kak e zivota v Quebec

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Joy

Мнение от Joy »

Оо, Док, не си познал! Нямаш ли си я, никой няма да ти "даде на заем", нито да "те надъха"! :D Не се притеснявай!
patsoni

искам да живея като ЧОВЕК

Мнение от patsoni »

скъпи съфоруци! Сакам да ви речем дека: Всеки на тоя свят ще изживее емоциите които му е писано да изйивее а начинът по който ще го направи зависи до някаде и от волята на индивида да се справя с трудностите.
Ето например аз съм печелил и над 8000$ на месец НО ми се е случвало да искам на версия хляб и кисело мляко за да си нахраня семейството . Иначе казано знам какво е мизерия знам какво е да имаш всичко което поискаш.
Например до преди 1 година беше нормално докато режа с флекса в шахтата над мене дависи 1 тон желязо което се държи на едно стоманено въйженце стегнато с 2 кътника с болчета м-6 или секунди след като скоча от кабината на асансьора тя дасе забива с тътен в покрива на шахтата и т.н. за това получавах 480лв на месец.
Сега жена ми ме пита защо са ми червени очите ами ще са 4ервени след като за да искарам 100лв трябва да свържа над 400 връзки с проводник 0.75 .
Така че не ме страх от неизвестното и от работата СТРАХ ме е от мизерията защото знам че е гадна.

ИДВАМ Quebec ти ще си новата ми родина!
:lol:
jiwota e towa koeto ni se slu4wa w nastoq6teto misleyki kakwo 6te prawim utre!
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

huba написа:
krimon написа:аналогията между Опра - дискриминацията - бис и връзката с университета, хаха :wink: - изтълкувай ми го моля те или не ми казвай, че това е PHI 8)
vrazkata e avtorkata na analogiata Opra-bis i tova ne e PHI a po skoro PhD.
Simptomatichno. :D :D :D

PHI = 1,618 :lol: La Divine Proportion :D

явно, хуба не четеш книги :wink:,

а това, което аз исках да кажа с връзката Опра-бис беше, че не е задължително да си дискриминиран, за да се оплакваш точно от това :idea:

елементарно, Уотсън, но явно логиката ни убягва ..... та търсим автори
huba написа:Mda , chuden e jivota v universiteta :D :D :D
сори ама не съм в университет :( :roll: и аз плащам дан "магистрали" :cry:
ако ти си стоиш в къщи, това си е твой проблем
не само студентите купонясват :beer:
DaniH

Мнение от DaniH »

Abe, hora, vie bazikate li se s novite kandidat emigranti ili vsi4ko, koeto pi6ete e verno... :?: :?: Prosto ve4e ne razbiram, i kato e tolkova zle tam, za6to produlzavate da stoite tam :?: :?: Naitina ne razbiram.
A kakuv zivot ste vodili v BG, pomnite li o6te ili ve4e ste zabravili i samo vi e ostanalo njakakvo nostalgi4no prijatno 4uvstvo... 4etoh kakvi li ne izkazvanija - za prostaci, za socialen zivot... Ami moga da vi kaza za moi poznati, koito vrazvat po 1500 lw. na mesec, daze i pove4e i ne izlizat ot offisa, e mislite li 4e te imat socialen zivot..., ili drug primer ot mojata dejstvitelnost, az ziveja na 9-tija etaz i ve4e 2 dni ka4vam i slizam pe6a, za6toto asansjora e povreden, poradi okislena njakakva si zica, a ot kakvo mislite se e okislila.. ot pikaene... e, kude sa prostacite... Istinata e, 4e nie bulgarite ne cenim ni6to ot tova koeto imame, na6eto e na6e, 4uzdoto e ob6to... i kogato zaminem na majna si guzina zapo4vame da sazaljavame za tova, koeto sme imali.. Kakvo da kaza... I dali vsi4ko e pari v krajna smetka, az si misleh, 4e ne, misleh si 4e po-goljama prosta6tina, tesnogrudie i po6lost ot tuk (Bg) njama, a naposleduk i dosta ciganija (v bukvalen smisul se e zavudila, deto trjabva da ja integrirame po EU standarti), no ot tova, koeto 4eta se pla6a, verno li i pri vas e do6la tazi prostotija.... :?: V krajna smetka bih zaklu4ila, 4e vseki ima glava na ramenete i moze da postupi, kakto namira za dobre. Az poznavam pove4e ot 5ima dobre naredili se bulgari v Canada, koito ne se oplakvat, no te raboteha mnogo i v BG, a dali ne se oplakvame, za6toto prosto ne sme se nau4ili da rabotim i samo "pa4angata" ni e v glavata...
tochica

