малко съм бос с местното приложение на тази програмка и моля за помощ: някаква идея как да напиша a accent grave при положение, че нямам местна клавиятура и съответно не знам местен шрифт с такива символи
мерси предварително. Иво
Теория - задържаш CTRL+'+E и става ударено Е
същото и за другото ударение CTRL+`+буквата, за ^ е малко по-сложно, защото е CTRL+SHIFT+6+буквата.
Практика - пишеш без ударения и после пускаш Word сам да си ги търси( с F7 или Tools/Spelling and Grammar), само преди това не забравяй Tools/Language/Set Language/French
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
c200 написа:Теория - задържаш CTRL+'+E и става ударено Е
същото и за другото ударение CTRL+`+буквата, за ^ е малко по-сложно, защото е CTRL+SHIFT+6+буквата.
Практика - пишеш без ударения и после пускаш Word сам да си ги търси( с F7 или Tools/Spelling and Grammar), само преди това не забравяй Tools/Language/Set Language/French
аз правя това със спелинга но проблема е там, че компа не прави разлика между а с ударение и avoir в трето лице и му се вижда правилно, а на мен ми трябва с ударение, но другите идеи ще ги пробвам мерси
Ние ползваме кирилизиране по съветите на "инженера", и това дава вазможност да си настроиим клавиатурата и за френски. Бутоните на нашата се разминават с тези на клавиатурата, която ползват тук, но все пак си има всички символи. А може би при по-добра настройка ще може да се направи да е като местната. По този начин мога да ползвам БГ, англ. и френска клавиатура.
Сега не ми се търси, но тук някъде имаше препратки към сайта на "инженера".
Това трябва да е
Само да натъртя, че ако си с Флекстайп, трябва много точно да се изпълнят съветите за деинсталацията му, че иначе става някакво объркване. Отдавна го правихме, по-точно мъжът ми го прави , та не знам подробности.
Инжинера е пич, но в случая няма нищо общо, той лекува кирилицата.
Французката подредба излиза от Control Panel/Regional and Languae Options/Languages/Detajls/Add/French (Canada) и си работи, само дето на английска клавиатура трябва да се научи наизуст къде са специалните символи. Аз съм същия случай, ама сякаш по-удобно ми е да пердаша на английски и да натискам по 4 клавиша наведнъж, вместо да се чудя що има по 4 знака на клавиш
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Отиваш в Start -> All Programs -> Accessories -> System Tools -> Charecter Map и си готов - там има всичко.
Друг вариант е да научиш кой е ASCII кода на буквата и да използваш Alt + ASCII кода (използва се малката цифрова клавиатура).
The secret of success is sincerity. Once you can fake that, you've got it made. -- Jean Giraudoux
--------------------------------------------------------
If the world were the perfect set of teeth, you would be plaque!! -- Dolph, the fascist hippo
Eto njakoklo klavi6ni kombinacii, koito se izpolzvat za pisane na ispanski, moje da pomognat i za frenski:
á - ALT+160
é - ALT+130
í - ALT+161
ó - ALT+162
ñ - ALT+164
¿ - ALT+168 - tova njama da vi trjabva no za vseki slu4ai
ü - ALT+129 - i tova
ú - ALT+163 - i tova
c200 написа:Инжинера е пич, но в случая няма нищо общо, той лекува кирилицата.
Французката подредба излиза от Control Panel/Regional and Languae Options/Languages/Detajls/Add/French (Canada) и си работи, само дето на английска клавиатура трябва да се научи наизуст къде са специалните символи. Аз съм същия случай, ама сякаш по-удобно ми е да пердаша на английски и да натискам по 4 клавиша наведнъж, вместо да се чудя що има по 4 знака на клавиш
Praw si, no az sam predpo4ela warianta sas zapomnianeto
Аз сам с флекс тайпа. Превключването м/у клавиатурите е максимално лесно. Предварително си ги избираш. Няма нужда да си ги настройваш. Ама май си има пък други недостатъци.
The secret of success is sincerity. Once you can fake that, you've got it made. -- Jean Giraudoux
--------------------------------------------------------
If the world were the perfect set of teeth, you would be plaque!! -- Dolph, the fascist hippo