превод на първите такси! Помощ!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
pepe

превод на първите такси! Помощ!

Мнение от pepe »

Здревейте на всички! Ние си подаваме първите документи за Виена, но като отидох в една две банки да направя превода и ми вдигнаха кръвното нашите служители! Изобщо не знаят как да ми пратят парите, така че да пристигнат там в $ CAD.
Моля да ме насочите към някоя банка, където хората са в час със процедурата!
Благодарим ви!
Аватар
shantros

Re: превод на първите такси! Помощ!

Мнение от shantros »

pepe написа:Здревейте на всички! Ние си подаваме първите документи за Виена, но като отидох в една две банки да направя превода и ми вдигнаха кръвното нашите служители! Изобщо не знаят как да ми пратят парите, така че да пристигнат там в $ CAD.
Моля да ме насочите към някоя банка, където хората са в час със процедурата!
Благодарим ви!
Мое мнение е, че първо ти трябва да влезеш в час с процедурата и след това да обясниш в банката какво точно желаеш: на коя сметка колко пари и в каква валута искаш да преведеш.
Успех!
Аватар
petia4444
Обратна връзка:

Мнение от petia4444 »

Аз отидох в банка ДСК, ,също незнаеха,но завъртяха няколко тел до централата в София и стана работата!!!Пробваите там!!!Помня че тогава в Хеброс ми отказаха!!!!Занесете им това:
Парите за таксите трябва да се преведат по банков път или с банков чек на правителството на Квебек. В случай на превеждане по банков път, парите се превеждат на специално оторизирана банка в Австрия.

Bénéficiaire: Gouvernement du Québec

Banque: BANK AUSTRIA-CREDITANSTALT

Succursale: Schottengasse 6
A-1010 VIENNE
Autriche

Numéro de compte: 0522-06612/00

Code de la banque: 12000

Code SWIFT: BKAUATWW

IBAN: AT80 1100 0052 2066 1200

Независимо от начина, по който смятате да преведете парите (банков чек или превод), не забравяйте да напишете в съответната бланка мотива за плащане в посочения формат:

/мотив/ Motif de paiement: Frais d'examen de la Demande de certificat de sélection
/пример/ MARTIN, Jacques - 52/08/02 + adresse

Успех! :)
Всичко идва ,за да си отиде!
Остава само кристалната форма на онова,
което е било и никога няма да се върне!
pepe

Мнение от pepe »

ами май работата отново ще е много обяснителна, бавна и изнервяща отностно превода :D
успехи на всички :beer:
pepe

Мнение от pepe »

Мое мнение е, че първо ти трябва да влезеш в час с процедурата и след това да обясниш в банката какво точно желаеш: на коя сметка колко пари и в каква валута искаш да преведеш.
Успех!

Не аз съм съм този, който не е в час в случая, приятелю !
:beer:
Аватар
shantros

Мнение от shantros »

pepe написа:Мое мнение е, че първо ти трябва да влезеш в час с процедурата и след това да обясниш в банката какво точно желаеш: на коя сметка колко пари и в каква валута искаш да преведеш.
Успех!

Не аз съм съм този, който не е в час в случая, приятелю !
:beer:
Човече, ти май се разсърди :idea:
Аз съм плащала по федералната и зная, че е различно при вас но добри хора от форума са ви написали в сдъвкан вид всичко което трябва да направите и при това на БЪЛГАРСКИ е обяснено като за малки деца.
Защо не уважите техния труд, като прочетете това което виси на портала? http://www.bgcanada.com/portal/index.ph ... icle&id=81
krasi_nik
Обратна връзка:

Превод

Мнение от krasi_nik »

Намираш клон на "Първа инвестиционна банка" там работят с CAD $. Откриваш си сметка в CAD $ /за което са ти необходими 25 CAD $ които ще ти бъдат върнати при закриване на сметката/ правиш превод на сумата която е по процедурата / да не се впускам в подробности колко и т.н./ Когато изпращаш парите пишеш , че всички разходи са за твоя сметка, което ще ти бъде приспаднато от същатата тази сметка и разходите няма да надвишат тези които вече имаш. Или с други думи казано по времето когато аз пращаш нещата седяха така:
2 човечета , водещ и съпътстващ - 540CAD $ + 25CAD за превод + 25 CAD $ сметкат за да я има. Сега ако не се лъжа имам 25 долъра в тази банка. Адреза на получателя го има в и-нет и по-точно тук из този форум.
Тва е !
УСПЕХ.

П.С. ако пиша с грешки , моля да ми бъде простено ама съм пииинал!
maryjoe

Bulbank

Мнение от maryjoe »

Bulbank sasto sa v 4as, osven s prevod moze da izpratis parite i sas sertifiziran 4ek, po-evtino e, davas parata na kasata, v ravnostoinostta na canadskite dolari i te ti davat 4ek, koito ti im izprastas s dokumentite
Аватар
pavlin

Мнение от pavlin »

Nie pravihme prevoda ot HVB Bank Biochim,kon Batenberg<Sofia
ama predpolagam stava sas vsi4ki klonove
HVB Bank sa nesto kato agent(ne znam to4nata duma) na Avstriiskata banka.Mislia 4e s tiah ste ti bade nai evtino da napravish plastaneto.

Eto kak postapihme nie:

Parvo si otvorihme smetka v LEVA,mislia 4e beshe razplastatelna.Obiasnete im kakvo ste pravite i te ste kazat kakva smetka vi triabva.

Vnesohme na smetkata 150-200lewa pove4e ot taksata ,za vseki slu4ai,stoto razhodite po prevoda sa za vasha smetka

Naprimer:400CAD x 1.32=528LV+150=678LV(ne znam kolko e taksata sega)

Obiasnihme im kade triabva da se prevedat parite i 4e vsi4ki razhodi traibva da sa za naasha smetka.Sluzitelkata ni dade da popalnim
Payment order.--Poiskaite da vi napravi kopie za Vas,stoto originala ostava v bankata.

Na drugia den si vzehme SWIFT-a i zaedno s kopieto ot Payment ordera i dokumentite gi pratihme vav Vienna.

S dve dumi kato obiasnite v Bankata kakvo ste pravite,horata ste vi obiasniat reda,

T.E. Vie mozete da si otkreiete smetka v kakvato iskate valuta, a vav Vienna si polu4avat CAD$.Ne barzaite da teglite ostanalite pari ot smetkata vednaga ,zastoto ne vsi4ki taksi se na4isliavat vednaga ,ama te v bankata ste vi obiasniat

USPEH !!
mclvarna

Мнение от mclvarna »

HVB Bank sa nesto kato agent(ne znam to4nata duma) na Avstriiskata banka.Mislia 4e s tiah ste ti bade nai evtino da napravish plastaneto.

Малко пояснение - Банк Аустриякредитанщалд / както се казва на български / взеха , че купиха ТБ Биохим , а малко след това и ТБ Хебросбанк.
А относно плащането на таксите към Виена мисля, че съфорумците както винаги дадоха безупречни и изчерпателни отговори.
Айде със здраве
pepe

Мнение от pepe »

Благодаря ви на всички! Реших да го направя във Биохим :D
успехи!!!
Заключено