e па тука ни го дигат само с 1.5%hullboy написа:Zabravjame che vsjka godina naema se vdiga s okolo 3 % , na sledvstata godina ste vzimam 750 $ * 1.03 = 772.50 ( dobaveni 3 % )
Kupuvane na kashta...mortgages i dr. glavobolia
Re: Zaemi
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
- hullboy
- Изгонен от форума
Re: Zaemi
sasho71 написа:e па тука ни го дигат само с 1.5%hullboy написа:Zabravjame che vsjka godina naema se vdiga s okolo 3 % , na sledvstata godina ste vzimam 750 $ * 1.03 = 772.50 ( dobaveni 3 % )
- hullboy
- Изгонен от форума
Заем
Zdrast
Ne znam ti kade si ako e taka e dobre za teb. No vsjka godina ima aktualizatsia i obiknoveno e okolo 3 %.
Pone az dokato bjah pod naem bese taka v prodalzenie na njakolko godini.
No tove e druga tema
Pozdravi
Hullboy
Ne znam ti kade si ako e taka e dobre za teb. No vsjka godina ima aktualizatsia i obiknoveno e okolo 3 %.
Pone az dokato bjah pod naem bese taka v prodalzenie na njakolko godini.
No tove e druga tema
Pozdravi
Hullboy
Re: Заем
И аз те поздравявам!hullboy написа: Pozdravi
Hullboy
Чета те и мисля,че си печен.
Док...........

TROUBLEMAKER
- hullboy
- Изгонен от форума
Zaemi
Zdrasti
Dok. ne barzai.
Sega idva oste po intersnoto. Ima prodalzenie
Umisleno izchakvam njakoi da se hvani da pospori.
A otdelno stese da stane dalgo i trudno za razbirane ako e v edin posting
Prodalzenito e na tema. Kakvol stese da stane ako tezi
primerno 30 % down ili da kazem 30 000 ne bjaha dadeneni za downpayment kakvo stjaha da generirat te kato dohod kato sravnim ednoto s drugoto da izberm kakvo e bolo po dobro za kupovacha na imot.
Prodazenieto idava soon. S nego ste zastreljame vsichki protivnitsi na po visok downpayment.
Pozdravi
Hullboy
Dok. ne barzai.
Sega idva oste po intersnoto. Ima prodalzenie
Umisleno izchakvam njakoi da se hvani da pospori.
A otdelno stese da stane dalgo i trudno za razbirane ako e v edin posting
Prodalzenito e na tema. Kakvol stese da stane ako tezi
primerno 30 % down ili da kazem 30 000 ne bjaha dadeneni za downpayment kakvo stjaha da generirat te kato dohod kato sravnim ednoto s drugoto da izberm kakvo e bolo po dobro za kupovacha na imot.
Prodazenieto idava soon. S nego ste zastreljame vsichki protivnitsi na po visok downpayment.
Pozdravi
Hullboy
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
аз като имах кондо,
мейнтенансе фий-то се дигна от 338 на 512 на месец
а таксите скочиха от 60 на 160 и нещо на месец
не дай си боже да ти ударят спешъл асесмент...
мейнтенансе фий-то се дигна от 338 на 512 на месец
а таксите скочиха от 60 на 160 и нещо на месец
не дай си боже да ти ударят спешъл асесмент...
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Значи и при мен покачването на наема като нов наемател беше с 1.5%.
Колю, тук знам за такси за поддръжка (в зависимост от състоянието на сградата) стигащи до около 500$ на месец и планирани за около 1 година напред
. Да ме извиняваш ама това си е цял наем и човека е собственик на апартамента.
Виж за къща не знам и не искам да знам, като съм наясно колко струва грубо на час обновяване. За колко време горе долу се прави, че ако не си си сам майстора ти "режат" главата от кръста на горе
.
Hullboy, като гледам в анализа на Роял Банк осреднената цена за кондо в Отава е 170000$ и около 4% е покачването от миналата година на тая цена. Вярно че Отава държи една от най ниските цени за цяла Канада ама пак е много далеч от твоите 70000. Освен ако не ти е изпаднало нещо ама много на далавера, тогава сигурно тия 30% са оправдани
, и аз като нямам избор ще ги платя заради кредитната история а пък то имота ще си ги изплати. Ама такива имоти са късмет сам виждаш каква е средната цена (освен ако тия от банката не послъгват, ама на базата на тея преценки си слагат коефициента и определят при какви доходи да отпускат моргиджа, та не ми се вярва да слъгват
)
Колю, тук знам за такси за поддръжка (в зависимост от състоянието на сградата) стигащи до около 500$ на месец и планирани за около 1 година напред