Мнение от tochica »

вече не ми се проверява назад да видя дали това не съм го писала във същата тема , понеже гледам предстои заключване на темата - появи ли се някой , който подканя недоволните да се качват на самолета , почват едни дразги и после идва модератора с големия катинар .
сега на въпроса .
във този форум пишат хора с изключително различни нрави , разбирания , социален , финансов , семеен и т.н статус , мечти , цели , образование и каквито се сетите други фактори .
където и по света да се намира човек , лъжицата си е лъжица , освен в Китай може би , тоест проблемите и радостите са еднакви .
дали парите не ти стигат в България и някой пикае до асансьора не е по-различно от това да плащаш 500 $ в добрия случай за приличен едностаен апартамент ( разбирай не в дървена сграда ) в Монреал и да пътуваш всеки ден по около 20 км примерно до работа , и някой да пикае до входа на блока .
не знам защо толкова се учудвате , че проблемите , които имате в България , съществуват и тук , и повечето хора , които познавам в този форум не са заминали чак толкова отдавна за да не знаят , че мавзолея го събориха преди време .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
huba

Мнение от huba »

krimon написа:

PHI = 1,618 :lol: La Divine Proportion :D

явно, хуба не четеш книги :wink:,

:
Ei, razbrahme che ti chetesh mnogo. :D :D Nali tova beshe celta na komentarite. :D Povtariam, vrazkata ne e PHI a PhD(vashtnost ne popraviah pravopisa ti, a iskah da kaja che doktoratite sa hubavo neshto, stiga da ne izkriviavat realnostta :) ). :D :D Dano sega razberesh kakvo iskam da ti kaja. :D :D :D
Последно промяна от huba на Чет Сеп 22, 2005 12:23 pm, променено общо 1 път.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

:lol: :lol: абе ти може и да имаш докторат, ама аз все още не :lol: :wink:

а реалността не е изкривена, ако следиш внимателно мисълта ми, по-нагоре в постинг съм казала, че дискриминация съществува навсякъде - например в България ако не ни дикриминираха нямаше да имигрираме :cry: А има ли въобще имигранти по света които да не се оплакват от тази чума на 21 век :P

Но личното ми мнение е, че само ние се дикриминираме - ако не го демонстрираме толкова очвидно и другите няма да ни дискриминират

абе стана обяснение като за докторат :beer: :beer:

Опра дикриминирана ли е според теб или просто онези са си затворили магазина :?: И дали наистина се е почувствала "черна" и "дискриминирана" или просто е решила да се оплаче и да вдигне шум, че не я обслужват нормално ....

И бис - дали просто не си мрънка, че не става това, което и се ще .... и за това са й виновни дискриминаторите - "тъпите табарнаци" ... Само тя е с невероятно дикриминирана професия, достъпна само за богоизбраните местни кебекуа. И на мен ми стана интересно каква е тази толкова специална професия :roll: Сигурно и ти си дискриминирана, нали така :wink:

Аз като престана да се дискримирам сама себе си и другите престават да ме гледат по този кофти начин. Нещо като самовнушение или автотренинг - преставаш да мрънкаш и да гледаш все другите да са ти виновни, усмихваш се и всичко си идва на мястото.

