Black & White: Фирми, сайтове и услуги

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Щастливецът

Black & White: Фирми, сайтове и услуги

Мнение от Щастливецът »

Наистина, има ред такива форуми, независимо от наименованието им - било то "Черен списък на фирмите и услуги" или направо "Мошенник!", та дори и цели сайтове.

Hemoglobin пусна предложение за отделен форум, на по-обща тема. Докато администрацията на сайта реши целесъобразността на това мероприятие, предлагам тук - в тази тема, временно да споделяме информация за всичко положително и отрицателно, свързано с дейността на фирми и сайтове, към които се обръщаме за услуги по имиграция и работа на българи, нямащи статут на имигранти, в Канада.

Кои са тези услуги?
Ето някои от тях, без да претендирам за изчерпателност:
1/ уреждане имигриране в Канада;
2/ уреждане женитба за гражданин на Канада;
3/ визови услуги за желаещи да посетят Канада или да работят там;
4/ работа по програми за гледане на деца;
5/ работа по гледане на стари хора и болни;
6/ организиране на кандидатстване и обучение;
7/ участие в бригади;
8/ травел услуги: самолетни билети, екскурзии, спортни и туристически прояви, изложения, конгреси и пр.;
9/ превод и легализация на документи;
10/ езикови курсове и частни уроци.

Ако вече сме написали други постинги, в които се третира и тази тема, и считаме, че информацията е важна - да дадем тук само препратка към тях.
Ако пишем постинг и считаме, че е по-подходящо той да бъде поместен другаде, но съдържа важна информация по темата - да направим същото.

Дали е целесъобразно всичко това или мъртвородено? - мисля, че единствено практиката ще покаже. Сложи го продукта на тезгяха и ако се харчи, значи е нужен. Тъкмо и на администраторите на сайта ще помогнем да преценят има ли хляб в тази идея.
7 милиона имат щастието да живеят в България. Другите нямат това щастие, но затова пък имат всичко останало.
Щастливецът

Мнение от Щастливецът »

Като няма засега друг, да попитам аз.
От известно време в рубриката "Малки обяви" на вестник "Дневен труд" и "24 часа" се върти обява- предложение за осигуряване 3-годишна работна виза (всичко законно, с осигуровки и пр., обясниха в телефонен разговор), за Канада и U. S. A.
За повече информация по телефона - непробиваеми са! - Елате при нас, на консултация при специалист и всички тайни ще ви бъдат разкрити - срещу 10 лева на калпак (ако сте двама човека - 20 лв., трима - 30 и т.н.).
Ето координатите им: София, ул. Пиротска № 85, ет. 1, ап. 2, тел. (0885) 131-980, (02) 201-218, работно време от 10.00 до 17.00 ч.
Мен нещо ми изчезна желанието да ми "отварят очите". Не толкова заради десетте лева, но си викам - все аз ли ще съм най-големият баламурник...
Някой има ли информация по въпроса?
7 милиона имат щастието да живеят в България. Другите нямат това щастие, но затова пък имат всичко останало.
kristie

Мнение от kristie »

Да има, фирма Жана Е. За 10 лв ще ти запишат данните, за да ти кажат ставаш ли по точковата система /нещо, което и сам можеш да направиш на он-лайн теста/ и срещу 50 лв. ще получиш по пощата необходими формуляри за кандидатстване за Виена /тях можеш да си ги изтеглиш и от линковете на портала/. Така, а срещу 300 евро доколкото си спомням те ще ти попълнят документите и ще ти "съдействат" за процедурата. Но след като си тук, значи вече имаш доста информация по въпроса за имиграция, така че моят съвет е "Зарежи ги тия" и си действай сам.
Щастливецът

Мнение от Щастливецът »

kristie написа:Да, има, фирма Жана Е. За 10 лв ще ти запишат данните [ ... ] а срещу 300 евро доколкото си спомням [ ... ] ще ти "съдействат" за процедурата...
Не знаех, че за тази фирма пак става въпрос.
Иначе за тях много "добри думи" съм чувал във форума - че:
1/ обещават;
2/ пари вземат;
3/ работа не вършат (а понякога дори ти оказват мечешка услуга).

Благодаря, kristie, за информацията!

Ето например, някои "хвалби" за "Жана Е":

ZA BOGA NE HODETE,

Къде видяхте за първи път инфо за Канада и кое ви накара да
( Alina:"И хоооп, натресох се на сайта на фирма Жана Е. ...",
Blue Passion:"... и попадам на познайте.......Жана Е... ")
,

NE HODETE V "JANA E" TE LAJAT,

Не на Жана-Е

и много други, пуснете турсене и ще им се порадвате...
Strelets

Мнение от Strelets »

Когато се използват чужди мисли се цитира извора. Другото е плагиатство.

Язък за боята!
Графитите на Белград
(c) NEVEN - Beograd, 1999
(c) Nebojsha Bogavac, съставител
(c) Жела Георгиева, превод от сръбски
(c) Красимир Апостолов, корица и оформление
(c) СТИГМАТИ, 2001
ISBN 954-9521-37-0
…………………………………………………………………………………

Направи нещо за отечеството - емигрирай!

Само дванадесет милиона души имат щастието да живеят в Югославия.
Останалите нямат това щастие, но имат всичко останало.
……………………………………………………………………………………..
Щастливецът

Мнение от Щастливецът »

Strelets написа:Когато се използват чужди мисли се цитира извора. Другото е плагиатство [ ... ]
Strelets, ти да не си работил в U.S. Copyright Office или поне в RIAA? :wave2:
Щастливецът

Мнение от Щастливецът »

Strelets написа: [ ... ] Язък за боята!
Графитите на Белград

(c) NEVEN - Beograd, 1999
(c) Nebojsha Bogavac, съставител
(c) Жела Георгиева, превод от сръбски
(c) Красимир Апостолов, корица и оформление
(c) СТИГМАТИ, 2001
ISBN 954-9521-37-0
Наистина, много яка във всяко едно отношение книга, незаменима срещу отчаяние и тъпо настроение!
Благодаря ти, Streletso, че с постинга си по асоциация ме наведе на мисълта да потърся, не са ли я качили най-после в мрежата.
Аватар
С Т Р А Н Н И К А

Мнение от С Т Р А Н Н И К А »

Виждам , че познавате в детайли фирми предлагащи подобни услуги .

Интересува ме дали сте запознати с организация наречена '' Go To Canada ''

Това е адресът им в интернет .

www.go-to-canada.com
Щастливецът

Мнение от Щастливецът »

С Т Р А Н Н И К А написа: [ ... ] Интересува ме дали сте запознати с организация наречена '' Go To Canada ''

Това е адресът им в интернет .

www.go-to-canada.com
Аз лично не съм, но във форума вече нееднократно е обсъждана тази тема, вижте изказаните мнения.
Също така, вж. и тук,тук,тук и тук.
Успех!
Аватар
Igor
Обратна връзка:

Мнение от Igor »

Щастливецът написа:Ето координатите им: София, ул. Пиротска № 85, ет. 1, ап. 2, тел. (0885) 131-980, (02) 201-218, работно време от 10.00 до 17.00 ч.
На наведения адрес се намира точно фирмата Жана Е. Поне преди беше така.
Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
Заключено