Проблем с Паспорта ми!Help
Проблем с Паспорта ми!Help
Здравейте Мом4ета и Моми4ета,
Форумите обикновено са за мнения и въпрос4ета и затова реших (принудително от обстоятелствата) да пусна и аз едно питане към по-компетентните от мен.
Съпругата ми е водеща (applicant) в емиграцията ни за Квебек. Имаме и дете на 9 г. Администрацията от Букурещ ни подсети ве4е за 2-ри път да изпратим паспортите за визи, НО.... имам проблем. Обвързан съм със договор (това стана след нашите медицински миналата година на 13.12.2004), а той изти4а на 02.02.2006 г. и не мога да замина със съпругата. Проблема за паспорта е в това, че не е на мое разположение, тъй като договора ми е с Чужда фирма, а не с фирма от BG.
!!! Срока до който можем да заминем за Канада е 13.12.2005 г. (кофти за мен). А сертификата за селекция ни важи още 2 години.
Та въпроса ми е такъв: Може ли да изпратя паспортите на съпругата и детето за визи и ТЕ да заминат първи. След като ми изте4е договора да изпратя и моя паспорт за виза и да замина при тях? Дали е възможен този вариант? Може ли да заминат без мен?Някой сблъсквал ли се е с подобна ситуация? Задължително ли е кандидатите да заминат вси4ки заедно.
С поздрав Петър Петров- все още намиращ се в BG.
ето и един маил: bravo.cool@gmail.com
Форумите обикновено са за мнения и въпрос4ета и затова реших (принудително от обстоятелствата) да пусна и аз едно питане към по-компетентните от мен.
Съпругата ми е водеща (applicant) в емиграцията ни за Квебек. Имаме и дете на 9 г. Администрацията от Букурещ ни подсети ве4е за 2-ри път да изпратим паспортите за визи, НО.... имам проблем. Обвързан съм със договор (това стана след нашите медицински миналата година на 13.12.2004), а той изти4а на 02.02.2006 г. и не мога да замина със съпругата. Проблема за паспорта е в това, че не е на мое разположение, тъй като договора ми е с Чужда фирма, а не с фирма от BG.
!!! Срока до който можем да заминем за Канада е 13.12.2005 г. (кофти за мен). А сертификата за селекция ни важи още 2 години.
Та въпроса ми е такъв: Може ли да изпратя паспортите на съпругата и детето за визи и ТЕ да заминат първи. След като ми изте4е договора да изпратя и моя паспорт за виза и да замина при тях? Дали е възможен този вариант? Може ли да заминат без мен?Някой сблъсквал ли се е с подобна ситуация? Задължително ли е кандидатите да заминат вси4ки заедно.
Никой няма право да ти задържа паспорта освен оторизираните за това полиция,митница и съд.За съда не съм сигурен.
Паспортът ти е неприкосновена лична собственост и имат право да го искат за справка само полицаи, митничари и имиграционните служби!
Тая работа със задържането ти на паспорта от фирма нещо не е чиста.......
Гледай да си го вземеш веднага и ги пращайте в комплект за да ви сложат визите.
След това можете и да заминавате поотделно но водещия/в случая съпругата ти/ трябва да стъпи пръв в Ка.Така е по закон.
Визите ви ще важат до средата на декември тази година,така че нямате много време за ослушване.Не замине ли в оказания срок някой от вас, най-вероятно гори.Имахпред вид заминаване догодина февруари.
Дай повече подробности за паспорта...........
Док..........
Паспортът ти е неприкосновена лична собственост и имат право да го искат за справка само полицаи, митничари и имиграционните служби!
Тая работа със задържането ти на паспорта от фирма нещо не е чиста.......

Гледай да си го вземеш веднага и ги пращайте в комплект за да ви сложат визите.
След това можете и да заминавате поотделно но водещия/в случая съпругата ти/ трябва да стъпи пръв в Ка.Така е по закон.
Визите ви ще важат до средата на декември тази година,така че нямате много време за ослушване.Не замине ли в оказания срок някой от вас, най-вероятно гори.Имахпред вид заминаване догодина февруари.
Дай повече подробности за паспорта...........
Док..........
Последно промяна от Doktora на Сря Окт 05, 2005 1:25 pm, променено общо 1 път.
TROUBLEMAKER
Re: Проблем с Паспорта ми!Help
Не е задължително да пътувате заедно. Съпругата ти, като водещ апликант, може да замине сама с детето, а ти да отидеш по-късно. Но не и след 13.12.2005! Не стъпиш ли в Канада до 13.12.2005, визата ти изгаря и трябва да кандидастваш за нова. Варианти за удължаване или отлагане на визата няма!peho1234 написа:... Съпругата ми е водеща (applicant) в емиграцията ни за Квебек. Имаме и дете на 9 г. Администрацията от Букурещ ни подсети ве4е за 2-ри път да изпратим паспортите за визи, НО.... имам проблем. Обвързан съм със договор (това стана след нашите медицински миналата година на 13.12.2004), а той изти4а на 02.02.2006 г. и не мога да замина със съпругата. Проблема за паспорта е в това, че не е на мое разположение, тъй като договора ми е с Чужда фирма, а не с фирма от BG.
Това, че имаш договор не би трябвало да е проблем. Никой работодател не може да те принуди да работиш за него, независимо какъв договор имаш! Ако работата ти е толкова важна, или толкова добре платена, че ти сам да не искаш да напускаш преди да ти изтече договора, тогава не трябва да ти е проблем да вземеш самолета за Монтреал в събота сутринта, да влезеш в Канада, в неделя да вземеш самолета обратно за БГ и в понеделник да си на работа ... :nenam:.
За паспорта, Док вече ти е писал, но и аз ще добавя - никой освен полицията няма право да ти задържа паспорта! Ами ако през почивните дни искаш да отидеш на разходка до Гърция, тогава какво? Трябва да питаш началника си за разрешение ли

Последно промяна от VanBC на Сря Окт 05, 2005 5:02 pm, променено общо 1 път.
Obey gravity ... It's the law!
Ако цялото семейство се откаже от визите и подаде в Букурещ за нови визи в Букурещ, може да стане, но не мисля, че само един от членовете на семейството ще може да кандидаства за нова виза, още повече, че не е водещият кандидат. Дори и да става, цялата разправия, разходи и загуба на време за вадене на нова виза според мен не си струва след като може да се избегне с един двупосочен билет до Монтреал.Mark написа:Abe spored men dokato ti waji sertifikata za selekcia waob6te ne si izgorial :"))AniK написа:... А не заминеш ли до средата на декември - изгаряш.
Успех!
Последно промяна от VanBC на Чет Окт 06, 2005 1:34 am, променено общо 2 пъти.
Obey gravity ... It's the law!
Имай предвид, че като си си 'изгубил' паспорта и когато отидеш, за да си подадеш документи за нов, ще трябва да изчакаш да те глоби 'началника'. Той определя размера на глобата /някъде между 20 и 200лв/ и докато ти излезе този акт /глобата/ не можеш да си пуснеш документите за НОВ паспорт. При един познат случай издаването на атка за глоба се бави около седмица. Имай го предвид.
А иначе Dok i VanBc са си прави.
А иначе Dok i VanBc са си прави.