word и френски шрифт

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
pumpy

word и френски шрифт

Мнение от pumpy »

малко съм бос с местното приложение на тази програмка и моля за помощ: някаква идея как да напиша a accent grave при положение, че нямам местна клавиятура и съответно не знам местен шрифт с такива символи :shock:
мерси предварително. Иво
tochica

Мнение от tochica »

аз ползвам insert - symbol
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Теория - задържаш CTRL+'+E и става ударено Е
същото и за другото ударение CTRL+`+буквата, за ^ е малко по-сложно, защото е CTRL+SHIFT+6+буквата.
Практика - пишеш без ударения и после пускаш Word сам да си ги търси( с F7 или Tools/Spelling and Grammar), само преди това не забравяй Tools/Language/Set Language/French
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
pumpy

Мнение от pumpy »

c200 написа:Теория - задържаш CTRL+'+E и става ударено Е
същото и за другото ударение CTRL+`+буквата, за ^ е малко по-сложно, защото е CTRL+SHIFT+6+буквата.
Практика - пишеш без ударения и после пускаш Word сам да си ги търси( с F7 или Tools/Spelling and Grammar), само преди това не забравяй Tools/Language/Set Language/French
аз правя това със спелинга но проблема е там, че компа не прави разлика между а с ударение и avoir в трето лице и му се вижда правилно, а на мен ми трябва с ударение, но другите идеи ще ги пробвам мерси
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Ние ползваме кирилизиране по съветите на "инженера", и това дава вазможност да си настроиим клавиатурата и за френски. Бутоните на нашата се разминават с тези на клавиатурата, която ползват тук, но все пак си има всички символи. А може би при по-добра настройка ще може да се направи да е като местната. По този начин мога да ползвам БГ, англ. и френска клавиатура.
Сега не ми се търси, но тук някъде имаше препратки към сайта на "инженера".
Обичам да преча
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Туй ли е или греша? http://injinera.bgplus.com/na4alo.htm
Изображение ... и в темите също!
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Това трябва да е :)
Само да натъртя, че ако си с Флекстайп, трябва много точно да се изпълнят съветите за деинсталацията му, че иначе става някакво объркване. Отдавна го правихме, по-точно мъжът ми го прави :wink: , та не знам подробности.
Обичам да преча
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Инжинера е пич, но в случая няма нищо общо, той лекува кирилицата.
Французката подредба излиза от Control Panel/Regional and Languae Options/Languages/Detajls/Add/French (Canada) и си работи, само дето на английска клавиатура трябва да се научи наизуст къде са специалните символи. Аз съм същия случай, ама сякаш по-удобно ми е да пердаша на английски и да натискам по 4 клавиша наведнъж, вместо да се чудя що има по 4 знака на клавиш :)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
G_Rosi

Мнение от G_Rosi »

c200 написа: само дето на английска клавиатура трябва да се научи наизуст къде са специалните символи. :)
аз си ги надписах :))))
wowbagger

Мнение от wowbagger »

Отиваш в Start -> All Programs -> Accessories -> System Tools -> Charecter Map и си готов - там има всичко.
Друг вариант е да научиш кой е ASCII кода на буквата и да използваш Alt + ASCII кода (използва се малката цифрова клавиатура).
Аватар
exquisitus

Мнение от exquisitus »

tolkova slozhno...

az si imam azerty klaviatura i nikvi problemi...
The secret of success is sincerity. Once you can fake that, you've got it made. -- Jean Giraudoux
--------------------------------------------------------
If the world were the perfect set of teeth, you would be plaque!! -- Dolph, the fascist hippo
ЗОРИ

Мнение от ЗОРИ »

Eto njakoklo klavi6ni kombinacii, koito se izpolzvat za pisane na ispanski, moje da pomognat i za frenski:

á - ALT+160
é - ALT+130
í - ALT+161
ó - ALT+162
ñ - ALT+164
¿ - ALT+168 - tova njama da vi trjabva no za vseki slu4ai
ü - ALT+129 - i tova
ú - ALT+163 - i tova
Ou il y a de la vie, il y a d'espoir!
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

c200 написа:Инжинера е пич, но в случая няма нищо общо, той лекува кирилицата.
Французката подредба излиза от Control Panel/Regional and Languae Options/Languages/Detajls/Add/French (Canada) и си работи, само дето на английска клавиатура трябва да се научи наизуст къде са специалните символи. Аз съм същия случай, ама сякаш по-удобно ми е да пердаша на английски и да натискам по 4 клавиша наведнъж, вместо да се чудя що има по 4 знака на клавиш :)
Praw si, no az sam predpo4ela warianta sas zapomnianeto :)
Обичам да преча
Аватар
mitko pitko

Мнение от mitko pitko »

Аз сам с флекс тайпа. Превключването м/у клавиатурите е максимално лесно. Предварително си ги избираш. Няма нужда да си ги настройваш. Ама май си има пък други недостатъци.
Аватар
exquisitus

Мнение от exquisitus »

The secret of success is sincerity. Once you can fake that, you've got it made. -- Jean Giraudoux
--------------------------------------------------------
If the world were the perfect set of teeth, you would be plaque!! -- Dolph, the fascist hippo
Заключено