Виж за къща не знам и не искам да знам, като съм наясно колко струва грубо на час обновяване. За колко време горе долу се прави, че ако не си си сам майстора ти "режат" главата от кръста на горе

Hullboy, като гледам в анализа на Роял Банк осреднената цена за кондо в Отава е 170000$ и около 4% е покачването от миналата година на тая цена. Вярно че Отава държи една от най ниските цени за цяла Канада ама пак е много далеч от твоите 70000. Освен ако не ти е изпаднало нещо ама много на далавера, тогава сигурно тия 30% са оправдани

абе Хулбой,
с тия 200-250 хил. дето ша ги дадеш за да имаш хубав изглед към реката, знаеш ли какъв цар-господар ще си бъдеш в БГ-то. кеф ти море,кеф ти жени,кеф ти планина...ааабе ,колко му трябва на човек...
и съзнанието ще ти е освободено от вечните сметки за моргидж, deal, save, off.....
с тия 200-250 хил. дето ша ги дадеш за да имаш хубав изглед към реката, знаеш ли какъв цар-господар ще си бъдеш в БГ-то. кеф ти море,кеф ти жени,кеф ти планина...ааабе ,колко му трябва на човек...

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
аз спирам за пиша тук.Дадох си мойте 5 цента по темата.Който иска,нека дава 30 % за даунпеймънт,може и 50,може и първо да събере парите,и после да купи кеш
Можете за заключвате лихвата за 1 година,иможе и за по-малко,и да си правите рефинансинг на всеки 6 месеца.
Може пък като някои да се прибереш с 200К и да си цар в БГ.
Всеки луд с номера си,темата вече се изроди,и аз бях дотук.Дано съм бил полезен на някого с мойте включвания.

Може пък като някои да се прибереш с 200К и да си цар в БГ.
Всеки луд с номера си,темата вече се изроди,и аз бях дотук.Дано съм бил полезен на някого с мойте включвания.
- hullboy
- Изгонен от форума
Zaemi
Zdraveite
Kole danaka ne me plasi ako se vdiga sas 100 $ na 5 godini nisto ne e. Te ste se izkarat ot uvelichenito na naema na godina, ako go davam pod neam primerno.
Koito pak e pod naem ste go plati tozi danak vav vid na uvelichavaneto na naema. Ta taka che vse taja nail trjbva da zivees njakade.
No po tazi logka dai da ne si kupuvame koli primerno zastoto stjal da se vdigne benizna, chastite za koli, ili truda na mehanitsite na chas. A te se vdigat.
A za condo fee 500 $ mi se struvaa mnogo. No dori I da e vjarno tova oznachava che v smetkata na bildinga ima goljama akumulirana suma ako ne se harchat za nesto. A ti kato sobstvenik hodis na sabranja 3 - 4 pati v godinata I moze da zadavas vaprosi za kakvo se harchat tezi kinti. dori I se glasuva opredelen razhod I trjbva mnozinstvo za da se prieme.
Ako pak v smetkata ima goljama suma tova se otrazjava na tsenata na imota. Ne e vse taja dali ima 1000 ili 200 000 $ .
Vse edno prodavas kasta zaedno sas 20 000 dolara v smetka v bankata.
Kato tarseh imot sam vizdal sgradi sas 400 000 dolara sabrani v smetka. I ne me pitai kakva bese tsenata tam I tova go izpolzvaha za argument.
Pozdravi
Hullboy
Kole danaka ne me plasi ako se vdiga sas 100 $ na 5 godini nisto ne e. Te ste se izkarat ot uvelichenito na naema na godina, ako go davam pod neam primerno.
Koito pak e pod naem ste go plati tozi danak vav vid na uvelichavaneto na naema. Ta taka che vse taja nail trjbva da zivees njakade.
No po tazi logka dai da ne si kupuvame koli primerno zastoto stjal da se vdigne benizna, chastite za koli, ili truda na mehanitsite na chas. A te se vdigat.
A za condo fee 500 $ mi se struvaa mnogo. No dori I da e vjarno tova oznachava che v smetkata na bildinga ima goljama akumulirana suma ako ne se harchat za nesto. A ti kato sobstvenik hodis na sabranja 3 - 4 pati v godinata I moze da zadavas vaprosi za kakvo se harchat tezi kinti. dori I se glasuva opredelen razhod I trjbva mnozinstvo za da se prieme.
Ako pak v smetkata ima goljama suma tova se otrazjava na tsenata na imota. Ne e vse taja dali ima 1000 ili 200 000 $ .
Vse edno prodavas kasta zaedno sas 20 000 dolara v smetka v bankata.
Kato tarseh imot sam vizdal sgradi sas 400 000 dolara sabrani v smetka. I ne me pitai kakva bese tsenata tam I tova go izpolzvaha za argument.
Pozdravi
Hullboy
Нашия наем се вдига с 4% годишно. И maintenance fee от $500 никак не ми се вижда невероятно, само малко противно
. Хулбой, кажи кои сайтове си гледал като търсеше имот, къде ги видя тези акумулирани суми, това ми се вижда доста безобразно, да ги дадат на един агресивен мючуъл фонд и да плащат на чистачката от печалбите само, вместо да събират още, играчи с играчи, @#%#$& майката.

