Nakratko ot BG

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
ArchTyrael

Мнение от ArchTyrael »

Doktora написа:
Lub0 написа:Сички са престъпници и трябва да отидат в панделата, иначе Бг-то ще си остане в третият свят, и ще идват да почиват само социално слаби и безработни в 5 звездните хотели...
Тва последното ще си остане само в сферата на мечтите Любо!
Нищо няма да се промени в БГ в следващите 35-30 години.
Всички го знаем много добре,само дето си чешем езиците/пардон-пръстите по клавиатурите/.
Док.........
doktore imam edin vapros kam teb, shtoto gledam 4e se se obajdash nepodgotven

"bulgariq nqma da se opravi"

Kakvo razbirash pod opravqne ?
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

ArchTyrael написа:Nqma po-hubavo mqsto ot rodnoto !

Home Sweet Home

nikoga nqma da haresam kanada. nqma dori EDNO neshto koeto da mi dopada
molq vi kajete mi pone edno neshto koeto bi me sprqlo da ne se varna v bulgariq pone edno :)
А тебе някой насила държи ли те тука :shock: Установявай се там където си щастлив, ко си заревал по форумите като магарето от Шрек :D
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

ArchTyrael написа:
Doktora написа:
Lub0 написа:Сички са престъпници и трябва да отидат в панделата, иначе Бг-то ще си остане в третият свят, и ще идват да почиват само социално слаби и безработни в 5 звездните хотели...
Всички го знаем много добре,само дето си чешем езиците/пардон-пръстите по клавиатурите/.
Док.........
doktore imam edin vapros kam teb, shtoto gledam 4e se se obajdash nepodgotven"bulgariq nqma da se opravi"

Много си малък/а за да ми кажеш на мен,че съм неподготвен.
Като пораснеш малко пак се обаждай.
Форума м/у другото е кандидат емигрантски и емигрантски ако не си забелязъл/а.
На никой не му пука за твоите тъпи прокламации относно оставането ти в БГ.Можеш да си ги запазиш за теб или да си ги драскш в други форумчета.
Ясно?!
TROUBLEMAKER
Аватар
Дякон Игнатий

Мнение от Дякон Игнатий »

Doktora написа:
ArchTyrael написа:
Doktora написа:
Док.........
doktore imam edin vapros kam teb, shtoto gledam 4e se se obajdash nepodgotven"bulgariq nqma da se opravi"

На никой не му пука за твоите тъпи прокламации относно оставането ти в БГ.Можеш да си ги запазиш за теб или да си ги драскш в други форумчета.
Ясно?!
Абе,Док...........Абе,чадо...............що падаш до нивото на тия драскачи....?????????????????/
Галфони е имало,има ,и за в бъдеще ще има още повече докато не се вземат мерки от страна на държавата(това да се пускат по форумите и да дрънкат врели- некипели,да късат писма с ясна емигрантска насоченост ,мисля ,че няма да помогне),а дотогава : майната и на държаватаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
Аватар
ArchTyrael

Мнение от ArchTyrael »

Doktora написа:
ArchTyrael написа:
Doktora написа:
Док.........

Ясно?!
doktore doktore, moje da sam po-malak ot teb no si zatapen i pove4e ot tva nqma na kade pitah te prost vapros i ti se qdosa kat 4ili kola jena ti
i vse pak mi otgovori nali za vsi4ko imash otgovor davai da ti 4uem mnenieto shte bade interesno ot doktorska gledna to4ka
a btw ti doktor li si v kanada ? :)
Щастливецът

Мнение от Щастливецът »

miteto написа:
ArchTyrael написа:Nqma po-hubavo mqsto ot rodnoto !

