Ka4ihme se nie ot Sofia na samoleta za Viena poleta be6e samo 1.40 h i ni6to ne dadoha tezi avstriici da se iade-ne 4e mi se iade6e ama vse pak vsi4ki se hvaliat 4e i v dvata samoleta gi tap4at s hrana da im zapu6at ustite da ne mrankat 4e mnogo drusa samoleta

ta blagopolu4no kacnahme v Viena - tam da te zavedat ot edinia gate go drugia triabva da se ka4i6 na bus. Ako ne ste sigurni na kade da hvanete pokajete bileta na personala na leti6teto i gi pomolete da vi pomognat. ta namerihme nie kade da iz4akame samoleta.sled malko se natovarihme na dosta po goliam samolet mislia 4e be6e AIRBUS A330-200. ta litnahme nie kam CANADATA i zapo4nahme da 4akame kacaneto na samoleta koeto predstoe6e sled 9h.malko se izdignahme i svalihme kolanite.oba4e stomaha starje6e zlove6to.v tova vreme doide stuardesata i ni servira manga.hapnahme nie pihme i po edno 4ervrno vino vse pak tolkova vreme se ma4ihme da probiem i da ce ka4im na samoleta za tazi pusta CANADA.
sled 9h piene na vino - malko koli4estvo i hrana - ne mnogo koli4estvo {vseki si ima merki}kacnahme po tamno na leti6teto v Durval. Sleznahme ot samoleta i tragnahme zaedno s talpata.Leti6teto be6e ogromno-ili na men pone taka mi se struva6e. zastanahme na edna opa6ka za proverka na pasportite i posle pri imigracionnite. parvo za PR Carta a posle i da ni orediat sre6ta za Carrefour d'Integration.
nai nakraia otidahme da si vzemem bagaja i 6to da vidim vsi4kiat be6e tam napravo da ne poviarva6 ama se okaza istina.ot tam pri edna macka deto ni proveriava6e uj za bagja i ni pita ne6to na tiahnia si ezik{psevdo France} a nie i kazahme 4e govorim samo Angle i tia po4na da pliampa ama kade hvane6 kade doobiasni6 s racete vsi4ko mina dobre - ta ni pita kvo nosim i kakva e stoinosta na bagaja a sa6to i dali imame oba6ka - do edna godina dali 6te polu4avame bagaj o6te.
ta ot tam izhoda i si vikame welcom to CANADA - otvan ni 4aka6e na6 priatel koito ni vze i napravo ni dovede v kvartirata koiato be6e ni haresal - be6e kam 24h.ostavihme bagaja i otidohme u tiah da ve4eriame i da se obadim na roditelite 4e vsi4ko e OK.na izprobodiak na6iat priatel ni dade i hrana za niakolko dni.
TUK ISKAM DA IZKAJA GOLIAMA BLAGODARNOST NA MIRA I DANIEL ZA TOVA 4E NI POSRE6NAHA.
Na drugia den se sabudihme v 5h oblekohme se i haide na razuznavane - razglejdahme obikolihme kvartala no si nosihme karta.
vpe4atlenia polojitelni:
- na ulicata pe6ehodeca e s predimstvo i avtomobilistite go paziat
- horata se podrejdat edin sled drug na spirkata kato doide reisa po tova koi koga e do6al i 4akat.