Циганите - на Сатурн !
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
преди да купиш кондо, банката и адвоката трябва да видят един специален пакет който включва информация за кондо резерватаanxeli написа:Нашия наем се вдига с 4% годишно. И maintenance fee от $500 никак не ми се вижда невероятно, само малко противно. Хулбой, кажи кои сайтове си гледал като търсеше имот, къде ги видя тези акумулирани суми, това ми се вижда доста безобразно, да ги дадат на един агресивен мючуъл фонд и да плащат на чистачката от печалбите само, вместо да събират още, играчи с играчи, @#%#$& майката.
аз кондо пак се надявам да не си взема...докато стана пенсионер
ама тогава е по голяма делавера да се пишеш беден и да живееш в говърнмънт хаусинг
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
-
ako tendenciata e za pokachvashti se lihvi, a tia e imenno takava i v Ca i v Usa po-dobre e da se fiksira lihvata predvaritelno na izgoden za kreditopoluchatelia procent. ako kupuvash imot e po-dobre da napravish kolkoto se moje po-goliam DOWN, taka spestiavash badeshti po-visoki lihveni plashtania. toest, lishavash se ot kesha sega, no v badeshte shte imash poveche kesh (po-malka lihvena tejesh, koeto oskapiava imota v po-malka stepen). a za da platish poveche down triabvada si go spestil. tova e. celta na bankite e da ti vzemat lihvata - tova im e dalaverata. tvoita dalavera e che si v sobvsteno jilishte i tova e edin vid dalgosrochna investicia.

Тая работа с лихвите и тенденциите никой не може да я потвърди.
В лето 2001 всичко дето щеше да се срутва от дот комовете се беше срутило и всички аналитици бяха на мнение, че лихвите ще тръгват нагоре щото икономиката била стигнала дъното и сега се оттласвала.
В същото това време няколко юнаци взимали уроци по каране на боинги, а когато трябвало да учат приземяване не проявявали накакъв интерес. Откъде можели да знаят икономистите, че тия хаймани ще прецакат лихвите. И не само тях.
В лето 2001 всичко дето щеше да се срутва от дот комовете се беше срутило и всички аналитици бяха на мнение, че лихвите ще тръгват нагоре щото икономиката била стигнала дъното и сега се оттласвала.
В същото това време няколко юнаци взимали уроци по каране на боинги, а когато трябвало да учат приземяване не проявявали накакъв интерес. Откъде можели да знаят икономистите, че тия хаймани ще прецакат лихвите. И не само тях.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
- hullboy
- Изгонен от форума
Lihvi
Zdraveite
Pincher, dobre usestas na kade duha vjatara.
Az ako mozeh oste zasemi da vzema bih vzel i zakluchil lihvite na tezi niva.
No tuk ima hora koito se opitvat da ni ubedjat che dali zero down, 5 %, ili 30 % njamalo goljamo znachenie.
Pozdravi
Hullboy
Pincher, dobre usestas na kade duha vjatara.
Az ako mozeh oste zasemi da vzema bih vzel i zakluchil lihvite na tezi niva.
No tuk ima hora koito se opitvat da ni ubedjat che dali zero down, 5 %, ili 30 % njamalo goljamo znachenie.
Pozdravi
Hullboy