Visi za Bulgaria

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Riba

Мнение от Riba »

Ami vse pak tryabva da si go poiskash tova grajdanstvo.....inache neka nyako kaje,che deteto mi s kanadski pasport,rodeno v Canada,ot dvama roditeli balgari .....e balgarski grajdanin...... :roll:
:roll:
V sluchaya mai kuchenceto shte se okaje vse pak konche.... :)
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Пон Дек 05, 2005 8:39 pm, променено общо 1 път.
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Пет Апр 23, 2004 11:46 am, променено общо 1 път.
ZouZou

Мнение от ZouZou »

shnorhela написа:Kakto i sum reshil to/tia kato porasne samo da si reshi iska li BG pasport.
Здрасти шнорхел!!!
Първо да пожелая на теб и съпругата ти леко и безпроблемно доизкарване на бременността.
Второ, извини ме, че писанието ми не е по темата , ама от известно време си мислиа , че може би аз съм остаряла или просто не мога да се вмъкна в мисленето на по-младите родители.
Моето скромно мнение и логика е...(подчртавам моята за да не ми се гневите ти и Botzo, а и други след вас....нали сме тук да си споделяме и мисли, а не само информация....) та аз не бих лишила децата си от нещо от което те по рождение имат право и бих оставила на тях избора, когато станат съзнателни хора да решат дали да се откажат или възползват от това си гражданство. Още повече, каквото и да правят, където и да живеят, каквито и да се чувстват, по род винаги ще си останат българчета.
Но както се казва всеки е прав за себе си....и твоето решение е най-правилното за теб и семейството ти. В крайна сметка е по-важно, да са живи и здрави майката, малката ти още спотайваща се на топло твоя рожба и ти покрай тях, разбира се!!!
С най добри чувства, от една майка!!! :lol: :lol: :lol:
Riba

Мнение от Riba »

Rosi,ama na men ne mi se izyasni....zashto nyama da me pusnat ot tuk....ako nyama namerenie da si pravya deteto balgarski grajdanin i ako nyamam tazi viza....ami shte si platya globata v Bg da rechem(ako stoya poveche ot 30 dni i bez viza)govorya principno...globite sa mai golemi........zashto tryabva ot tuk nyakoi da me spre....?Tova ne mi stana yasno.
:?:
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Пон Дек 05, 2005 8:39 pm, променено общо 2 пъти.
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Пет Апр 23, 2004 11:49 am, променено общо 1 път.
Riba

Мнение от Riba »

Rosi,saglasna sam....obache tova lyato,kogato patuvahme do Bg,bileta ni beshe sashto dvuposochen Mtl-Sof-Mtl i deteto nyamashe bg grajdanstvo(vse oshte),no nikoi ne se zainteresuva ot tova,zashto nyama visa za bg...identichna situaciya s vashata.....i dori duma ne e stavalo ,za nashite namereniya dali shte go pravim Bg grajdanin ili ne....
Nyamahme nikakav provlem.....a bileta beshe za vreme 40 dni(otivane-vrashtane....),zatova se pochudih,che taka sa procedirali s vas.....eto otnovo dokazatelstvo,che vseki slujitel e razlichen....i vseki ima razlichen opit ,postaven v edna i sashta situacia....
Blagodarya za otgovora vse pak..... :) :)
pozdravi.... :wave: :)
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Ehee, Shnorhele! :P

Kato se rodi malkoto shorhelche se pohvali da ti pratim ot Ottawa edna virtualna nazdravica! :P Shto taka ne iskash da vidish nashiya hubav grad, kakto i dvama ludi fans na Canada? :lol: No, nay-seriozno, ako moga da napravya neshto ot myasto v posolstvoto, just let me know. A, za reshenieto ti da ne vadish bg grajdanstvo na deteto si i da go ostavish to kato porastne da si reshi dali go iska te pozdravyavam i s dvete race! :thumbsup: :thumbsup:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Stto egati i suvpadenieto majna to napravo shte se rodeni edin za drug moje i da se svatosame predvaritelno ako mi e mujko de. Ti majstorluka go zareji znam che momichencata sa po surcetroshachki i po si gi obichame bashtite ama merak mi pushtinata mujko. Abe brato shte te druja v techenie i ako triabva da shte iztrae moia shampion/ka edin den.
Botzo majna i az ne razbrah umestnosta na tova sravnenie s konchetata ama ajde uvajavam ia tazi dama i pone s neia ne sum se karal zasega ta laisse tomber. Uj specialno biah kazal che niama da go pravia bg grajdanin na 16 godini veche samo moje da reshi iska ili ne. Togava pak stava i to ne tolkova trudno pri roditeli rodeni v Bulgaria daje ne e zaduljitelno da sa bulgari. Ne sum reshaval da davam obiasnenia no za teb Zouzou shte ti dam samo edin primer:
momche s dvojno grajdanstvo podleji na nabor v Bulgaria ako ne e karal v Kanada (koeto sus sigurnost niama da stane). Shte kajesh dogodina "smiatat do praviat izcialo platena armiata", moga da ti otgovoria kato specheliat sledvashtite izbori chervenite che nikoj ne znae kakvo shte stava v taz durjava.
Taka che nie "novite roditeli" reshavame de ne obremeniavame decata si. Koeto moga da mu dam e bulgarskia ezik zaradi proizhoda mu, ruskia zaradi populiarnosta mu i perspektivnosta v budeshte, frenskia i anglijskia shtom tati mu se opravia s tiah zasega ako to ne gi umee i dvata shte si e negova greshka ne moia. Kapka kruv ne bih prolial za BG kamo li sina si da i dam protiv negovata volia.
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Tochno chovek kato teb i Botzo mogat da me razberat zashto. Ama ajde biah da ne go komentirame shtoto shte dojdat ""bulgarite i shte ni razkajat igrata. A tova predlojenie koeto otpravi, sigurno shte se vuzpolzvam ot nego ako ne stane havata po poshtata. A ne che ne iskam da dojda v Otawa prosto kato mu dojde vremeto.
imalizna4enie

