6TE IMA LI COFI PREZ 2004g???
1.Tuk se publikuvat okolo 50-tina nekvalifitsirani raboti na denmel написа:Здравей Роси....
ще ти бъда много благодарна, ако ми посочиш няколко места, където мога да започна веднага неквалифицирана работа???
http://www.jobbank.gc.ca/Search_en.asp
(kato tarsite ne definiraite nikakvi kliuchovi dumi, samo provintsia i grad za da vidite vsichki obiavi)
2.Tarsete v zavoda:
Procaps Inc.
6000 KIERAN
St.Laurent, Quebec
H45 2B5
Stiga se s reis 215 ot spirka Cote Vertu
3.Na poslednata spirka na avtobus 100 v kvartal St Laurent - zavod za igrachki - ne mu pomnia imeto no kato idete tam shte go vidite
Последно промяна от vladi на Сря Авг 06, 2003 10:31 pm, променено общо 1 път.
-
- Обратна връзка:
Za Rosi - zanimavam se s komputerni mreji. Imam uj visoko ceneni sertifikati iz celia sviat - Cisco Certified Network Professional. Imam i specializacia za IP Telephonia, koiato sy6to uj bila visoko cenena. Ako se obadish na firmite, zanimavashti se s Internet i telephonia v Montreal i gi pitash dali tova sa hubavi sertifikati vednaga kazvat, 4e sa mnogo cenni.
Obache rabota niama
Inache az sum syglasen s vas, 4e ne e hubavo da se spekulira s tezi pomo6ti. No ako 4ovek niama izbor ne mu ostava ni6to drygo osven da hitruva.
Za Mel - ne znam dali vednaga mojesh da zapochnesh nekvalificirana rabota. To si zavisi ot umeniata i ot tova na kakvi kompromisi si gotova.
Az naprimer s vseki izminat den vse pove4e se ambiciram, Montreal mi haresva i niama da se mahna ot tuk. Kakto kazah, ve4e zapo4vam 3-ta rabota za dva meseca (dryg e vyprosa, 4e imam dykyg opit po restorantite). A i ne sum sviknal da se oplakvam. Dori dnes kato kazah, 4e napuskam rabotata si samo sled 1 mesec tam, osuznah, 4e sum se privurzal kum tova miasto i 6te mi lipsva.
I po-konkretno - ako ne znaesh ezici, moje da se opitash da rabotish po razni fabriki, za opakovane na produkti, shivashki centrove i t.n. Ima obiavi po vestnicite. Trudno e, naistina i se pla6ta malko, no e variant.
Ako znaesh pone angliiski imash o6te pove4e varianti - da tursish predlojenia za gledane na deca, da obikaliash po magazini, restoranti, hoteli i t.n. - mojesh da namerish rabota kato pomo6tnik prodavach, kasier, 4istach, kamerier, kakvo li o6te ne. Naistina ima rabota. No ne triabva da se raz4ita samo na vestnicite - hodi na miasto, pose6tavai vsiakakvi hoteli, restoranti magazini i t.n.
Moje bi zvucha kato tup canadec, no tova e nachina. AKo si sklonna na kompromisi, ima i nachini.
Su6to ne zabraviaite i volunteer programite, za koito tolkova se izpisa. Pokrai mnogobroinite festivali, koncerti, sustezania i t.n. v MOntreal mojesh da zapochnesh niakakva rabota da pomagash v nachaloto, a posle da minesh na zaplata i da te tursiat za vsiakakvi podobni meropriatia
Ne moga da ti posocha tochen adres, prosto triabva obikaliane i nahodchivost.
Samo ne gubete viara i vsichko 6te e nared
Obache rabota niama

