МОЛЯ ЗА СЪВЕТ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
anni

МОЛЯ ЗА СЪВЕТ

Мнение от anni »

Здавейте ,отдавна следим форума,но чак сега се решихме да пишем.Ние сме семейство,което на всяка цена иска да емигрира.Съпруга ми е със средно образование,а аз съм с висше -специалност право ,по което за съжаление нямам никакъв стаж.Единствено съм изкарала задължителния стаж ,който е три месеца.Имам предложение от един прокурор,който ми обеща ,че ще ми напише препоръки,ако работя при него три месеца разбира се без заплащане,но не знам дали това ще свърши работа.Иначе си имам трудов стаж около седем години,който не е по специалността. Според вас имаме ли шансове? Пропуснах да спомена ,че имаме дете на 7 години.
Аватар
Mark

Re: МОЛЯ ЗА СЪВЕТ

Мнение от Mark »

anni написа:Здавейте ,отдавна следим форума,но чак сега се решихме да пишем.Ние сме семейство,което на всяка цена иска да емигрира.Съпруга ми е със средно образование,а аз съм с висше -специалност право ,по което за съжаление нямам никакъв стаж.Единствено съм изкарала задължителния стаж ,който е три месеца.Имам предложение от един прокурор,който ми обеща ,че ще ми напише препоръки,ако работя при него три месеца разбира се без заплащане,но не знам дали това ще свърши работа.Иначе си имам трудов стаж около седем години,който не е по специалността. Според вас имаме ли шансове? Пропуснах да спомена ,че имаме дете на 7 години.
Imate 6ansowe, a za staja - ne e nujno da se raboti bez pari, i nikakwi preporaki ne wi triabwat. Triabwa samo trudowa knijka s pe4at, 4e e raboteno niakade. Po4etete hubawo prawitelstwenia sajt za Imigracia i wijte za kakwo se dawat to4ki, i si oformete dokumentite i gi pra6tajte. Informaciite ot forumi sa hubawo ne6to, no da badat "dopalnitelna informacia", ne osnowna.

kasmet !
anni

Мнение от anni »

Благодаря за отговора.имам още един въпрос:Този трудов стаж съм го натрупала във фирмата на съпруга ми .Дали според вас ще се осъмнят в това? Ние имаме малко магазинче,което притежаваме около осем години.Аз работя в него около пет години,а преди това около две години съм работила в друга фирма.
Аватар
Kwon-Do

Мнение от Kwon-Do »

Няма да се усъмнят въобще,моята жена така й направих една година допълнителен стаж.
Нямаше проблем на интервюто.
Успех! :beer:
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

anni, този линк - http://www.iijcan.org/qc/legis/regl/i-0 ... /tout.html
е точковата система. Разгледайте го добре и преценете сами шансовете си. Щом имаш 7 години стаж, нямаш проблеми в това отношение, нищо че не ти е по специалността /то така и така тази специалност не е от търсените, за да има значение/. Сега както пишеш ви остава езика - научете френски на едно добро ниво и това е.... а пропуснах да кажа - аз също съм завършил право и до сега нямам никакъв стаж по специалността, но викам вече да започвам да го трупам... друг е въпросът до къде ще го докарам до заминаването ;)
P.S. - Аз не съм водещ... дано да съм бил полезен :) :thumbsup:
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

А това за стажа във фирмата на съпруга ти - само ние българите сме така изкривени, че веднага да си мислим, че има нещо нередно...
Аватар
womanEZ

Мнение от womanEZ »

Здравейте, колежке юрист! Аз съм в подобна на Вашата ситуация - аз юрист - вишист (със стаж по специалността) и съпруг - средно образование. За кадидатурата ни беше важно именно факта, че ще има какво да работим в Квебек, специално аз - извън правото, поне за начало. Имам стаж като сервитьорка и именно това според мен успокои иммиграционните, че ще се справим с намирането на работа в Канада - неквалифицираната ми професия, а не юридическия занаят. Така че, стажът Ви, който не е малък, в една друга професия само може да Ви е от полза в Канада. Но, липсата на стаж по професията юрист не знам дали няма да доведе до липсата на точки за образование - висше. Не съм сигурна, затова пак проверете, дали за признаването на точки за диплома се изискваше минимален 6-месечен стаж по професията, за която сте се дипломирали. Ако е така, добре е да се снабдите с още някой друг месец юридически стаж и да вземете максимум брой точки. Нека някой от по-запознатите съфорумци даде по-точна информация по този въпрос. Успех!
Аватар
mis

Мнение от mis »

Zdravejte Anni, imajte predvid 4e staja triabva da e po profesia, koiato iziskva niakakva kvalifikacia.
tova e izvadeno ot on-line testa:
Experience acquired in an occupation that does not require any special training shall not be taken into account.
If you have already practised an occupation that is in demand in Québec, indicate only the number of months or years of experience related to this occupation.
pojelavam vi uspeh
anni

Мнение от anni »

Благодаря на всички за отговорите.Колеги юристи ,моля ви споделете с мен как си уредихте този стаж по специалността,тъй като аз опитвах,но така и не успях.Признава ли се задължителния юридически стаж? Не е ли по-добре да кандидатствам със средното си образование и да наблегна на френския език? Просто нямам идея от къде да започна... Иначе с годините сме съответно 30 и33,което мисля,че също има значение.
Аватар
womanEZ

Мнение от womanEZ »

Задължителният стаж се признава за стаж по специалността. Т.е. 3 месеца от минимално изискуемите 6м. вече ги имате. Трябва имате още поне 3месеца стаж в трудова книжка като юрисконсулт на някоя частна фирма, например. Аз лично и понастоящем работя като юрисконсулт в държавния сектор, така че по тази точка проблеми нямах. Моят съвет е да не се отказвате от допълнителни точки за образование. Но се подгответе на интервюто да разясните подробно в какво се е състояла работата Ви като юрисконсулт на съответната фирма, както и какво сте вършили по време на стажа. Дерзайте!
anni

Мнение от anni »

Благодаря,колежке.Ще последвам съветите ви.Интересуваме само трудов договор ли се признава или може например граждански договор или по някакъв друг начин? Мога да си позволя да работя без заплащане и затова да ми напишат препоръки,както съм писала по-горе .Това според вас ще свърши ли работа?
anni

Мнение от anni »

P.S. А относно юридическия стаж не само мога да кажа какво съм правила,но и мога да го докажа.Откакто реших да емигрирам в Канада събирам всяко документче,което може да ми потрябва.Сега имам купища прокурорски актове,които съм съставила и пазя .
Заключено