kak e zivota v Quebec

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Joy

Мнение от Joy »

Напротив, Док! Всичко зависи само от нас.

Е, бис, тези които искат "всичко" намират начин да си постигат целите. Или...не се замахват на недостижима цел.

Харесва ли ти усещането да пълниш редовете на "мрънкащите"?
gradHiva

Мнение от gradHiva »

bis написа:Е аз без да уча разбрах че няма да мога да работя по професиата си и затова давам отбой. Откакто с идването си разбрах че тук се борят за правата на жените и тем подобни......... А моята професия или квалификация или това което искам да работя е трудно достъпно достъпно за жени, камо ли за имигрантки, и затова ми влияе на мненията в момента. А да се боря с табарнаците тепърва ............ май няма смисъл.
Мога ли да полюбопитствам каква е тази толкова специална професия, която е толкова недостъпна за жени и само табарнаци могат да я упражняват с табарнашка диплома :?:

лично мнение - освен работата съществува и личния живот, семейство, деца ... на който му липсват набляга на работата и вечно е недоволен
Joy

Мнение от Joy »

Човек може да е недоволен по милион причини. И по-голямата част от хората са склонни да търсят обяснение на недоволството си в конкретната държава без много да се замислят.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Направо ви се чудя, като ви чета постингите, плювате, плювате и пак до парите опирате, макар и да го отричате, факта, че не работите високо платена работа ви е проблема (тука колко високо всеки си има критерии).
Монтреал е пълен с кръчми, кафета и ресторанти и то не само в центъра, вземете примерно улица Бернар на 10 минути пеша от Конт Де Неж, кафета и ресторанти да искате или пък платото, на 10 мин с кола или пък центъра 20 мин с кола, таксито от там ви е 15 кинта с бакшиша, така че, може да си пиете цяла нощ без притеснения...
Местните не били копунджии, не знам с какви хора се събирате, но аз не мога да смогна да ходя на всички купони или напивания по кръчмите организирани от месните ми познати. Само се разходете посред нощ из центъра да видиде колко хора има и можете да бъдете сигурни, че не са излезли да подишът чист въздух, а се местят от кръчма в кръчма...
За Българите пък да не говорим, който ми познава компанията, знае че купона е всеки ден, без изключение, и главният организатор дори не работи постоянна работа.
Казах и пак повтарям, живота е както си го направите и човек с каквито се събере такъв става, ако нямате истински приятели тук, направо сте за оплакване и по-добре наистина се върнете в БГ там ако не друго, то поне някой приятел, останъл от детството ще имате...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
gradHiva

Мнение от gradHiva »

ъхъм и аз това викам
:thumbsup: Lub0
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

kosciuszko написа:
bis написа: Дискриминацията си е отявлвна.
Stiga s tezi diskriminacii
Kak nikoi koito e uspial ne govori za diskriminacia?
samo se oplakvate
Tova chernilkite mnogo dobre go praviat: belite hora sa vinovni sa vsichko, nai-veche za tova che sme marzelivi.
ta i vie tuka: tukashnite ni diskriminirat.
Uporitost i pak uporitost. Tova e tainata.

Това е мнението но Точица от съседната тема.
и връзки има , и аз съм на човек на този има , и казвам се Мосьо Дюбоа -аааа , значи сте суперквалифициран , ще ви вземем , щом като не сте Петров и т.н.
за протокола - не е писано правило , но съществува . .
А кажи ми как да се докажеш като на поста назначават мосю Дюбоа, а не теб?
Изображение ... и в темите също!
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Едно от нещата които най-много се дъвчат като недостатък на Канада е "липсата на социален живот" :roll: ....
Може ли някой да ми даде определение за "социален живот" (и по-специално българският му вариант) и да ми посочи кои елементи от него са неосъществими в Канада?

:beer: :beer:
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

VanBC, сигурно се събират на поетични вечеринки и рецитират стихотворения и пеят стари градски песни.
Lub0 for President!
###############
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Mani написа:Истината е че които са постигнали нещо и се чувстват добре в Канада не пишат в този форум.
Zavisi kakvo razbirash pod 'uspial'. Onia s golemite pachki ne pishat tuk estestveno, shtot golemi pachki = sobstven biznes, a togava vreme za chesane na klaviaturata naistina niama...Za smetka na tova vav foruma ima dosta rabotesht po spetsialnostta si nadod na zaplata 15-40 CAD/h (primerno), koito ne se izpotrepva ot rabota (ochevidno)...

Po otnoshenie na sotsialnia mi jivot v Canada...imam edin OSNOVEN problem...NE MI STIGA SANIA...Moia chovek i az poluchavame sredno po 5 pokani sedmichno (pone 2 ot koito ot nebalgari) i starite mi kokali ne izdarjat...a i nikoi ne ni e varzal, ta i po kontserti, kina i restoranti hodim...losha rabota...v Bg mi beshe mnogo po-dobre...v kashti pred televizora...ex....

Sas zdrave!
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Бабо Пено, оплакваш ли се? :D
Изображение ... и в темите също!
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Lub0 for president!!!!!!!!!!!
:beer: :beer: :beer:
Обичам да преча
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

BabaPena, едно малко лирическо отклонение, според мен успял значи да получаваш повече пари отколкото харчиш, без да работиш, тъй че тия с частните фирми и 18 часа работен ден са далече от успеха според мен...
Lub0 for President!
###############
BabaPena

Мнение от BabaPena »

A to zavisi koi kFo iska, Lubo...povecheto ot uspelite maje koito poznavam bachkat po 18h shtot im haresva...Ei na, vchera govorih e edin takav momak (kandche), na 30 (bez gadje), ima firma za stomaneni konstruktsii s 25 choveka bachkashti za nego...nishto nasledeno ot tatko, zabeleji...ta picha bez kakpa poziorstvo obesniavashe che ima nujda ot edin pochiven den na gore dolu dva mesetsa...napravo chudo, che biahme uspiali da go primamim izvan ofisa mu...

Az lichno saFsem bez rabota bih se pobarkala ot skuka...vij ako mi davat taia zaplata za 4h na den (i imashe kak da si dokarvam eksperimentite da rabotiat za tolkova kratko vreme) shteshe da e super...

V kraina smetka - na vsekimu svoeto...obache Joy e prava za edno neshto - ako ne znaesh kakvo iskash (i dali e realno da go iskash) i v Raia da te slojat - se taia. Bih dopalnila i che niakoi hora se rajdat poroda 'mrankalo' i takiva si ostavat nezavisimo kolko sa uspeli...

Aide nazdrave, che sled 2 chasovata obedna pochivka e vreme da piina edno (bezalkoholko, che snoshti pak prekalih) i da odim da bachkam...
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Мда, добре е че има и балъци да бачкат, иначе щеще да замине прогресО...
Lub0 for President!
###############
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

kosciuszko написа:
bis написа: Дискриминацията си е отявлвна.
Stiga s tezi diskriminacii
Kak nikoi koito e uspial ne govori za diskriminacia?
samo se oplakvate
Tova chernilkite mnogo dobre go praviat: belite hora sa vinovni sa vsichko, nai-veche za tova che sme marzelivi.
ta i vie tuka: tukashnite ni diskriminirat.
Uporitost i pak uporitost. Tova e tainata.
хихи, а чухте ли за Опра :lol: :lol: :lol: в Париж и затворили Еър Майлс под носа 15 минути преди да им свърши работното време и тя се развикалааааааааааааааа, че я дискриминират защото е черна (пък иначе една от най-богатите в Щатите) ... та и бис и тя дискриминирана :wink:
Заключено