Ей, гледаш ли какъв дълъг постинг посветих на дискриминацията - това трябва да е началото на докторат, хаха :lol: 8)
huba

Мнение от huba »

Ami az sam saglasna che ot mrankaneto niama polza, prosto go priemash fakta , che diskriminacia ima i prodaljavash da si gonish celite vapreki neia.No vse pak komentari kam niakogo, koito po-trudno ia priema ot tipa na ha-ha , hi-hi ne smiatam che sa mnogo umestni.Vse pak , na chovek poniakoga mu pisva i ima nujda da spodeli, bez da chaka da mu natriat nosa za tova.Vij ti iavno imash druga gledna tochka po vaprosa. :shock:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

сори, пак не ми следиш мисълта
направи си първо домашното (при добро желание) - върни и прочети какво съм писала по темата аз и какво бис и тогава генерализирай кой на какво се подхилква ... аз лично се обривам като видя нещо от вида на цитата на бис
bis написа:Живота в Квебек за мен е тъп, скучен, скъп и всичко най-лошо което се сетите. Който не вярва има право на опит.

C'est la vérité. Всички други коментари са излишни.
на такива твърдения все пак може да се посмееш в интернет форум :wink: и все пак аз не съм го направила !
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

DaniH написа:Abe, hora, vie bazikate li se s novite kandidat emigranti ili vsi4ko, koeto pi6ete e verno... :?: :?: Prosto ve4e ne razbiram, i kato e tolkova zle tam, za6to produlzavate da stoite tam :?: :?: Naitina ne razbiram.
A kakuv zivot ste vodili v BG, pomnite li o6te ili ve4e ste zabravili i samo vi e ostanalo njakakvo nostalgi4no prijatno 4uvstvo... 4etoh kakvi li ne izkazvanija - za prostaci, za socialen zivot... Ami moga da vi kaza za moi poznati, koito vrazvat po 1500 lw. na mesec, daze i pove4e i ne izlizat ot offisa, e mislite li 4e te imat socialen zivot..., ili drug primer ot mojata dejstvitelnost, az ziveja na 9-tija etaz i ve4e 2 dni ka4vam i slizam pe6a, za6toto asansjora e povreden, poradi okislena njakakva si zica, a ot kakvo mislite se e okislila.. ot pikaene... e, kude sa prostacite... Istinata e, 4e nie bulgarite ne cenim ni6to ot tova koeto imame, na6eto e na6e, 4uzdoto e ob6to... i kogato zaminem na majna si guzina zapo4vame da sazaljavame za tova, koeto sme imali.. Kakvo da kaza... I dali vsi4ko e pari v krajna smetka, az si misleh, 4e ne, misleh si 4e po-goljama prosta6tina, tesnogrudie i po6lost ot tuk (Bg) njama, a naposleduk i dosta ciganija (v bukvalen smisul se e zavudila, deto trjabva da ja integrirame po EU standarti), no ot tova, koeto 4eta se pla6a, verno li i pri vas e do6la tazi prostotija.... :?: V krajna smetka bih zaklu4ila, 4e vseki ima glava na ramenete i moze da postupi, kakto namira za dobre. Az poznavam pove4e ot 5ima dobre naredili se bulgari v Canada, koito ne se oplakvat, no te raboteha mnogo i v BG, a dali ne se oplakvame, za6toto prosto ne sme se nau4ili da rabotim i samo "pa4angata" ni e v glavata...
Az go pisah we4e w druga kilometri4na tema: jiwota w BG ne mi go hwali. prestoiat mi tam mi podeistwa kato stimul da se ustanowia tuk.
Izob6to ne moje da se prawi analogia. 4e tuk ima mnogo problemi pred imigrantite (osobeno w parwite godini), ima, no sa mnogo po-razli4ni ot tezi w BG.
Kakto kazwa tochica, tuk pi6at mnogo razl. hora s razli4ni merki, gledat ne6tata ot razli4ni kambanarii, zatowa ima i tolkowa razl. mnenia. Ako gi opoznaete, 6te razberete koi za6to se oplakwa.
Ne se pla6ete: prosto tuk na dosta hora, kato im doide nagorno, si izplakwat makata waw foruma, a za drugoto, koeto gi zaobikalia i im e nared, ne pi6at, za6toto towa otdawna im e stanalo ejednewie, swiknali sa s nego i ne mu obra6tat wnimanie.
Обичам да преча
BabaPena

Мнение от BabaPena »

MrGeek написа:
VanBC написа:Определението за "успял" отдавна е световно известно:
"Успял мъж е този, който изкарва повече пари отколкото жена му може да изхарчи! ... А успяла жена е тази, която е намерила такъв мъж!"