Inache az sum syglasen s vas, 4e ne e hubavo da se spekulira s tezi pomo6ti. No ako 4ovek niama izbor ne mu ostava ni6to drygo osven da hitruva.
Za Mel - ne znam dali vednaga mojesh da zapochnesh nekvalificirana rabota. To si zavisi ot umeniata i ot tova na kakvi kompromisi si gotova.
Az naprimer s vseki izminat den vse pove4e se ambiciram, Montreal mi haresva i niama da se mahna ot tuk. Kakto kazah, ve4e zapo4vam 3-ta rabota za dva meseca (dryg e vyprosa, 4e imam dykyg opit po restorantite). A i ne sum sviknal da se oplakvam. Dori dnes kato kazah, 4e napuskam rabotata si samo sled 1 mesec tam, osuznah, 4e sum se privurzal kum tova miasto i 6te mi lipsva.
I po-konkretno - ako ne znaesh ezici, moje da se opitash da rabotish po razni fabriki, za opakovane na produkti, shivashki centrove i t.n. Ima obiavi po vestnicite. Trudno e, naistina i se pla6ta malko, no e variant.
Ako znaesh pone angliiski imash o6te pove4e varianti - da tursish predlojenia za gledane na deca, da obikaliash po magazini, restoranti, hoteli i t.n. - mojesh da namerish rabota kato pomo6tnik prodavach, kasier, 4istach, kamerier, kakvo li o6te ne. Naistina ima rabota. No ne triabva da se raz4ita samo na vestnicite - hodi na miasto, pose6tavai vsiakakvi hoteli, restoranti magazini i t.n.
Moje bi zvucha kato tup canadec, no tova e nachina. AKo si sklonna na kompromisi, ima i nachini.
Su6to ne zabraviaite i volunteer programite, za koito tolkova se izpisa. Pokrai mnogobroinite festivali, koncerti, sustezania i t.n. v MOntreal mojesh da zapochnesh niakakva rabota da pomagash v nachaloto, a posle da minesh na zaplata i da te tursiat za vsiakakvi podobni meropriatia

Ne moga da ti posocha tochen adres, prosto triabva obikaliane i nahodchivost.
Samo ne gubete viara i vsichko 6te e nared

iskam samo da dpoylnq keeper-a che tezi sertifikati za koito govori ne se nujdaqt ot nqkakwi ekwiwalencii, zashtoto izpita se spuska ot syotwetnata firma (Microsoft, Cisco, Oracle ...) i po cql swqt e edin i sysht. Prowejda se w specialno otorizirani centrowe (2-3 w Sofia, 4-5 w Montreal) i bazata danni s wyprosi e edna syshta bez znachenie dali se qwqwash w Burundi ili w USA. Taka che tuk ne mogat da ti kajat - tazi tapiq ne waji. I oswen che sroka im minawa, tazi industriq e mnogo dinamichna i mnogo byrzo mozesh da izlezesh ot igrata. Dnes, sled kato hodih na edno mqsto, deto eventualno tyrseli IT guys, mi kazaha che nqma za kakwo da pritesnqwam - bil sym tuk samo ot 2 meseca i polowina. I che obiknowenno da si namerish rabota trqbwalo mejdu 6 meseca i 1 godina
. Ami ako da rechem sega shansowete da si namerq IT related job sa 1%, to spored men sled 1 godina shte sa 0.00001%. Prosto zashtoto prez towa wreme neshtata shte se promenqt tolkowa, che moite znaniq w momenta shte bydat s iztekyl srok na godnost. Moje bi ako da rechem si hudojnik
, to 1 godina ne bi bila ot znachenie, ama kato goworim za IT ...
A kolkoto do sociala - az syshto nqmam namerenie da minawam na social, prosto si mislq che tezi wsichki hora koito hodqt na kofi w prodyljenie na 1 godina i razchitat na tezi pari nqma da imat golqm izbor.
Ili uchish, ili hodish sled krawata da i broish lai..ta ili na social (az izbiram uchenieto
). Misylta mi beshe, che na prawitelstwoto mu e po-izgodno da dawa pari za kofi, otkolkoto za social. Wse pak si milsq che e dobre da znaesh che winagi imash kraen wariant.
W kraina smetka wsichko si e do kysmet. Moje i na Lunata da si, ako si kysmetliq i tam sha si namerish rabota. Ako ne si - i 600 CV da pratish za edna sedmica (kato nqkoi tuk registrirani), ako shte i edin krak da obikolish 3 pyti ostrowa ot wrata na wrata, osven po 1-2 pisma prez den kak shteli da ti pazaqt CV-to drugo nqma da widish.
A, da ne zabrawq. Plamene, werno che podpisah deklaraciq che MOJE da mi e trudno da si namerq rabota, ama ne sym si slagal podpisa pod deklaraciq che NQMA da si namerq rabota
TYRSQ SI ADWOKAT, predlagam 50 %. Milsq da gi sydq za 1 000 000, ama amerikanski (che neshto tqhnata waluta wze da dewalwira
)