Мнение от imalizna4enie »

Ombudsman e napulno prava v postinga si ne znam dokolko razbrahte oba4e. Decata vi, iskate ili ne sa bulg.grajdani po proizhod, taka 4e ne stoi vuprosa dali 6te gi pravite ili ne. Dokato vie ste bg grajdani, va6ite deca 6te sa takiva, kudeto i da sa rodeni. Sujaliavam za nepriatnata novina :wink: Tova za koeto govorite e ustanoviavane na bg grajdanstvo i moje da stane vuv vseki moment ot jivota na deteto, da sa vi jivi i zdravi. Ako ne iskate decata vi da se rajdat bg grajdani triabva i dvamata roditeli da se otkajete ot bg si grajdanstvo :)
Rien n'est si dangereux qu'un ignorant ami, mieux vaudrait un sage ennemi.
Аватар
Maria

Мнение от Maria »

Здравейте приятели!!!
Я да се вмъкна и аз в темата. Wink
Тъй като скоро изпращаме милото си татенце за Монреал, а ние неговата тройна “притурка” ще летим чак след половин година, та трябва да подготвим въпросната декларация. Става дума за нотариално заверена Декларацията за родителско съгласие. По нашето законодателство се изисква (а явно и по чуждите) , когато единиа родител пътува заедно с децата извън граница, да има съгласието на другия родител.

Здравей Зу-Зу!

Понеже и нашия случай ще е аналогичен, сълзи, рев, покъртителна раздяла, бих искала да те попитам тази декларация има ли я като "готов формуляр" или се пише в свободен текст някакъв? Къде се подава/показва? Има ли някаква "годност"?
Сори за банално-сухите въпроси, ама таткото много се е притеснил да не загуби някъде детето и вече съм в период на подготвяне на писмено-смляна информация с цел да ги видя и двамата на летището в Мтл един ден :wink:
ZouZou

Мнение от ZouZou »

Maria написа: Здравей Зу-Зу!

Понеже и нашия случай ще е аналогичен, сълзи, рев, покъртителна раздяла, бих искала да те попитам тази декларация има ли я като "готов формуляр" или се пише в свободен текст някакъв? Къде се подава/показва? Има ли някаква "годност"?
Сори за банално-сухите въпроси, ама таткото много се е притеснил да не загуби някъде детето и вече съм в период на подготвяне на писмено-смляна информация с цел да ги видя и двамата на летището в Мтл един ден :wink:
Здравей Мария!!!
С радост ще ти отговоря каквото знам. А то засега не е от личен опит. Когато другата седмица я подготвим може да добавя нещо, ако има какво разбира се.
Информациата ми е от моя позната, пътувала с детето си , а това лято се наложи такъв документ да вади и сестра ми, та имах възможност подробно да я разпитам.
Няма нищо особенно около този документ,нотариусите го имат готов в компютрите си.На познатата ми са и го дали да го попълни , докато на сестра ми направо са го попълни в компютъра на нотариуса. Документа е необходим главно за българската граница, но тъй като е възможно да го поискат и на чуждите паспортни проверки, затова се изготвя и в английски вариянт.
До тук май се повтарям с информацията, която беше дадена в темата нагоре.....та простете за повторението.
Нещото, което разбрах, че има значение е периода на действие на документа,т.е. не може да се извади изобщо, а за конкретното пътуване, обяснението било, че родителя сега може да е съгласен, ама догодина даречем при друго пътуване да не е......Ама като ги чуя условията от устата на нотариуса, ще видя дали нещата стоят точно така.....
А предполагам, че доста хора са я преминали тази стъпка, та може да драснат някой ред , дали првилно сме разбрали.
До скоро!!!
Гост

За Botzo

Мнение от Гост »

Това имах предвид, Боцо, ако пак не си разбрал:
imalizna4enie написа:Ombudsman e napulno prava v postinga si ne znam dokolko razbrahte oba4e. Decata vi, iskate ili ne sa bulg.grajdani po proizhod, taka 4e ne stoi vuprosa dali 6te gi pravite ili ne. Dokato vie ste bg grajdani, va6ite deca 6te sa takiva, kudeto i da sa rodeni. Sujaliavam za nepriatnata novina :wink: Tova za koeto govorite e ustanoviavane na bg grajdanstvo i moje da stane vuv vseki moment ot jivota na deteto, da sa vi jivi i zdravi. Ako ne iskate decata vi da se rajdat bg grajdani triabva i dvamata roditeli da se otkajete ot bg si grajdanstvo :)
Благодаря, Ребека. Винаги има нужда да се намесят прависти.

Да са ви живи и здрави децата и много дълги години да им се радвате, независимо какви граждани са. :P
Заключено