PNP-ako ne otidesh?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
tolumbi4ka

PNP-ako ne otidesh?

Мнение от tolumbi4ka »

Puskam vuprosa si kato nova tema,za da moga da polu4a pove4e otgovori eventualno.
Ta...kakvo ste stane ako si nominiran ot dadena provincia,polu4ish Work permit i ne otidesh tam,a v drug grad i si namerish rabota.Tova moje li da povliae na po-natatushnoto razvitie na procesa po polu4avane na Perm.Residence?
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Work permita se izdava za OPREDELENA rabota kam OPREDELEN rabotodatel (izkl. taka narecheniete open work permit na saprovojdashtoto litse), na nego izrichno pishe che ne mojesh da rabotish za drug osven toz koito figurira v work permita. T.e. dokolkoto mi e izvestno NE e vazmojno da polzvash work permita si za da si namerish rabota v druga firma v sashtia grad, kamo li v drug grad ili druga provintsia. Osven tova pri neiaviavaneto ti na rabota (ako stava vapros za redovna oferta, de) rabotodatelia e dlajen da uvedomi imigratsionnite za da se otmeni work permita (t.e. prebivavaneto ti v darjavata stava nezakonno) i stava mazalo...

Oshte, pri vlizaneto v Ca infoto kade otivash vliza DIRECTNO v kompiutrite na Bukuresht (moia adres v Winnipeg si se poiavi na online statusa sedmitsa sled kato doidoh tuk), poluchavat sashto taka info za sin-a ti, zdravnata karta i t.n i pochvat da si komunikirat s teb na novia ti adres...mislia si che ako poluchat info che si v drug grad/druga provintsia edva li sh prodaljat da ti predvijvat PR-a...

Nadiavam se da ima niakakva vratichka, no ot lichen opit...po-dobre si otidi v nominiralata te provintsia i si izchakai PR-a tam pri rabotodatelia koito ti e izdal work permita...PN izlizat za po-malko ot 6 mesetsa ot momenta v koito sertifikata e v Bukuresht, a tuk meditsinski se praviat za nula vreme (moite gi napravih na 14 Feb, na 28mi biaha v med tsentara vav Viena, i na 2ri mart mi pratiha e-mail da prashtam pasporta ot Bukuresht).

Uspeh!
Заключено