верно ли в Ванкувър валяло всекси ден?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Я стуга сте се карали за жълти и зелени чалми, ами кажете почнахте ли я сьомгата и как върви риболова в БС.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

От всички националности единствено не ми харесва да гледам разни забрадени иранки. В наше село като ги видя под тези планини и имам странното чувство, че се намирам в Родопите. :lol: :beer: :beer:
За китайците и друг път съм казвал - много ми допадат и се радвам, че точно те са най-много, а не някоя друга група.
Между другото, от всичките разновидности от националности, досега съм виждал само бели изтърсаци - въргалящи се из боклуците в Downtown (с изключение на един единствен дядка китаец, който събираше амбалаж, но въпреки всичко имаше доста по-спретнат вид). Извода всеки може сам да си го направи. :lol:
trakatrak

Мнение от trakatrak »

ок след описаната картина с китайци,иранци и не знам си кви,човек може ли спокойно до си обикола било с кола,било пеша ,или се пак малко от малко трябва да се съобразява къде ходи?
питам като цяло за Канада и най вече за Ванкувър!
Аватар
dalv
Обратна връзка:

Мнение от dalv »

Lele male!...Uplashihme horata :D
The only second chance we get is the chance to make the same mistake again...
Pincher

Мнение от Pincher »

chesto vali no klimata e mek. niama rezki variacii v temperaturata - tova e hubavo prez zimata no prez liatoto e po-hladno.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

trakatrak написа:ок след описаната картина с китайци,иранци и не знам си кви,човек може ли спокойно до си обикола било с кола,било пеша ,или се пак малко от малко трябва да се съобразява къде ходи?
За цяла Канада не знам, но във Ванкувър няма място където да те е страх да замръкнеш. Единствено в източния край на Downtown, ако се разхождаш пеша по тъмно, може да е малко страшничко, но ако си нащрек е малко вероятно да имаш проблеми. Много по вероятно е да ти предложат да си купиш нещо, отколкото да те нападнат :D.
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
dalv
Обратна връзка:

Мнение от dalv »

V Sofia opredeleno ima mnogo poveche mesta, po koito ne bih iskal da mina po t&mno (a i po svetlo), otkolkoto v&v Vancouver.

Kazvaiki tova, i tuk (kakto i navsjak&de) trjabva da projavjavash some common sense, za da ne izpadash v "ER" situacii :D
The only second chance we get is the chance to make the same mistake again...
trakatrak

Мнение от trakatrak »

VanBC написа:
trakatrak написа:ок след описаната картина с китайци,иранци и не знам си кви,човек може ли спокойно до си обикола било с кола,било пеша ,или се пак малко от малко трябва да се съобразява къде ходи?
За цяла Канада не знам, но във Ванкувър няма място където да те е страх да замръкнеш. Единствено в източния край на Downtown, ако се разхождаш пеша по тъмно, може да е малко страшничко, но ако си нащрек е малко вероятно да имаш проблеми. Много по вероятно е да ти предложат да си купиш нещо, отколкото да те нападнат :D.

значи може по нощите да излизеш да си праиш кръгчета с колата из града (гледам на камелите огромни празни булеварди ,ава луднеца изглежда от тука) верно ли имало по всички крастовища камери да те засичат с ква скорост караш?
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

trakatrak написа:значи може по нощите да излизеш да си праиш кръгчета с колата из града (гледам на камелите огромни празни булеварди ,ава луднеца изглежда от тука) верно ли имало по всички крастовища камери да те засичат с ква скорост караш?
нема нужда от камери на всяко кръстовище. като те спипат 1-2 пъти полицаите за превишена, сам ще се откажеш да праиш на "The Fast and The Furious". Глобките солени (може да се вдигне и авто-застраховката, тя по принцип си е солена), пък и не става да бутнеш $20 на полицая да отървеш кожата, майна :D
trakatrak

Мнение от trakatrak »

miteto написа:
trakatrak написа:значи може по нощите да излизеш да си праиш кръгчета с колата из града (гледам на камелите огромни празни булеварди ,ава луднеца изглежда от тука) верно ли имало по всички крастовища камери да те засичат с ква скорост караш?
нема нужда от камери на всяко кръстовище. като те спипат 1-2 пъти полицаите за превишена, сам ще се откажеш да праиш на "The Fast and The Furious". Глобките солени (може да се вдигне и авто-застраховката, тя по принцип си е солена), пък и не става да бутнеш $20 на полицая да отървеш кожата, майна :D
ама седят куки по крастовищата като в бг и дебнат с радари така ли?

щото някъде бях чел ,че нямало полиция,появявала си само при катастрофа и целия трафик са следял с камери!!!
за глобите да разправяха ,че ако превишиш с 30 км в час ти лупкат 210 долара,което поне за наще стандарти и разбирания си е дасто висока сума(говоря за бг )
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

trakatrak написа:ама седят куки по крастовищата като в бг и дебнат с радари така ли?
Абе що на кръстовищата бе майна, на кръстовищата колко може да превиши, нали има светофари ? Имат си местенца за "засади" и се залагат с радарите точно както в бг :lol: Абе куките са си куки в цял свят.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

miteto написа:...Абе куките са си куки в цял свят.
Абе така е, само дето нашите можеш да ги "минеш" с 20 кинта за превишена скорост. :lol: :beer: :beer:
trakatrak

Мнение от trakatrak »

miteto написа:
trakatrak написа:ама седят куки по крастовищата като в бг и дебнат с радари така ли?
Абе що на кръстовищата бе майна, на кръстовищата колко може да превиши, нали има светофари ? Имат си местенца за "засади" и се залагат с радарите точно както в бг :lol: Абе куките са си куки в цял свят.

в бг антирадара (по лиценз на кобра) струва 55-60 лв.
каква е цената при вас?
ако са по скъпи да пристигам с един куфар с антирадари :roll:
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Абе тук във Ван аз камери видях само на две места из града и са само на кръстовищата май за да следят и преминаването на червено (лично се надявам да са трафик камери защото ги просвирих доста пъти преди да ги забележа и още никаква честитка по поща или където и да е другаде ;) ). Чух от приятели че в Калгари има едва ли не на 80% из града колко е вярно ще кажат калгарци.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

trakatrak написа: в бг антирадара (по лиценз на кобра) струва 55-60 лв.
каква е цената при вас?
ако са по скъпи да пристигам с един куфар с антирадари :roll:
При нас, ако те хванат с антирадар, цената, т.е. глобата е $300 плюс цената на антирадара който ти конфискуват. С една дума - забранени са! Иначе, преди няколко години отмениха камерите за превишена скорост и сега трябва да те хване жив полицай, че си превишил скоростта, за да те глоби. Камерите по кръстовищата са само за "пропускане" на червен светофар или Stop. За превишена скорост, освен, че стоят зад завоите (без да се крият по храстите обаче, на това нямат право), напускаха и много цивилни коли оборудвани с радари, така че както си пердашиш смело по магистралата с 20-30 км/ч. над лимита, минивана или пикапа който току що си задминал може да пусне бурканите (скрити под предната решетка) и от вътре да изкочи чичко полицай с кочан в ръка :D!

(Disclamer: Всичко казано по-горе е в сила за Британска Колумбия.)
Obey gravity ... It's the law!
Заключено