Home Sweet Home

molq vi kajete mi pone edno neshto koeto bi me sprqlo da ne se varna v bulgariq pone edno :)
А тебе някой насила държи ли те тука :shock: Установявай се там където си щастлив, ко си заревал по форумите като магарето от Шрек :D
Абе, mite, тук явно има някакъв деликатен проблем, който спира човека да не стане един от тези 7 милиона, които имат щастието да живеят в BG!
Дайте да му съберем на това момче пари, да може да се върне пак в България! - да направим това добро дело...
Щастливецът
7 милиона имат щастието да живеят в България. Другите нямат това щастие, но затова пък имат всичко останало.
Щастливецът

Мнение от Щастливецът »

ArchTyrael написа: [ ... ]doktore imam edin vapros kam teb, shtoto gledam 4e se se obajdash nepodgotven

"bulgariq nqma da se opravi"

И по-горе във форума:
Nqma po-hubavo mqsto ot rodnoto !

Home Sweet Home

Е, щом като така настойчиво питаш – ще се опитам да ти кажа – няколко неща; а ти, те моля, после ми отговори: там ли искаш да се върнеш. И така:

ДЕ Е БЪЛГАРИЯ?
Антиутопия, 2005.

“И те ходеха често на брега на Дунава и гледаха зелените хълми на България. Нà, тя е там, усмихва им се, вика ги, говори им, показва им небето си, показва им огнищата им, възпоминанията им, мечтите им… Дунавът величествено и тихо се синее между тях и нея, като една бара. Една крачка само – и в нея са; един вик само – ще ги чуе. Как е близко и как е далеко! О, Българио, никога не си тъй мила, както кога сме вън от тебе! Никога не си ни тъй необходима, както когато те изгубим безнадеждно…! “ – писа
Вазов за времето, когато беше един от хъшовете в Браила.

Де е днес България? – Земята, където сме родени и “първо мляко засукали”

Тия дребни мазни политичета – с вечните си ежби и интриги, дотолкова затънали в корупция и преследване на личните си интереси, че това вече не им прави впечатление, продали страната и народа си, дотолкова прегърнали лъжата и сами повярвали си, че са благодетели за отечеството – те ли са България?!

Обрекли родителите ни на открит геноцид – те ли са България?!

Те, които прокудиха цвета и бъдещето на нацията да си търси препитание другаде – и там, по чужди държави, оказали се по-добра почва за това от собствената Родина, да се бори да оцелее и реализира – те ли са България?!

Които убедиха пословично трудолюбивия българин, че с един честен труд не можеш нищо постигна и че единствено можеш да се надяваш на избавление на Господа и на … лотарията – я на тотото, я на тая за Зелената карта – те ли са България?!

Които накараха пословично обичащата децата си българска майка, готова да даде живота си за тях, да се радва, когато успее да ги изпрати далече от себе си, през девет земи в десета – често доживот и да остане да кара дните си самотна, само със спомена за тях и гласовете им, загубила надежда да ги види някога, а не ли - да живеят пак заедно, – те ли са България?!

Дребни душици, и род, и Родина продали за 30 сребърника, исполичари нещастни, пасмина, НЕ-българи, сган родоотстъпници, за които и най-силните думи са слаби да предадат народното презрение, единствено за което са достойни!

Ако бе огън ненавистта ни, да ги бе изпепелила!

Може ли да просперира една страна, а да мизерства народът й?
А народът на България днес е загубил вяра, че нещо в нея може да се оправи.
И живее ден за ден. Без бъдеще. Просто чака да му дойде края. И животът му е такъв, че това не му се струва голяма загуба.
Защото бъдещето в България е абстрактно понятие.

И това не е моята България.

И нищо повече тук не ме задържа. Освен една голяма мъка, насъбрала се вътре и неможеща да излезе, заседнала като буца в гърлото.
Всичко е прегоряло.

Кое прави една страна единствена?

Хотелите? – на мен хотелите не ми говорят нищо.

И не могат да ме накарат да липсва на сърцето ми.
И не могат да ме задържат да остана в нея.
Да я бленувам в сънищата си, където и да съм по света, колкото и да съм щастлив.
И да не намери покой душата ми, докато не се върна точно в нея да умра.
Това, което дава смисъл на живота, дава смисъл и на смъртта.
Не тази България е това, което днес ме води напред – а напротив, въпреки нея ще успея или ще умра. Но ще умра борейки се, а не оставил се да бъда погълнат от това блато.
Човек може да бъде унищожен, но не победен.