- razpisanieto na reisovete e viarno pi6e 7.39 i reisa e tuk v 7.39
- kato nastapi6 niakoi ili go butne6 i mu se izvini6 toi ti se usmihva
- stra6no doverie si imat horat
- ulicite sa 6iroki i niama zadrastvane
- navsiakade e utopleno i daje metroto koeto ne e za viarvane
- ako si kupi6 ne6to moje6 da go varne6 do 1 mesec s kasovata belejka
- razhodite za hrana sa sa6tite kato v BG
- interneta e kam 300K
- gorivoto e okolo 1CAD
- dvuezi4en grad i angliiski i Qvebekski France znaiat
- tuk ima vsi4ko po magazinite
- magazinite sa ot sorta na METRO x2 x3 x5 -po golemi i sa otopleni
- telefonnite razgovoti v grada sa bezplatni-govori6 na korem
- predvijvaneto ot edna to4ka do druga stava mnogo barzo
- imat mnogo krasivi ka6ti4ki
- ima malko evropeiski vid na mesta
- ima mnogo parkove i gradinki
- trevata e vinago okosena navsiakade
- za decata -kato izleznat ot u4ili6te ima specialno naeti hora da spirat dvijenieto za da prese4at decata
- vodata moje da se pie ot 4e6mata
- 6ofiora na reisa te pozdraviava-v na4aloto mi be6e stranno no sviknah i daje sega poniakoga az parvi go pozdraviavam
- vav vhoda ni ostaviat prospekti na magazinite okolo nas sas promociite i cenite i kato pi6e 70% namalenie naistina e tolkova
- okolo praznicite namaliat cenite
- sabota i nedelia sa6to v niaki magazini
- avtomobilite sa evtini
- moje6 da si kupi6 vsi4ko na izpla6tane - koli ka6i PC telefoni i t.n.
- GSM - sa mnogo evtini i dori goliama 4ast gi davat bez pari
- po6tite sa sigurni i po tiah 6te si polu4ite dokumentite
- ima i ote mnogo drugi ne6ta no 6te vi ostavia da vidite vie
- hranata na nas li4no mnogo ni haresva - domatoi krastavici,iabalki,meso,hliab,ka6kaval,bira, abe vsi4ko
vpe4atlenia otricatelni:
- v momenta po ulicite e malko mrasno
- qvebekarskia frenski niama ni6to ob6to s istinskia frenski
- mnogo barzo gniat kolite tuk i napravo stavat dupki po kolata
- horata sa mundari i kato razglejdat ne6to v magazina posle go fuknat niakade ili go hvarliat na zemiata
- ima i kvebekari koito niama da ti otgovoriat na angliiski a na frenski ama te sa malko i ne razbirat balgarski i mogete spokoino da gi psuvate
- detskite gradini u4itelkite pazeli decata da ne se izbiat ina4e vsi4ko praviat kakvoto si iskat-iadat s race,lejat po zemiata,capat se, i t.n. no ima i svestni gradini - po informacia ot potarpev6i
- sabota i nedelia transporta ne e tolkova 4esto kakto prez dalni4ni dni
- rekiata svar6i barzo
- balgarskoto sirene bilo skapo - za nas nerabote6tite vse ote
- MNOGO BARZO SVAR6VAT PARITE I AKO MOJETE VZEMETE POVE4E
BLAGODARIA SA6TO I NA EVA I TONI ZA INFORMACIATA KOIATO NI DADOHA I ZA DOVA 4E NI PAZEHA KVARTIRATA ZAEDNO S DANIEL I MIRA.
POJELAVAM USPEH NA VSI4KI I AKO IM SE ISKA DA DOIDAT TUK V CANADA DA IM SE USA6TESTVI ME4TATA.
NA MEN LI4NO TUK MNOGO POVE4E MI HARESVA OTKOLKOTO V BG.EDINSTVENOTO KOETO NI LIPSVA SA RODITELI I RODNINI.
I DA NE ZABRAVIAME 4E VSE O6TE SAM TURIST.
ABSTRAHIRAITE SE OT NEGATIVNITE MNENIA NA HORATA OKOLO VAS.
IZVINIAVAM SE ZA GRE6KITE PO TEKSTA AKO IMA TAKIVA VSE PAK PI6A NA KANADSKA KLAVIATURA I O6TE NE SAM SVIKNAL DA PI6A PO KANADSKI.
NE ZABRAVIAITE NIKOGA 4E STE BALGARI - NA NAS BULGARIENS NI POMOGNAHA I KAM BULGARIENS MOJEM DA SE OBARNEM ZA POMO6T.GORDEITE SE 4E STE BULGARIEN!!!