Дали в Канада е...(#2) - За детските надбавки

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
taralej

Мнение от taralej »

Мииии, в Бг отидох да питам аз за тез детски и като ме почнаха с хиляда глупостевини....отказах се да ги взимам тез големи пари още като отидох и чух хилядите глупости....а това, че всеки 6 месеца трябва да се редиш и да си ги просиш и да излизаш от работа та да висиш пред някое гише и да те връщат ще 100 пъти за абсолютно безмислени нещица и пак излизане от работа и т.н....
Тук в Ка отидох до инкома/който ми го направиха без каквито и да било усилия и изисквания от моя страна.... хвърчащи бележчици и т.н.../..та там ми дадоха формата за детските в един плик да си я попълня и после ми дадоха чека с детските за цялата изминала година/.....Това го знаят всички родители тук, но понеже БГ-Дуде се опитва да ни ограмотява в политика, задължения на гражданите,кога и как да правим деца, също и как не си плащаме данъците към БГ и работим на черно и т.н....все неща в които няма никакъв опит!......та затова реших да го напиша ...може пък БГ-Дуде да му просветне, че за да изказваш някакво мнение по какъвто и да било въпрос трябва да се аргументираш и освен това поне елементарен личен опит и допир до съответния проблем да имаш.
Абсолютно подрепям Торнадо и Кпетров.........
Аз лично БГ-Дуде бих те посъветвала да вникнеш малко в мненията и на другите хора...щото не само твоето е меродавно...в това точно е въпроса....Последната мисъл на Дарки е да Плаче на твоето рамо/това ти изказване беше меко казано странно...другите ги оставям без коментар..../Защото все пак има правила и норми на поведение в този свят....виждам, мислиш си, че не се касаят за теб....а те са теб, за мен и всички останали......постоянно обясняваш това си е "мое мнение"....ОК....но едва ли трябва аз да ти казвам какво е мнението на хората в форума за теб формирано от твърденията ти изписани само в тази тема...../те всъщност някои си го казаха вече/....
Едва ли ще се позамислиш върху това което съм написала, затова не мисля да си губя времето в безмислени спорове.
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

нобелман и тука ако са ти високи доходите, ще получаваш минимума, около 50-60 кинта на месец, ако са ти ниски сумите бяха доста по-големи, ама не ги знам колко са.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
nobleman

Мнение от nobleman »

Lub0 написа:нобелман и тука ако са ти високи доходите, ще получаваш минимума, около 50-60 кинта на месец, ако са ти ниски сумите бяха доста по-големи, ама не ги знам колко са.
Е, пак е нещо :D ...че тук и това не получаваме. Пууу.. нал сме богати, червиви с пари :oops: !!!
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

В Кебек около 300 доларес на калпак, ама едните са на 3 месеца другите всеки месец та незнам колко са точно
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Kpetrov, детските зависят спрямо доходите от предходната година, а освен това и от възрастта на детето. Ние взимаме повече от посочената от теб сума за нашия малчуган.
Изображение ... и в темите също!
Аватар
c200

Мнение от c200 »

за дете на 2 години, новопристигнали (разбирай без доходи) - месечно 266 федерални + 166 от Кебек (т.е. 500 на 3 месеца) = 432$/месец.
Както каза някой в друга тема - дай боже да нямаме право на детски :)
П.С. доходи около и малко над минималните не променят картината.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Заключено