Zdraeite,maika mi putuva Vancouver -Sofia na 22.08.,bagaja i se zagubi i se zapochna edna odiseia.Purvo se razpraviaha kude e zaguben bagaja-v Amserdam,Sofia ili Praga,sled 20dena reshiha ,che e v praga.Chehite i kazaha ,che ste triabva da izchaka 2 mes. za da i platiat bagaja(nikoi ne iska da kaje kolko e max. suma)i za kapak vchera kato se e obadila sa i kazali ,che krainia srok e oktomvri-4 ,meseca!!!!!napravo sa cinichni.Az napisah edno vuzmuteno pismo do chehite ,klm ,no poluchavam uklonchivi otgovri s uspokoitelni dumi.
Ako imate idei v takava situcia ,kajete kak da deistvam??
na nikoi ne pojelavam tezi prejiviavania.
zaguben bagaj!!!
Прочете калузите на билета отзад. Ми се струва че има основна компенсация по ИАТА на кг багаж (върти ми се нещо като $10/кг) до максимум $100. Във всеки случай щом е хванал крака багажа не му се надявайте.nadiaK. написа:NIama zastrahovka na bagaja.Samo med. zastrahovka za sujelenie

Във форума знам че има по знаещи които ще ти отоговорят. :idea:
както каза фоксбатъра има компенсация дори и без застраховка т.е.(отговорност на превозвача)за която просто трябва да си пуснете клейм към авиокомпанията.
За карго със сигурност мога да говоря (отговорноста е равна на
17.00SDR/kg Special Drawing Rights per kg. , което се равнява приблизително на 20 американски долара на килограм), но за билети и пътнически багаж наскоро изменяха регулациите и не мога да се сетя колко точно беше на кило. питай ги колко е carrier's liability в случай на загуба.
За карго със сигурност мога да говоря (отговорноста е равна на
17.00SDR/kg Special Drawing Rights per kg. , което се равнява приблизително на 20 американски долара на килограм), но за билети и пътнически багаж наскоро изменяха регулациите и не мога да се сетя колко точно беше на кило. питай ги колко е carrier's liability в случай на загуба.
всяка компания си има свои собствени правила за компенсиране на пасажера за загубен багаж.напишете писмо в които точно и ясно опишете колко време сте били без багажа, приложете копие от билетите и фишовете които ви дават като се чекирате и ако сте купували неща заради това че ви липсва багажа и си пазите касова бележка или нещо подобно задължително им пратете копие от тях като им обясните че е трябвало да си купите неща от първа необходимост.
освен това наблегнете за неудобството на което сте били подложени заради факта че багажа ви липсва, не че това ще ги трогне но ги притесняваите колкото може повече , практиката показва че хора които си търсят правата рано или късно биват компенсирани...незнам за такъв краен срок за пращането на багажа.доколкото знам компенсацията на повечето авиокомпании за изгубен багаж е на ден и те самите имат интерес да ви го пратят колкото се може по-бързо.настоявайте за това.
успех!
освен това наблегнете за неудобството на което сте били подложени заради факта че багажа ви липсва, не че това ще ги трогне но ги притесняваите колкото може повече , практиката показва че хора които си търсят правата рано или късно биват компенсирани...незнам за такъв краен срок за пращането на багажа.доколкото знам компенсацията на повечето авиокомпании за изгубен багаж е на ден и те самите имат интерес да ви го пратят колкото се може по-бързо.настоявайте за това.
успех!
Blagodaira na vsichki za informaciata.Nai tujnoto ,che tova putuvane beshe purvo za maika mi i tia e invalid 1 va grupa.predstavete si cialoto neudobstvo s tova zagubvane na bagaja.
Tia e predala spisuk s nestata ot bagaja i sega chaka pismo s koeto ste uvedomiat kolko pari mogat da i dadat.
Blagodaria vi oste vednuj:))
Tia e predala spisuk s nestata ot bagaja i sega chaka pismo s koeto ste uvedomiat kolko pari mogat da i dadat.
Blagodaria vi oste vednuj:))