A kolkoto do sociala - az syshto nqmam namerenie da minawam na social, prosto si mislq che tezi wsichki hora koito hodqt na kofi w prodyljenie na 1 godina i razchitat na tezi pari nqma da imat golqm izbor.
Ili uchish, ili hodish sled krawata da i broish lai..ta ili na social (az izbiram uchenieto

W kraina smetka wsichko si e do kysmet. Moje i na Lunata da si, ako si kysmetliq i tam sha si namerish rabota. Ako ne si - i 600 CV da pratish za edna sedmica (kato nqkoi tuk registrirani), ako shte i edin krak da obikolish 3 pyti ostrowa ot wrata na wrata, osven po 1-2 pisma prez den kak shteli da ti pazaqt CV-to drugo nqma da widish.
A, da ne zabrawq. Plamene, werno che podpisah deklaraciq che MOJE da mi e trudno da si namerq rabota, ama ne sym si slagal podpisa pod deklaraciq che NQMA da si namerq rabota

TYRSQ SI ADWOKAT, predlagam 50 %. Milsq da gi sydq za 1 000 000, ama amerikanski (che neshto tqhnata waluta wze da dewalwira

Българи, братя, приятели, другари...Или ще правим съединение и в Канада, или не го пишете като лого на сайта. Нито имам намерение да ви взимам от данъците , дето плащате, нито ще се правя на тарикат! Просто попитах : някой може ли да каже ще променят ли закона за КОФИ-то или не? Убеден съм, че има хора, които ще кажат това само слухове ли са или вече са го видели някъде документирано? Благодаря!
i az ne moga da razbera kakvo gi bqrka tezi deto sa si namerili rabota i ot visoko sqdiat drugite - vzemali im ot truda i dr. podobni. tia sistemata im e takava be vseki ste vi go kaje. ti kato rabotish nali ti davat zaplata kakvo vi bqrka az otkqde vzemam parite nali mi gi davat - ne gi krada. vii ste imali pari kato ste doshli ot bg ne ste vzemali social(ili pari ot cofi) dokato si namerite rabota. to drug e vqprosa kak moje da imash pari kato idvash ot bg, ama hajde. plamencho ti nali znaesh che ne vseki moje da hvane gospod za shlifera ili kato beshe boiadjia otnachalo stigaha li ti parite i plasta li si danqcite. spomni si v nachaloto kak si bil. mnogo bqrzo stanahte kanadci
Извинявай, Тосев, аз подхвърлих тези слухове във Форума, но казах, че ни го говореха в КОФИ. Може да са ни заплашвали, защото всички бяхме недоволни от обучението и те викаха, че никъде в Канада няма толкова претенциозни имигранти. Но както разбрахме по-късно от МИКИ, който реши да ни напусне, в Калгари плащат повече - 900 канадски долара на месец, когато учиш английски /имаш право 1 година/. Тъй че, функционерите от Квебек едва ли .. .. Ама знае ли човек, особено с новото правителство.tosev написа:Българи, братя, приятели, другари...Или ще правим съединение и в Канада, или не го пишете като лого на сайта. Нито имам намерение да ви взимам от данъците , дето плащате, нито ще се правя на тарикат! Просто попитах : някой може ли да каже ще променят ли закона за КОФИ-то или не? Убеден съм, че има хора, които ще кажат това само слухове ли са или вече са го видели някъде документирано? Благодаря!

