Англофонски и франкофонски квартали в Монреал
Не всичките са преобладавощо с евреи. Бе-д-Юрфе, Бийкънсфийлд, Пуант-Клер, Дорвал например не са с преобладаваща еврейско население. И там са много смесени разбира се, но се приобщават към англосаксонската култура. В Бе-д-Юрфе например има много немци. Абе никак не е зле, в еврейските квартали също. Има някои странности в еврейските като например липсата на коледна украса или украса за Хелоуин, както и гледката на семейства с по 5-6-7 деца и жени с перуки, ама това са най-ортодоксалните и те не са толкова много, въпреки че правят впечатление. Иначе като цяло хората - като ги опознаеш, не мисля че се отличават много от обикновените англофони.
А минавали ли сте по крайбрежието на реката от Beaconsfield - Dorval - LaSalle - Canal Lachine и нататък до моста Мерсие. Мисля, че го наричат "Панорамен път" и има освен крайбрежно паркче и велосипедна алея. Райско кътче и има невероятно европейски вид - мънички къщички с много цветя на балкончетата и терасите с изглед към реката, открит пазар за плодове, зеленчуци и цветя, малки хлебарници и занаятчийски магазини. От страната на реката на края се появяват няколко големи музея. Обаче със сигурност не се обитава от новопристигнали имигранти. А къщите в Beaconsfield са направоооооооооооо
, май-май никога няма да станат като за нас.

Последно промяна от krimon на Пет Сеп 16, 2005 7:37 pm, променено общо 1 път.
Май го наричат Le Pôle des rapides и е от езерето Saint-Louis до canal de Lachine. Ама нищо общо с почти-отсрещния
му Kahnawake. Godis, ти да не си работил около селцето на Joy 
Eй ви карта, горещо ви препоръчвам да го посетите :
http://www.poledesrapides.com/documents ... apides.pdf

Eй ви карта, горещо ви препоръчвам да го посетите :
http://www.poledesrapides.com/documents ... apides.pdf
- Hemoglobin
- Любим форумец
- Обратна връзка:
Отново се разбра че всеки живее в най-хубавия квартла на МОнреал и хората които говорят езика който му е по-лесен са по-хубавите
... само дето никой и не посмя да коментира думите ми относно богат и красив български квартал и какво ще иска та да стане това някой ден.

"Бързата кучка слепи ги ражда"
българска поговорка
българска поговорка
Moe mnenie:Hemoglobin написа:Отново се разбра че всеки живее в най-хубавия квартла на МОнреал и хората които говорят езика който му е по-лесен са по-хубавите... само дето никой и не посмя да коментира думите ми относно богат и красив български квартал и какво ще иска та да стане това някой ден.
1. Кato cyalo - da razbere taya proslovuta balgarska obshtnos che tryabva edni na drugi da si pomagame za "vdiganeto na gashtite" zashtoto v momenta nali sme mnogo hitri i vseznaeshti ,vseki ni gi vdiga s cipa otkam g**a!
2. a za da se sluchi 1. - balgarina po samosebesi da se nauchi da si slaga sam granici kakvo moje i kakvo ne i da ima myarka, a ne da ni gi opredelyat drugite, zashtoto v povecheto sluchai myarkata ni e - karam dokato se nas**a - osobeno po otnoshenie na balgari!
Ne kazvam che vsichki sa takiva kato v t. 2, no i malcinata sa poveche ot dostatachni!
Леле, шнорхел, ти кога се премести във Ван?shnorhela написа:Какво разправяшЦитат:
Японците ядат бедна на мазнини храна и страдат от по-малко инфаркти от англичаните и американците.
Французите ядат богата на мазнини храна и страдат от по-малко инфаркти от англичаните и американците.
Италианците се тъпчат със спагети обилно поляти с червено вино и страдат от по-малко инфаркти от англичаните и американците.
Извод: Яжте и пийте каквото ви харесва. Английският език е това, което ви убива!
на мен пък френския е езика който ми разваля апетита няма отърване от него проклятие някакво е. Дори във Ван трябва да го говоря.

Ако това ни е целта, защо да не гледаме направо към Бояна и Драгалевци? Защо да се примиряваме с ментета, като си има и оригинали?Hemoglobin написа:Отново се разбра че всеки живее в най-хубавия квартла на МОнреал и хората които говорят езика който му е по-лесен са по-хубавите... само дето никой и не посмя да коментира думите ми относно богат и красив български квартал и какво ще иска та да стане това някой ден.