3 Въпроса за доказване финансовите възможности
3 Въпроса за доказване финансовите възможности
Здравейте
1.Моля уточнете кава сума минимум трябва да имам в банка за да не бъдем отрязани за слаби фин. възможности?
2.Жена ми има натурален акт за собственост на неино име(преди брака), но аз съм водещ, да го пускаме ли и него?
3.Жената кято ни попълва документите каза че могло и с банково УДОСТОВЕРЕНИЕ вместо банкова референция, дали е права?
пишете да не стане грешка
10xxx
1.Моля уточнете кава сума минимум трябва да имам в банка за да не бъдем отрязани за слаби фин. възможности?
2.Жена ми има натурален акт за собственост на неино име(преди брака), но аз съм водещ, да го пускаме ли и него?
3.Жената кято ни попълва документите каза че могло и с банково УДОСТОВЕРЕНИЕ вместо банкова референция, дали е права?
пишете да не стане грешка
10xxx
- PoLuX
- Обратна връзка:
1. Необходима сума
2. Ако имате достатъчно пари (добре е да са повечко от описаните в сайта - това там са минимумите и май не изглеждат много добре в очите на интервюиращите), без да декларирате имота, не го декларирайте. Ако нямате - не мога да кажа, сигурно няма да има проблем да се декларира, но не съм наясно...
3. Едно и също е - поне за мен. Просто тук всички говорят за банкова референция, само че аз като отидох в банката и питах за такава работа, ми казаха, че това е удостоверение, и ми издадоха удостоверение...
2. Ако имате достатъчно пари (добре е да са повечко от описаните в сайта - това там са минимумите и май не изглеждат много добре в очите на интервюиращите), без да декларирате имота, не го декларирайте. Ако нямате - не мога да кажа, сигурно няма да има проблем да се декларира, но не съм наясно...
3. Едно и също е - поне за мен. Просто тук всички говорят за банкова референция, само че аз като отидох в банката и питах за такава работа, ми казаха, че това е удостоверение, и ми издадоха удостоверение...
Горе, така леко вдясно има едно бутонче, което се казва - "Търсене". Много е полезно за всякакви видове въпорси... особено за толкова дискутирани като сумата за деклариране. Така че - използвайте го и ще намерите отговорите. Но тъй като има много добри хора в този форум, които нямат нищо против не само да помогнат, но и да улеснят човек - http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... C%E0#61500
това е линк, който обяснява абсолютно всичко за сумата за деклариране.
А относно 'референция' или 'удостоверение' - ще ти кажа само едно - аз съм ходил в няколко банки - от тях няма нито една, която ще ти издаде "банкова референция'. Те издават 'банкови УДОСТОВЕРЕНИЯ', а това, че превода им на френски е 'reference bancaire' е отделен въпрос.
Та така.... използвайте бутоните отгоре, защото на такива въпроси рядко ще получите отговори, освен може би - "прочети това http://bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?p=73524#73524"
Това е от мен... айде със здраве:)
това е линк, който обяснява абсолютно всичко за сумата за деклариране.
А относно 'референция' или 'удостоверение' - ще ти кажа само едно - аз съм ходил в няколко банки - от тях няма нито една, която ще ти издаде "банкова референция'. Те издават 'банкови УДОСТОВЕРЕНИЯ', а това, че превода им на френски е 'reference bancaire' е отделен въпрос.
Та така.... използвайте бутоните отгоре, защото на такива въпроси рядко ще получите отговори, освен може би - "прочети това http://bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?p=73524#73524"
Това е от мен... айде със здраве:)
- Independent
-
- Обратна връзка:
Тази формулка обяснява доста неща, а аз имам едно такова питане- възможно ли е в банковата сметка да са посочени средствата, с които декларирам, че ще вляза в Канада, а останалите, свързани с разходите-медицински,досиета,визи и т.н. да кажа, че са в брой...Приемат ли такова обяснение, ако да, искат ли доказателство, че наистина разполагам с тези средства?Jeeves написа:... но и да улеснят човек - http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... C%E0#61500
това е линк, който обяснява абсолютно всичко за сумата за деклариране....
Предполагам, че най-удачния вариант е всичко да бъде показано с банковата референция, но все пак споделете опит....
- PoLuX
- Обратна връзка:
Не мисля, че ще повярват на голи думи (без доказателства) - все пак всеки може да каже - аз имам 50000$, само че са вкъщи под юргана и нямам доказателство за тяхstephie написа: Тази формулка обяснява доста неща, а аз имам едно такова питане- възможно ли е в банковата сметка да са посочени средствата, с които декларирам, че ще вляза в Канада, а останалите, свързани с разходите-медицински,досиета,визи и т.н. да кажа, че са в брой...Приемат ли такова обяснение, ако да, искат ли доказателство, че наистина разполагам с тези средства?
Предполагам, че най-удачния вариант е всичко да бъде показано с банковата референция, но все пак споделете опит....

Единственото, което можеш да кажеш, ми се струва, е че със текущите си приходи (заплата и др.) ще покриваш тия разходи, само че не знам какви приходи трябва да имаш, че да покриеш накрая 1500-2000$ за виза и билет...
Най-добре е всичко да е в сметката (съответно удостоверението), за да няма проблеми - а то колко ги имаш тези пари в момента е друг въпрос - аз и за двете си удостоверения взех пари назаем, предполагам повечето хора са така. Въпроса е накрая като тръгваш за Канада, да имаш достатъчно пари, за да ти е по-спокоен безработния живот тук...
-
- Обратна връзка:
Да, така е. Колкото по-доказуеми са нещата,толкова по-добре за кандидатстващия,че и за интервюиращия:)PoLuX написа:Не мисля, че ще повярват на голи думи (без доказателства) - все пак всеки може да каже - аз имам 50000$, само че са вкъщи под юргана и нямам доказателство за тяхкак мислиш дали ще повярва някой...
Единственото, което можеш да кажеш, ми се струва, е че със текущите си приходи (заплата и др.) ще покриваш тия разходи, само че не знам какви приходи трябва да имаш, че да покриеш накрая 1500-2000$ за виза и билет...
Най-добре е всичко да е в сметката (съответно удостоверението), за да няма проблеми - а то колко ги имаш тези пари в момента е друг въпрос - аз и за двете си удостоверения взех пари назаем, предполагам повечето хора са така. Въпроса е накрая като тръгваш за Канада, да имаш достатъчно пари, за да ти е по-спокоен безработния живот тук...
Аз исках да чуя впечатления и опит.
Благодаря за отговора:)