Family Class - vapros za dokumenti

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

Zdraveite,

znam che mnogo se e pisalo, no sled kato suvestno pusnah na tursachka i prerovih archva, s mnogo izvineniq, pak shte popitam: za immigration under family class dokumentite, koito shte trqbva da preveda osven pisma i razgovori v chata, sa akta mi za razdane, svidetelstvo za sudimost i akt za grazdanski brak. Molq Vi da mi kazete dali trqbva da napravq kopie na akta si za razdane (i da go zaverqvam notarialno) ili moga prosto da izpratq dublikata, koito si izvadih ot obshtinata + prevod ot zaklet prevodach? Zashtoto takuv dublikat moga vinagi da si izvadq otnovo i ne struva poveche ot notarialnata zaverka na kopieto!!! Za svidetelstvoto za sudimost znam, che trqbva da e original, akta za grazdanski brak shte mu napravq notarialno zavereno kopie. I sushto iskam da vi popitam kopieto ot zadgranichniq mi pasport - i nego li trqbva da zaverq notarialno?
Mnogo vi blagodarq :))
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Nikoi li ne znae???

Мнение от simplyaven »

ili nikoi ne iska da spodeli? e, blagodarq na poglednalite tematat vse pak :)
ivanq

za dokumentite

Мнение от ivanq »

Li4no az ne sam kserokopirala,nito zaverqvala notarialno originalniq dublikat ot ob6tinata na akta za rajdane,a napravo go prevedoh pri zaklet prevoda4-tova sa napravili i moi poznati koito otdavna sa minali intervyuto i skoro letqt s vizi za Canada,taka 4e....!
stanchev_n

относно търсенето и някои отговори :)

Мнение от stanchev_n »

Здравей,
и аз съм от новите кандидати за Канада. Използвай не само форума за да намериш отговори на твоите въпроси, а и статиите в сайта.
До колко знам за дубликатите на акта за раждане и за граждански брак не е необходим нотариус. Защото това не са ксерокопие, а официално издадени от общината документи. Служителите в общината правят тази справка и когато ги искаш тези документи казвай, че са за чужбина, Тогава ти взимат малко повече пари, но ти слагат печат с нотариална стойност. Вярно с оригинала, а оригинала е в общината.
Успех
Никола
dairymaid

Мнение от dairymaid »

Здравей simplyaven,
Изпращам ти това което аз знам от приготвянето на нашите документи преди 4 месеца. Не е необходима НИКАКВА нотариална заверка, освен на документа изпратен от твои приятели от Квебек, ако прилагаш такъв към DCS. За него е записано изрично в инструкциите за попълването, че е необходима нотариална заверка от канадски нотариус. Относно актове за раждане и граждански брак, моят съвет е да изпратиш дубликатите от общината. Винаги можеш да извадиш ново копие. При изпращане на DCS не е необходимо да изпращаш свидетелство за съдимост. То се изпраща с комплекта документи за виза. Не си вади сега, защото има срок на валидност от 6 месеца и докато приключиш процедурата с интервютата и прочее ще му изтече срока. Ами това е от мен. Дано съм помогнала. Всичко това го пише в инструкциите за попълване на английски и френски на сайта, които те съветвам да прочетеш много внимателно. Пожелавам успех и стискам палци! :lol:
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Blagodarq :)

Мнение от simplyaven »

Zdraveite na csichki :) Blagodarq Vi za otgovorite! I az misleh che nqma da e nuzno da zaverqvam notarialno oficialen dublikat, no za vseki sluchai reshih da popitam!
Za dairymaid: blagodarq ti za infoto, no az sum under family class i za Federal Canada :) Prosto ne bqh sigurna dali trqbva da zaverqvam notarialno i dublikatite ot obshtinata. Moeto svidetelstvo za sudimost zaminava sega, zaedno s vsichki drugi dokumenti, tui kato procedurata e po-burza :)
Uspeh na vsichki, stiskam vi palci :)
Заключено