Cuba e tolkoz napred, sthoto po tzyal den hvarlyat pachangi i sa dovolni ot zivota, osobeno kato gi pitat A Uganda e naprednala i veche e na 144 myasto. Svetat stava vse po-hubavo myasto za ziveene!
Pepone, za kakvo sa se oliali!?
ne vijdash li che trite pokazatelia v klassatziata sa obektivni. Sredna prodaljitelnost na jivota, obrazovanie, realni dohodi. Bulgaria dobre che dyrpa pokrai obrazovanieto inak po godini jivot i dohodi sme jiva skryb.
P.S. mi da gi pitame amerikantzite ``Who is your daddy now` chudno zashto li USAta e pak sled Canada.
Еми тоя път ще се съглася с Пепон, нещо измислена ми се вижда тая класация... Куба е в "А" група, Италия е пред Германия, Япония е след Канада - what the fuck ?!?
Ognen_led написа:
P.S. mi da gi pitame amerikantzite ``Who is your daddy now` chudno zashto li USAta e pak sled Canada.
хехехе,
Канада има още лиаб да яде докато стигне УСА...
те са по назад заради начина на определяна кой къде е - тъп.
Средностатистически бял човек в УС си живее 1-2 пъти по добре от такъв в Канада.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
KolioBalkanski написа:
Средностатистически бял човек в УС си живее 1-2 пъти по добре от такъв в Канада.
Kolio, tochno srednostatisticheskia chovek v USA ne jivee po-dobre ot tozi v Kanada...pone po otnoshenie na prodaljitelnost na jivot, obrazovanost i realni dohodi.
Taia klassatzia deto ia chetesh e tochno srednostatisticheska.
Vij niakoi izvanstatisticheski v USA-ta moje i da jiveiat mnogo dobre .
Къде ги видяхте тези бели хора в американско,аз като ходя само печки и мексикани виждам и те как едно хубаво си живеят,мъка ми е за кифлата,ама те явно за статистиката не са хамериканци ,ами нещо като хамерикански роми .
bateto написа:Къде ги видяхте тези бели хора в американско,аз като ходя само печки и мексикани виждам и те как едно хубаво си живеят,мъка ми е за кифлата,ама те явно за статистиката не са хамериканци ,ами нещо като хамерикански роми .
e, bate
te deto jiveiat belite amerikanci kamion ne stapva
az kadeto jiveeh (povtariam za n-ti pat) ne znaeh kade mi e klucha za vanshnata vrata a ako cvetnokoj mineshe prez kvartala bivashe sprian 50% prez denia i poveche procenti prez noshtta
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Кольо съгласен с теб ,но ти сам знаеш,че Чикаго не е Америка ,както и София не е България ,кво ще кавеш за другата америка.
Иначе за Чикаго имам добри впечатления въпреки големия контраст м/у бедни и богати.не можеш да отречеш ,че в южните райони има толкова мизерия и гледката отвратителна ,чак Торонто може да ти се стори Венеция.Макар и с камиона имах малко възможност да видя и хубаво и лошо,като добри квартали ми напраиха впчатление тези на север и северозапад.На югозапад се набутах в един много приятен квартал Бърд Рийдж,но около него имаше много мизерия ,а в Лионс близо до центъра щяхда отнеса един мост.На север влязох в едни микроквартали с търговски и пешеходни зони ,където тротоарите и пътната настилка бяха застлани с жълти и оранжеви плочки и витрините на магазините изглеждаха по европейски.Като цяло Чикаго ми се стори един много интересн град в който има от всичко,но не мога да твърдя същото за останалите градове от милион нагоре.И все пак в канада няма такива мизерни места и гета които съм иждал в америка и ткава поразяваща беднотия .
ама аз не ти споря за гетата...
казвам ти че ние като бели хора имаме много по добър живот в УС отколкото тук в Канада дето няма как да избегнеш ордите от азия.
В УС има "гейтед комюнитиес" дето не пускат без пропуск и бедните влизат само ако имат "уърк ордър".