Впечатления...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Впечатления...

Мнение от anito »

Да ви разкажа нещо от завръщането си на кебекарска земя.

Бяхме се уговорили с приятели при кацането в Мтл да им погостуваме 1-2 дни и тогава да отпрашваме към Явебек. По този повод не трябваше да взимаме наветата до автогарата, а да се доберем до околностите на пазара Жан Талон. Как? Аааа, с такси от летището ще ни отрежат главите, значи с градски транспорт: нищо че се сменят 2 автобуса и метро, спирката е на входа на летището, багажът не е много (само 1 дебел сак 30 кг и 3 куфара на колелца!, колко му е да ги търкаляме от автобус до автобус 8) ). речено-сторено. За първия автобус - лесно. С количката от летището до спирката и само хвръляме багажа в буса. Стигаме до спирката, на която трябва да слезем. Зор голям: мъжът ми вече почва да огъва краката под 30-кг-вата чанта и едва смъква големия куфар след нея. Аз нямам проблем с малките куфарчета, но не мога да му помогна за тежкия сак. Препотени, се оглеждаме за спирката на следващия рейс. В това време един кебекарски младеж се спира до нас, вместо да си продължи към неговата спирка, упътва ни накъде да вървим за нашата, и се оказва, че трябва да минем през подлез :shock: Момчето ни пита имаме ли нужда от помощ, ама ние - не бе, каква помощ, сами ще се оправим. Аз се заемам с 3-те куфара, а мъжът ми със "сакчето". Аз също почвам да се препотявам: двете малки куфарчета едно върху друго ги тегля с едната ръка, с другата тегля големия... Момчето, на което отказахме да ни помогне, върви на няколко метра встрани от нас и ни наблщдава. Стигаме до подлеза и той ни посочва, че можвм да се смъкнем по наклона вдясно, където няма стъпала, вместо да се мъччим по стълбите. Благодарим му и свиваме в дясно към наклона, а той слиза по стълбите. Оказва се, че се е спрял да ни чака в подножието на стълбите. Пресрещна ни, грабна сака от ръцете на мъжа ми, метна го на рамо и го отнесе като куцо пиле домат до спирката :shock: Там го стовари до спирката, ние след него и останалиа багаж, и като свършихме с благодарностите (защото се оказа, че той въобще е нямал път през подлеза и тръгна да се връща), видяхме, че сме се цопнали най-отпред на дългата опашка за рейса. С мъжа ми се разбираме, че ще изчакаме народа да се качи, и ние тогава. Обаче задава се автобуса и жената, стояща най-отпред на опашката разперва ръце да препречи пътя на останалите и вика: Заповядайте, вие с багажа се качвайте първи. Ние се опитваме да протестираме, но всички останали я подкрепят и ние се качваме пурви. Шофьорът въобще не поиска да ни гледа билетите, само да сме минавали назад. На слизане се оказваме мъжът ми до предната врата с големия куфар, аз до задната с останалия багаж. Преценям, че той ще трябва да слезе, да остави куфара на тротоара и да дойде на задната врата, за да се качи и да вземе сака, а аз да сваля 2-те куфарчета. Тръгвам да слизам с тях, и един мъж до мен мимоходом ме попита това мое ли е (за сака) и се наведе да го вземе. Едва успях да извикам: Атансион, силь ву пле, се тро лурд!
И така, оказваме се пред спирка Лионел Гру. Боже, и тук няма ескалатор :shock: Размисляме дали да се обадим на нашите приятели да ни пресрещнат, но се отказваме: то си е живо предизвикателство да се доберем до тях сами с градския транспорт. На почивки и прилълзявания се добираме до входа на спирката. Мъжът ми хлътва навътре, а аз с трите куфара се опитвам да вляза през летящата врата. Обаче не става :roll: Как хем да си държа вратата, хем да вракарм през тесния вход куфарите, които тегля успоредно след себе си :roll: Оглеждам се за някой, който да влиза , за да го помоля да ми задържи вратата, но това вече е сторено: една мацка на бегом се приближава, хваща вратата, а друга ми взима единия куфар и го вкарва. За мен остава другия. И това препятствие е минато! Нямах време да се порадвам на победата си обаче, защото веднага съзирам следващото изпитание: да смъкна по стълбите 3-те куфара. Вече съм плувнала в пот... Решавам, че ще чакам мъжа ми, който не се вижда наоколо, но сигурно ще остави сака някъде долу и ще дойде на помощ. Обаче един минувач се впуска на помощ, прегръща големия куфар и тръгва по стълбите. Мъжът ми го пресрещна и го пое някъде на средата на стъпалата. Слезли долу, той пак ме зацепва, защото сакът е изоставен сам някъде и той отива да се бори с него.
Следващо препятствие: да мина през бариерката на метрото! Пускам си билетчето, отварят ми вратичката и пак мъките с 3-те куфара, влачени успоредно, се повтаря. Успявам да ги подредя един след друг и така се опитвам да ги вкарам един след друг през бариерата. За да е по-интересно, първия куфар се заклещва в рогата на вратичката (нали знаете, дето са 3 и се въртят около хоризонтална ос, а ти през това време минаваш). Ни напред, ни назад... Жената от будката излиза и прехвърля 2-те малки куфарчета от вътрешната страна. За мен остава само големия куфар. примъкнах го.
Нататък няма да ви описвам така подробно. Влизането и излизането от влака беше сравнително лесно, а после се обадихме по тел. на нашия човек да дойде да удари едно рамо.
Та така: в този ден, всички, които имаха нещастието да ни засекат, мъкнаха багажи :)
Кебекари ни бяха казвали, че те (кебекарите) много помагат, но само ако ги помолиш, иначе те подминават. Е, случилото се опроверга това твърдение. Такава отзивчивост не бях срещала... И не един, а сума ти хора...
Та когато обобщавам какви са тези или онези, да имаме предвид и такива случки. Аз лично нямам думи за благодарността си.
Обичам да преча
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

