IMA LI POKRITI BASEINI V VSEKI KVARTAL ????:)

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
kinta_bg

IMA LI POKRITI BASEINI V VSEKI KVARTAL ????:)

Мнение от kinta_bg »

I ako ima do kolko 4asa rabotiat?:)
i kakvi vpe4atlenia imate?:)
kinta_bg
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Едно от главните условия да получиш виза за Канада е да можеш да плуваш и да си любител на закритите басейни! Ама те понеже в Квебек са малко башка луди, сега имат нов спорт - превръщане на зкрит басейн в открит с подръчни материали. Заради това си мисля, че докато дойде време да кацнеш в Монтреал (примерно) няма да е останал ното един закрит басейн. Така че няма да е лошо да се поогледаш за емиграция в някоя друга държава, където практикуват свободно гмуркане в закрит басейн целосезонно и няма да има нужда да се лишаваш от тази екстра!
Let it go...
Аватар
Doktora

Re: IMA LI POKRITI BASEINI V VSEKI KVARTAL ????:)

Мнение от Doktora »

kinta_bg написа:I ako ima do kolko 4asa rabotiat?:)
Да ти имам проблемите............
Док......... 8)
TROUBLEMAKER
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

А, и още нещо - това не е чат, форум е, нема да избяга ако пишеш пълните думи, а ако ползваш и кирилицата, цена няма да имаш (не че сега имаш, де, некои неща са безценни, ни се купуват, ни се продават, като простотията, например)
Let it go...
panpilulu

Мнение от panpilulu »

Викам си: сега ще прочета най-сетне нещо по въпроса, който ме вълнува отдавна, но поради чести неуместни коментари
във форума, не съм задавала.

И Влизам.

И какво намирам, същите неуместни коментари, че и подигравки за цвят. Вие които вече сте там, защо не можете да премете, че някои от хората тук, живо се интересуват от страната, в която ще отидат и не чакат, като отидат там всичко да им се обяснява, а още от тук четат и... понякога питат.

И последно: ако на някой му се пише за басейните, много ще сме му благодарни!!!

И наистина последно: аз съм чела че има много басеини и то безплатни, но дали наистина навсякъде? Най са ми интересни тия дето са в
самите жилищни сгради, често ли се срещат, в кои квартали, по скъпи ли са там наемите?
Аватар
c200

Мнение от c200 »

в наема, който плащаме влиза ползването на открит басей през лятото.
около 20 м дълъг, чист и със спасител. Голяма радост за децата. Не мисля, че се отразява кой знае колко на наема, защото компанията има около 500 апартамента в махалата. Не ходят много хора обаче, често има по 3-4 само, нещо като частен басейн. Тази схема не е рядкост.
За закритите - по-големите училища имат, също и разни спортни центрове. Спомням си, че не беше скъпо, но не знам точна цифра.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
shantros

Re: IMA LI POKRITI BASEINI V VSEKI KVARTAL ????:)

Мнение от shantros »

Doktora написа:
kinta_bg написа:I ako ima do kolko 4asa rabotiat?:)
Да ти имам проблемите............
Док......... 8)
Давай да е весело :lol:
:beer: :beer: :beer:
Joy

Мнение от Joy »

Едно време Омби беше казала, че в Квебек девиза бил "Във всяка къща -басейн, във всеки блок- два!" :D Не е далеч от истината.
Не мога да твърдя със сигурност, но съм почти сигурна, че във всеки квартал си има обществен закрит басейн. Моят е точно до блока ни, както и закрита зимна пързалка до него. В зданието с басейна има фитнес, сауна. Входа в басейна е 1 дол.
В повечето бетонни големи блокове си има вътрешен басейн за живущите. Около частни кооперации с кондо също почти винаги има басейн за ползване от живущите-често открит. Към университетите си има спортни центрове с басейни, а често и към сежепите.
Последно промяна от Joy на Пет Сеп 02, 2005 9:59 am, променено общо 2 пъти.
Аватар
shantros

Мнение от shantros »

JOY, като медицинско лице имаш ли наблюдения върху размножаването на Хламидите в тези басейни?

Незная как е правилно хламиди или кламиди :oops:
kinta_bg

Мнение от kinta_bg »

mn blagodaria na vsi4ki, na Ivet moga da kaga da se dargi malko po dobre s horata, zashtoto cial givot shte bade precakana !!:)
nishto li4no
a dokolkoto zashto pitam za baseinite ?:)
PROSTO MI HARESVA DA PLYVAM !!!!
az sam ot PLOVDIV i sam bivsha plyvna nadegda:))))))
kinta_bg
Joy

Мнение от Joy »

shantros написа:JOY, като медицинско лице имаш ли наблюдения върху размножаването на Хламидите в тези басейни?

Незная как е правилно хламиди или кламиди :oops:
Това е по-скоро опасност за басейните в кооперациите. Обществените са така жестоко наблъскани с хлор, че бедна ви е фантазията. :( Никакви зарази нямат шанс. След като и банските не издържат, представете си!
По тази причина аз лично чакам басейна в моята лична къща за да се пробвам. :D
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

kinta_bg, мерси за съвета, ама я като си толкова отворен/а да взема да копи-пейстна тук едно лс то теб, да ти се порадват и другите. А за прецакването- няма начин, щот за щастие около мен не виреят екземпляри като теб!

kinta_bg
До: Ivet
Пуснато на: Пет Сеп 02, 2005 7:29 am
Заглавие: TAPA SI KATO GAZZ !!!!!
ама много
Let it go...
Аватар
shantros

Мнение от shantros »

Ivet написа:kinta_bg, мерси за съвета, ама я като си толкова отворен/а да взема да копи-пейстна тук едно лс то теб, да ти се порадват и другите. А за прецакването- няма начин, щот за щастие около мен не виреят екземпляри като теб!

kinta_bg
До: Ivet
Пуснато на: Пет Сеп 02, 2005 7:29 am
Заглавие: TAPA SI KATO GAZZ !!!!!
ама много
Хихихихи
значи не съм единствената към която е отправял хвалебствия :lol:
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

shantros написа: Хихихихи
значи не съм единствената към която е отправял хвалебствия :lol:
:lol:

Ми човека е продуктивен, не му стига форума, та си пуска пипъцата навсякъде.

Ама на кой му пука в тая жега? :lol:
Аз сега отивам да поплувам малко (ама не в кварталния басейн) :wink:
Let it go...
survivor

Мнение от survivor »

Ами тръгвате да гледате големите бетонни блокове и питате наред дали имат басеин и какъв. Някои сас само със закрит, някои само с открит, някои нямат изобщо. При нас има и закрит и открит, но може би това е изключение. Все пак да знаете, че можете и това да търсите. Иначе мисля че във всеки квартал си има басеин, ама не знам дали е задължително да е закрит. И да предупредя - басейните по блоковете обикновено не са с олимпийски размери, но по моя преценка са достатъчни за плуване.
Заключено