Kak vi informirat...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
tolumbi4ka

Kak vi informirat...

Мнение от tolumbi4ka »

Da popitam-kato si pratite docs v Bucharest kak vi informirat za No na faila vi:s pismo ili s e-mail?
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Pismo s barkodove. Za fed. programa - obiknovenno 3m sled poluchavaneto na docs v Rumania.
Аватар
tolumbi4ka

Мнение от tolumbi4ka »

Babo Peno,dokolkoto pomnia ti beshe s rab.dogovor ot canadska strana.Tova provincialna nominacia li beshe ili...?Kolko vreme sled podavane na docs te vikaha na interviu i vuobste kolko ti otne cialata procedura?
Blagodaria predvaritelno
Angie

Re: Kak vi informirat...

Мнение от Angie »

Процедура за федерална Канада - получих писмо по пощата повече от половин година след подаване на документите и след две писма и не знам колко е-мейла от моя страна без отговор, писмото беше стандартно с празен ред за въвеждане на името отгоре , но дори и той си стоеше празен, името си видях само на плика; уведомяваха ме да се подготвя за минимум 24 месеца предстоящо чакане; писмото уж трябваше да съдържа приложени баркодове и копие от разписката за платени суми (според текста му) но такива в плика липсваха... досега друго нямам :shock:
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Az kandidatstvah za PR i work permit ednovremenno. Za work permita hodih na interview, za PR-a - ne. Niamah provintsialna nominatsia. Work permita barabar s interviewto mina za malko pod 6 sedmitsi.

Toku shto se usetih che sam te izlagala bez da iskam. Parvoto pismo za PR-a go poluchih 20ina dena sled podavane, s bar kodovete. Uvedomiavaha me che do 3m sha mi poglednat dokumentite da vidiat palen li e komplekta i shte usvoiat parite (ot momenta na usvoiavaneto na parite gi gubish, ako si izteglish docs v ramkite na parvite 3m ti vaztanoviavat i taksata za obrabotka). Sled tova na 3tia mesets mi pratiha vtoro pismo s belejkata za usvoenite pari, kadeto se kazvashe che sledvashtia etap e 24 mesetsa...za tova baia se uchudih (vapreki che matskata na interviewto spetsialno me posavetva da ne si iztegliam PR docs ot tiah shtot sha mina po-barzo otkolkoto s provintsialna nominatsia ili prez Bafalo) che meditsinskite pristignaha sled okolo 6m (t.e. 9 m ot momenta na podavaneto v Bukuresht)...Tsialata protsedura otne ima niama 11 mesetsa.

Sas zdrave.
Аватар
tolumbi4ka

Мнение от tolumbi4ka »

Pri men polojenieto e slednoto:4rez immigr,posrednik polu4ih prov.nominacia i pusnah documentite.Izri4no pod4ertah 4e iskam ne rab.visa,a poradi neotlojni angajimenti v BG,koito ste me zabaviat bih iskala da apeliram za PRvisa.V papkata biaha vklju4eni i aplication form za PR,samo 4e sega se 4udia i maia kakvo ste mi dadat,po-to4no e li vuzmojno da mi dadat PRVisa.Stoto vuobste ne sum o4arovana ot misulta da se tutria do Buffalo i pro4ie uslojnenia.Oste pove4e 4e se 4udim ako ne otidem tam otkudeto e nominacata kakvo ste stane.Posredni4kata se pravi na luda vseki put,no tia vse pak napravi tova za koeto ia biahme naeli.Imate li niakavi idei po vuprosa?
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Niama prichina da ne ti dadat PR, ako imash provintsialna nominatsia i si ukazala izrichno, che kandidatstvash kato nominirana ot provintsia (ne znam dali taksite sa razlichni).

Ako v ofertata ti niama ogranichenie vav vremeto, ne ti triabva work permit (samo pari i glavobolia). V moia sluchai i az iskah da mi dadat napravo PR-a, no ot Bukuresh mi kazaha che ne mogat da mi garantirat izdavaneto mu v iskania ot men srok (za 6 mesetsa) i tai kato v dogovora mi pisheshe koga triabva da zapochna se naloji da vadia i work permit...

Vij, ako ne otidete tam ot kadeto ste nominirani moje da ima problemi (spored men). Nai-veche ako rabotodatelia se zaiade...

Uspeh!
Заключено