да не си реемигрирала?
аз с по-малко багаж емигрирах :shock: :shock:
30 кила сак :shock:
Пари на заем - само взимаме.

http://www.thc-ministry.net/untoldstory/#INDEX
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Ма той само един беше бе. Носехме и малко чужда багаж. Иначе си бяхме много спортни с тия кучари на колелца, направо като чужденците :lol: Ама тоя имигрантски сак оплеска работата :lol:
Обичам да преча
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

е счупиха ли се шишетат с ракия в крайна сметка или бяха пластмасови-тва е сърцето на разказа ,кво да се лъжем ся
Пари на заем - само взимаме.

http://www.thc-ministry.net/untoldstory/#INDEX
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Как ще се счупят, пластмасови и огънати в 100 ката дрехи :lol: И гювечетата останаха цели даже, и вече ги сефтосахме 8)
Обичам да преча
Alina

Мнение от Alina »

Ани, на бялото черно не може да се каже. Евала на хората. И добре дошли отново. То това наистина си е било цяло реемигриране.
Alina
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

:D Анито - и какво всичко това за да си спестите 31 КАД за такси?... хъммм 8)
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

мерци, Алина!
Да ви кажа, при първото имигриране беше по-лесно май, защото бяха загубили 2-та сака и нямаше проблем с носенето на останалите, а и не се разхождахме с тях из Мтл за разлика от сега, щото сега нали сме по-пекани 8)
После ни ги докараха до вратата. Е, да се чудиш тия хора дали познават цифите, щото докараха един сак на някакъв руснак, който се различаваше естествено по номера, а и човекат бе6е лепнал една яка табела Монреал, ама карай. втория път улучиха :lol:
Обичам да преча
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

THC написа:е счупиха ли се шишетат с ракия в крайна сметка или бяха пластмасови-тва е сърцето на разказа ,кво да се лъжем ся
а най-голямата минавка беше, че не ни проверяваха какво и колко носим, а ние носихме даже под разрешеното кол. алкохол :evil: Ама пук колко други забранени работи носихме... 8)
Обичам да преча
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Мале Анито много дълго бре.Браво че са ви помогнали,ама много измъчено звучи всичко :)
Обикновено не проверяват,освен ако не си признаеш :D .
Alina

Мнение от Alina »

Ани, и имаш супер стил на разказване. :lol: :beer:

Нещичко така друго интересно, не искаш ли да ни разкажеш. Че тука само аз глупости си говорим, и определено има нужда от малко разведряване на атмосферата. :lol: :beer:
Alina
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

foxxbatter написа::D Анито - и какво всичко това за да си спестите 31 КАД за такси?... хъммм 8)
ne be, za da prowerim dali niakoi 6te ni pomogne :wink: skrita kamera bez kamerata :lol:
Ina4e da, taka izliza. No nie si mislehme, 4e spestiawame mowe4e :roll: Ako znaehme oba4e kolko tegat 30kg sled 10 stapala, niama6e da pomislim za takaw wariant :)
Обичам да преча
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

IRA написа:Мале Анито много дълго бре.Браво че са ви помогнали,ама много измъчено звучи всичко :)
Обикновено не проверяват,освен ако не си признаеш :D .
Irka, izma4eno si be6e, no dokato ne probwam ne wiarwam 8)
De da znam az, 4e ne proweriawat :roll: 6to ne ste kazali? :evil:
Обичам да преча
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Alina написа:Ани, и имаш супер стил на разказване. :lol: :beer:

Нещичко така друго интересно, не искаш ли да ни разкажеш. Че тука само аз глупости си говорим, и определено има нужда от малко разведряване на атмосферата. :lol: :beer:
Merci, Alina. Kakwo drugo? Pitaite i moje i da razkaja. No ne6to ne wi wlizam w tona i moje bi 6te dosadia na niakoi, ako wzema 4e se razpi6a o6te powe4e :wink:
Обичам да преча
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

и на мен много ми хареса разказа, анито :) ама много сте кекави ми се струва 2-мката с мъжа ти, някакъв си сак от 30 кг. и 3 куфара на колелца. :lol: Аз познавам една мадама, която се оправи сама с два куфара по 32 кг., ръчен сак 10 кг. и лаптоп :shock: :shock: :shock: и това през 3 държави и 3 града в Европа ... голям чанч беше де :( обаче тамошните цигани как помагат .... кебекуата ряпа да ядат :P
Заключено