Bravo! Mnogo dobar plan! I navreme si pochnal da se gotvish! Mnogo me radvat mladi hora koito znaiat kakvo iskat!
Sega na vaprosa: savetvam te da zabravish za U of W, tuk renometo mu ne e dotam visoko...
Po neiasnite vaprosi s kandidatstvaneto - v U of M ima edna strahotna sladurana, balgarka, koiato raboti kato student advisor...na LS ti prashtam imeto, slujebnia i telefon i e-maila i, zvanni/pishi...kakvoto ne e iasno...tia shte moje da ti dade nai-tochen otgovor.
Sas zdrave i uspeh!
Undergraduate в Канада
- PoLuX
- Обратна връзка:
webmastera, проучи колкото можеш по-добре кога точно ще можеш да вземеш PR, като учиш тук, защото един мой приятел, който учи тук доскоро, каза, че много се ядосва задето по-рано не е подал документи за PR, ами е чакал да мине една година... Въпроса беше, че останалите са си изпратили документите в Бъфало още преди да мине една година, и просто като е станала една година от пребиваването им в Канада (като студенти), са им задвижили нещата и е станало доста по-бързо, отколкото да чакаш след това да ти отварят досие и т.н. Честно казано, не съм въобще наясно с процедурата за взимане на PR от студенти в Канада, и може да звучи малко объркано, но това което искам да кажа по принцип е - по това което чух, след една година в Канада можеш да кандидатстваш за PR, а не след 5-6 както беше писал ти някъде по-горе, а освен това не е необходимо да чакаш една година, за да си пратиш документите. Ако става въпрос вече за някакви възрастови ограничения, не знам...
Ако може и някой друг да си каже мнението, примерно Канак-а, със сигурност ще знае повече от мен.
А когато аз разбера повече, ще си кажа
засега успех в начинанието.
Ако може и някой друг да си каже мнението, примерно Канак-а, със сигурност ще знае повече от мен.
А когато аз разбера повече, ще си кажа

- webmastera
- Обратна връзка:
Не е толкова лесно, когато става въпрос за undergraduate студент. Твоят приятел вероятно е учил като Graduate или Post-Graduate. за това и е събирал точките за федералната програма като skilled worker благодарение на бакалавърската си специалност. Трябвало му е една година колкото е изискването на CIC за легално пребиваване в Канада за да си подаде в Бъфало. При мен обаче е по-различно, аз сега завършвам гимназия и сьответно не съм skilled worker и не събирам точките по никоя програма. За това ми трябват 4 години за да получа бакалварска степен. След това смятам да подам за provincial nominee през Manitoba като завършил в провинцията(international student stream) и ако всичко мине успешно и ме номинират съм предвидил около година докато взема PR по този начин. Междувременно майка ми смята да подаде по федералната от БГ, но не вярвам че ще и обработят application-а толкова бързо и може би ще ги изтегля с баща ми пак като provincial nominee през Manitoba(relatives stream) и ще трябва още година да съм резидент на провинцията, но това е в най-добрия случай де. За това казвам 5-6 години. Междо другото на мен толкова ми трябват и за гражданство - 4 години на study permit се броят за 2 + 1 година като PR, точно 3
Самоче за да стане всичко това реалност първото най-важно и неотменно изискване е да ме приемат в University of Manitoba и да ми пратят Letter of Acceptance на време.

- PoLuX
- Обратна връзка:
Така еwebmastera написа:Не е толкова лесно, когато става въпрос за undergraduate студент. Твоят приятел вероятно е учил като Graduate или Post-Graduate. за това и е събирал точките за федералната програма като skilled worker благодарение на бакалавърската си специалност. Трябвало му е една година колкото е изискването на CIC за легално пребиваване в Канада за да си подаде в Бъфало.

Като гледам си много добре осведомен и целенасочен, а това май е достатъчно за да успееш (да дойдеш) тук. Успех!
- webmastera
- Обратна връзка:
Здравейте отново приятели,
след малко попроучване вече имам нови въпроси и ще съм благодарен, ако някой от вас може да сподели своя опит и да ми помогне. Става въпрос за transcript-овете. Легализирахте ли ги преди да ги пратите или само ги преведохте, а легализация направихте само на дипломата? Сами ли си носихте превода по министерствата или използвахте услугите на фирмата за преводи и легализация? Можете ли да ми препоръчате някоя фирма в София? Как изпратихте документите до университетите - с DHL, UPS или EMS(куриерските услуги на български пощи), или пък можеби с някоя друга фирма? Аз прегледах сайтовете им и цените са доста дебелички, още повече когато става въпроса за изпращане до няколко адреса. Разбира се тези разходи няма как да се избегнат, но все пак ако някои има опит и ме посъветва какъв е оптималният вариант ще съм много благодарен.
след малко попроучване вече имам нови въпроси и ще съм благодарен, ако някой от вас може да сподели своя опит и да ми помогне. Става въпрос за transcript-овете. Легализирахте ли ги преди да ги пратите или само ги преведохте, а легализация направихте само на дипломата? Сами ли си носихте превода по министерствата или използвахте услугите на фирмата за преводи и легализация? Можете ли да ми препоръчате някоя фирма в София? Как изпратихте документите до университетите - с DHL, UPS или EMS(куриерските услуги на български пощи), или пък можеби с някоя друга фирма? Аз прегледах сайтовете им и цените са доста дебелички, още повече когато става въпроса за изпращане до няколко адреса. Разбира се тези разходи няма как да се избегнат, но все пак ако някои има опит и ме посъветва какъв е оптималният вариант ще съм много благодарен.