:beer: :D
Абсолютно подкрепям с две ръце (и много чаши) VanBC! :lol: :beer: :beer: :beer:
Seksisti TAKIVA! :dent: KFo stana s ravenstvo na polovete, tui, onui??? :-P

Osven tui, NEMA takova jivotno - jena ne mojeshta da izharchi sichkite pari na maja si...prosto nekoi ot nas si obichame polovinkite, ta zatui ne zagriavame kreditnite karti do cherveno...

Aide nazdrave! :-)
BabaPena

Мнение от BabaPena »

anito написа:Ne se pla6ete: prosto tuk na dosta hora, kato im doide nagorno, si izplakwat makata waw foruma, a za drugoto, koeto gi zaobikalia i im e nared, ne pi6at, za6toto towa otdawna im e stanalo ejednewie, swiknali sa s nego i ne mu obra6tat wnimanie.
E TOVA trebe da go iztuposame otpered pod Bgcanada s po-golemjki bukvi, da sa naiasno novite, che kat si pomislia az kak Vi se vrazvah na mrakaneto predi da se donesa tuka...!!!
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Abe na nikoi li ne mu pravi vpechetlenie che Opra ne ja izgoniha ot "Air Miles" a ot "Hermes" ? Tova e napravo kato viz.
Kolkoto do mrankaneto, az se vrastam toku sto ot Bg, njama da se oplakvam i njama da pluja, zastoto oste mi e mnogo muchno za tam i edvam tragnah i oste ne moga da svikna pak tuk. Istinata e che nashata predstava za tam e veche izkrivena. Zabravili sme loshoto, kato si na gosti i ne rabotish e i oste po-hubavo, a pak kato imash i pari da ne ti razpravjam :). Kato pribavish i srestata s prijateli i blizki, hodene po barove s prijateli se poluchava zemen rai. Malko myrljav i s dupki, ama roden. Za sagalenie deistvitelnostta e druga i az ne vjarvam che ste moga da se opravja ako se varna sas semeistvoto mi. V bg stana veche samo za superhora i bogoizbrani, drugite samo opavat kaisha i gladuvat.
Taka che ste hodim samo na gosti, a savetite ni ne struvat pet pari, tezi deto se opravjat tam znajat poveche ot nas. Tezi deto ne - nisto ne pada ot nebeto, no tuk ste im e po-lesno. Cheers !
Циганите - на Сатурн !
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

BabaPena написа: ... Seksisti TAKIVA! :dent: KFo stana s ravenstvo na polovete, tui, onui??? :-P...
Па аз нямам нищо напротив жена ми да изкарва повече пари отколкото мога да изхарча :nenam:, само че нещо не мога да я убедя ... :( .

:P :beer: :beer:
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

JOY написа:Оо, Док, не си познал! Нямаш ли си я, никой няма да ти "даде на заем", нито да "те надъха"! :D Не се притеснявай!
Джой,през оная работа ми е тъпата "мотивация"!Заеми не вземам.И на никой нищо не дължа!
Освен едни докторски знания и един здрав /все още/ х** друго нямам.
Аз си мувам по моя оун уей, пък ти си се мотивирай колкото щеш.Само гледай нещо да не се премотивираш,че да да не стане обратният ефект.
От висока мотивация с ниска реализация знаеш ли колко лошо се пада?
Болезнената амбиция/или мотивация/ не е много полезна.
И започва да личи!
И да дразни околните!
И не помага хич!
И въпреки всичко щото съм благороден,пък и си обичам сестрите/медицинските/ :oops: не мога да не ти пожелая пълна реализация на мечтите ти!
Док.............
TROUBLEMAKER
Заключено