И аз отказвам да съм ратай на тези нисши духом днешни господари на България, сами раздирани от долни страсти.

Това не е моята България.

Няма я България вече на тоя полуостроя, наречен Балкански, където 13 века винаги я е имало.

Остана завинаги само в спомените ни.
И както Христос за нас е не толкова в храма, а повече в душите ни, така и България е все повече не там – в оная поробена и изтерзана от собствените си ненаситни управници и групировки земя, а вътре в нас, в сърцата.
Защото няма вече такава страна. Или ако има, то това не е моята държава.

Защото аз съм емигрант в собствената си Родина. И моят живот – и на когото и да е било другиго, не струва и пет пари за нея.
С какво тогава би могла да бъде по-лоша емиграцията за мен – в една друга държава, която не би била настроена така враждебно към мен? И надявам се – би била грамотна поне колкото оня обикновен пастир, който от опит знае, че освен да стриже и дои стадото си, трябва и по малко поне да се грижи за него…

*
* *

И защо тогава дори да не възкликна:
Не питай какво е направила Canada за теб! – кажи ти какво си направил за Canada…

*
* *

Пък, кой знае? – може и да възкръсне един ден нашата България, на това или на друго място, като птица Феникс, от пепелта…
Нали затова я носим в душите си – независимо дали си го признаваме или не на сами на себе си – където и да ни завее вятърът по света.
Само че кой ще напои с кръвта си птицата и ще я храни с месата си, за да политне тя от Долната към Горната Земя? – ако не аз и не ти…
7 милиона имат щастието да живеят в България. Другите нямат това щастие, но затова пък имат всичко останало.
survivor

Мнение от survivor »

Да ви разкажа за един българин, с когото се запознах случайно в посолството в Отава и който е имигрирал през 1970 година от България. Живял е първо в Канада, после в Лас Вегас, а сега е отново тук покрай жена си. Та човекът си беше ходил до България това лято и имаше пресни и ярки впечатления :D Значи София му се сторила пълна мизерия. Казва ми - тротоарите целите в коли, няма как да минеш, от друга страна пък са и целите разбити заради колите, мазилките падат, порутено. Казва че дори луксозни новопостроени кооперации - около тях било пълно с боклук. Казва абе тези собственици имат толкова пари да си купуват ново строителство, а изглежда че си хвърлят боклука през прозореца. Чуди се човекът как може да им е приятно да живеят сред такава мръсотия. Освен това му беше направил впечатление мръъсният въздух, на моменти в центъра направо се задушавал. Интересното е, че човекът си спомня София отпреди да имигрира като един много добър град. Другото интересно беше че колкото беше възмутен от вида на столицата, толкова беше възхитен от Варна. Казва - чисто, фасадите подновени, на тротоарите не можеш да видиш нито една кола. Тротоарите са здрави, абе човекът просто не си пестеше суперлативите. Та да кажа и аз - браво на варненци и най-вече на техния кмет. Та така. Да не вземете сега да спорите с мен. Само предавам каквото чух.
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Тоя дядка да не е улучил боклучената криза в София? :lol:
Изображение ... и в темите също!
bateto

Мнение от bateto »

Нищо ново под слънцето,както София не е България ,така и Ню Йорк сити не е Америка .София -Варна ,все едно да сравняваш НЙС-Далас,единия стар занемарен ,боклучав и мизерен ,другия нов ,чист,лъскав и модерен.Аз на дядката му препоръчвам да се разходи до Детройт,Толидо ОХ или Гари ИН и тогава да прави сравнения и квалификации,тогава София може да му се стори като бутик сравнен с кочината Детройт.
Аватар
sneja

Мнение от sneja »

Щастливецът написа:

" Тия дребни мазни политичета – с вечните си ежби и интриги, дотолкова затънали в корупция и преследване на личните си интереси, че това вече не им прави впечатление, продали страната и народа си, дотолкова прегърнали лъжата и сами повярвали си, че са благодетели за отечеството – те ли са България?!"

