rezervacia na kvartira

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
mariana koleva

rezervacia na kvartira

Мнение от mariana koleva »

kak moga da si platia ot bg. kvartirata po banka po smetka a ne s 4ek na priatel zashoto niamamme takav.koi banki operirat s bg ili 4rez posrednik.ot tuk moge li ot biohim ili bulbank naprimer? mersi
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник

Мнение от bliasaka »

Pitai v bg bankata dali mojesh da prevedesh pari po smetka tuk.Mislia,che moje,no shte ima commision.Otidi i pitai napravo mojesh li da prevedesh pari po smetka da rechem v RBC.
Аватар
taralej

Мнение от taralej »

Банките в БГ не правят преводи на Канадски долари.Правят на Американски $ и взимат такса/около 30-40 евро до 10 000$.Не ги интересува дали превеждаш 100$ или 9 900$...таксата си е същата.
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

taralej написа:Банките в БГ не правят преводи на Канадски долари.
Някои може и да правят знаеш ли ги... Ама те за да го направят, сигурно ще трябва и сметка в CAD да имаш, което ми се струва невъзможно...
...взимат такса/около 30-40 евро до 10 000$.Не ги интересува дали превеждаш 100$ или 9 900$...таксата си е същата.
Ами на мен като ми превеждаха USD от България, таксата за превода била към $25 - мисля, че зависи от сумата, поне в тарифите на банката пише 36 лв + 0.12% от сумата (за всяка банка е различно, но е подобна сума).
Така или иначе не е голяма разликата де... от превод за 1000 до превод за 10000 USD разликата е близо $10... не е болка за умиране :-)
Аватар
taralej

Мнение от taralej »

PoLuX написа:
taralej написа:Банките в БГ не правят преводи на Канадски долари.
Някои може и да правят знаеш ли ги... Ама те за да го направят, сигурно ще трябва и сметка в CAD да имаш, което ми се струва невъзможно...
...взимат такса/около 30-40 евро до 10 000$.Не ги интересува дали превеждаш 100$ или 9 900$...таксата си е същата.
Ами на мен като ми превеждаха USD от България, таксата за превода била към $25 - мисля, че зависи от сумата, поне в тарифите на банката пише 36 лв + 0.12% от сумата (за всяка банка е различно, но е подобна сума).
Така или иначе не е голяма разликата де... от превод за 1000 до превод за 10000 USD разликата е близо $10... не е болка за умиране :-)

Със сигурност знам, че не правят преводи на Канадски $..питала съм в почти всички банки в БГ.Едва ли някоя малка банка прави такива,щом като най-големите не правят.За превод от 1500$ американски ми взимат 30 евро.Таксата на Бг банката е 25 лв, но и Кандската банка си взимата такса след това.Затова общо стават 30 евро.
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
Krassiiv

Мнение от Krassiiv »

taralej написа:Банките в БГ не правят преводи на Канадски долари.Правят на Американски $ и взимат такса/около 30-40 евро до 10 000$.Не ги интересува дали превеждаш 100$ или 9 900$...таксата си е същата.
Със сигурност правят, зная го от личен опит, банката купува кан дол. от твоята сметка по курса за деня, а за превода си взима комисионна, която е различна за различните банки.

Аз съм правил преводи от софия в монреал от първа инвестизионна банка.
Аватар
taralej

Мнение от taralej »

Е, това е добре.Значи жената ще си реши проблема.

Мерси за инфото.
Заключено