Тодоре, защо Пламен да е хванал "господ за шлифера", да не би да работи като инженер?
Тоше, не сме и няма да ставаме канадци...аз лично ще си умра селянче от пиринска Македония. Господ никъде не съм го хващал...не мога...поне за сега. Това за боядисването мислех че вече сте го забравили...todor73 написа:i az ne moga da razbera kakvo gi bqrka tezi deto sa si namerili rabota i ot visoko sqdiat drugite - vzemali im ot truda i dr. podobni. tia sistemata im e takava be vseki ste vi go kaje. ti kato rabotish nali ti davat zaplata kakvo vi bqrka az otkqde vzemam parite nali mi gi davat - ne gi krada. vii ste imali pari kato ste doshli ot bg ne ste vzemali social(ili pari ot cofi) dokato si namerite rabota. to drug e vqprosa kak moje da imash pari kato idvash ot bg, ama hajde. plamencho ti nali znaesh che ne vseki moje da hvane gospod za shlifera ili kato beshe boiadjia otnachalo stigaha li ti parite i plasta li si danqcite. spomni si v nachaloto kak si bil. mnogo bqrzo stanahte kanadci

Иглике, роблема не е дали работя като инженер, а че ми плащат като на техник...

plamene prosto iskam da sprete da generalizirate nestata zastoto niakoi naistina imat nujda kakto si pisal tezi drugite tarikati nito pisht v tozi forum nito znaiat che sqstestvuva te sa ot po-staroto pokolenie doshli po nevedomi pqtista i obiknovenno sa bez obrazovanie i tova za tiah e po-dobria variant. elava ti pravia za foruma i vsichko koeto pravish za novite emigranti. mislia che me razbra. oste poveche che ako za da doidesh tuka si ochushkal babi i diadovci deto sa sqbirali nesto prez celia si jivot ili pqk sqs zaemi ot banki i t.n. prosto e trudno. az vzemah v bg 200 lv na dqrjavna rabota. kato doidesh tuka bez goliam kesh kakvo ste pravish.
mejdu drugoto ne sqm na social ama minah po-tozi pqt poluchavah pari ot cofi koeto e sqstoto.
mejdu drugoto ne sqm na social ama minah po-tozi pqt poluchavah pari ot cofi koeto e sqstoto.
.
Хм ... как успя да да се внедриш за инженер?Нали все още не си член на ордена?Иглике, роблема не е дали работя като инженер, а че ми плащат като на техник...

Mtl Гой
todor73 написа:zabravih po lipsa na luta makedonska rakia edna

Проблема понякога е че ни мързи да пишем подробно и казваме нещата на половина...за това има и хора /в случая ти/ дето ги обзема "справедлив гняв" и се налага да се доуточняваме на "три очи"...

Re: .
Знам ли...късмет. Започнах като техник с АутоКАД. постепенно шефа разбра, че трябва да е много луд да ме ползва само като техник...започна да ми дава проекти...и така...и инженер СЪМ от 8 години...само че тука още не съм си платил, та за това временно съм само администратор на форум /нали такава титла ми дадоха някои мераклииГой написа:Хм ... как успя да да се внедриш за инженер?Нали все още не си член на ордена?Иглике, роблема не е дали работя като инженер, а че ми плащат като на техник...

Иглике, ясно е че е така...но не за дълго. Изгодата е взаимна- аз трупам стаж, шефа пести по някой и друг долар...всички са доволни.