleko" mu?
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
c200

Мнение от c200 »

аз щях да прилагам една схема, ама не се наложи, подхвърлям я като идея само - имам човек с пълномощно в БГ за моята банкова сметка, той ги превежда пак в моята сметка в Канада. Т.е. с200 си го извадил от единия крачол тъй да се каже и го сложил в другия. Интересно ми е това дали променя нещата от данъчна гледна точка, това не са приходи, просто пари, които си имам.

преди да захванете да опявате да кажа че съм още "беден новопристигнал" и не ми дреме ако ще всичко да е чист приход, питам само за идеята.

и не ровете за какво и откъде са им парите на хората, не сте данъчни агенти :)
Заключено