Тази сътрин по БТВ Емил Кошлуков каза пред цяла България, че всяко едно правителство досега е било обградено с обръч от фирми, които всъщност му дърпат конците и чиито интереси правителството изпълнява. С други думи вече и самия партиен елит признава своята корупция и надмощието на една или друга групировка, в зависимост от партията, с която тя е свързана. Той е втория след Доган, който обявява всеизвестната тайна на всеослушание. :)
Документи до Виена - 22.04.06 г.
Accusé - 28.04.06 г.
Интервю - 29.11.06 г. 10.00 h ОК
Документи Букурещ - 19.12.06
Баркодове - 29.03.07
Медицински - 10.04.07
Направени-24.04.-OK - 03.05.
Покана за виза - 1.06.- ВИЗИ 23.06.
survivor

Мнение от survivor »

bateto написа:Нищо ново под слънцето,както София не е България ,така и Ню Йорк сити не е Америка .София -Варна ,все едно да сравняваш НЙС-Далас,единия стар занемарен ,боклучав и мизерен ,другия нов ,чист,лъскав и модерен.
Бате, Ню Йорк и Вегас имат съвсем различна история, Вегас е нов град, Ню Йорк е стар индустриален с индустрии, които вече са отмрели, ама Варна и София не би трябвало така да се различават. Просто човекът ми каза във Варна какви глоби са наложили за паркиране на тротоара. Забравих цифрите, ама наистина си струва да се замисли човек. И резултатът е налице. Най-вече е въпрос на организация. Надявам се един ден и София да случи на кмет.
Той между другото казва, че в САЩ има много повече перспективи за развитие, препоръча някои града с особено добро качество на живота, от които запомних Далас и Сейнт-Луис.
speedy

Мнение от speedy »

bateto написа:Нищо ново под слънцето,както София не е България ,така и Ню Йорк сити не е Америка .София -Варна ,все едно да сравняваш НЙС-Далас,единия стар занемарен ,боклучав и мизерен ,другия нов ,чист,лъскав и модерен.Аз на дядката му препоръчвам да се разходи до Детройт,Толидо ОХ или Гари ИН и тогава да прави сравнения и квалификации,тогава София може да му се стори като бутик сравнен с кочината Детройт.
За Детройт, и за повечето други изброени ти вярвам, ама сигурен ли си, че говориш за Ню Йорк? Щото, ако имаш предвид Манхатан, бих казал че е един мно-о-о-го приличен град.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Veliko

Мнение от Veliko »

Бях в Манхатън една седмица, супер як е живота, всичко може да се види, този град наистина не спи. Трябва да се отиде до там обаче за да се почуства. Иначе само си чешем езиците. Що се отнася за живот там, специално за мен е неподходящ, имайки предвид професията ми. Всъщност аз бях по работа в Бостън, но се отбих до Ню Йорк. А Бостън е прекрасен. Обаче мисълта ми първо беше за Детройт, там ти продават в магазина през решетки и бронестъкла. Толкова измет има там, обаче на кой му пука. София наистина е като бутик за сравнение.
gradHiva

Мнение от gradHiva »

survivor написа:Та човекът си беше ходил до България това лято и имаше пресни и ярки впечатления :D Значи София му се сторила пълна мизерия. Казва ми - тротоарите целите в коли, няма как да минеш, от друга страна пък са и целите разбити заради колите, мазилките падат, порутено. Казва че дори луксозни новопостроени кооперации - около тях било пълно с боклук. Казва абе тези собственици имат толкова пари да си купуват ново строителство, а изглежда че си хвърлят боклука през прозореца. Чуди се човекът как може да им е приятно да живеят сред такава мръсотия. Освен това му беше направил впечатление мръъсният въздух, на моменти в центъра направо се задушавал.
сигурно никога не е бил в Париж или пък вместо София описва Париж :)
Заключено