Имате ли нерви да пазарувате от Brault & Martineu?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
survivor

Мнение от survivor »

Abe vsashtnost tuk konkretniyat otgovor kam kogo da se obarnete si beshe daden ot Krimon i to dosta otrano, drugoto si e ala-bala. Eto na tova mu vikam pomosht. Kojto mozhe da se vapolzva ot podnesenata mu informacija, shte go napravi.
sashka

Мнение от sashka »

krimon написа:фактите са си факти, не виждам да си стигнала по-далеч от училищната комисия, а там наистина няма за какво да те приемат, нито пък има формуляр в училището. Просто трябва да се намери превозвачът /за 10 пъти го казвам/ и с него да се комуникира. Иначе училището ще прехвърли факса на училищната комисия, а тя от своя страна на превозвача, а това явно ще отнеме доста време за мудната им администрация ... .

Благодаря ти за инфото олекна ми като хвърлихме шпагите :) хе хе
Сега ми стана ясно, че има трета страна съжалявам не съм го разбрала добре по-рано. А кой може да ми даде координатите на този превозвач -в училището или шофьора на автобуса. В училището и дума не споменаха за превозвач. Но слетобяд ще питам шофьора .
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

survivor написа:Abe vsashtnost tuk konkretniyat otgovor kam kogo da se obarnete si beshe daden ot Krimon i to dosta otrano, drugoto si e ala-bala. Eto na tova mu vikam pomosht. Kojto mozhe da se vapolzva ot podnesenata mu informacija, shte go napravi.
problema е че заедно с информацията се появяват и изказвания от рода на "тук правилата се спазват", "ти трябва да се нагодиш", "не си хаби нервите", даже и неща от рода на "ти каква си, че ..." или "с твоите летни приключения"

Инфото се поднася без много-много коментар към питащия.
Аз примерно нямах знания за проблема, но с дългогодишния ми опит със системата, знам че не може да няма начини за промяна.
2 км :shock: :shock: - ясно, че не е резонно!!
Затова дадох рамо на сашка да продължи да се бори.

БРАВО на кримон - тя даде ясна информация и то от опит (не от ухо), нищо че я изсипа на порции.

Мддааа, вече съм готов за наследник/чка :wink:
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
sashka

Мнение от sashka »

huba написа:sashke, jelaia ti samo priatni emocii s bebeto, pak i s batko mu.
Мерси Huba, надявам се всичко да е наред. :wink:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

аз пък мислех, че сме се разбрали, бгмонреал :wink:

Ето моето първо изказване по въпроса в темата, за да видиш, че още от самото начало съм споменала всичко от-до.

krimon написа:
sashka написа:Все повече и повече се убеждавам че тук е пълно с извинетеме за изказването ама в буквалния смисъл "дебили", и не е нужно да си живял тук от четири месеца или н-ти години за да забележиш това. Е разбира се има и разбрани хора но процента им е много нисък. Като цяло живота в Канада много ми харесва, но тази безчувственост и тяхна твърдоглавщина не мога да приема. Да си блъскаш все едно главата в стена. А аз си мислех, че по твърдоглави от нас българите няма, но уви тези тук са някякъв унекален случай. Включвам се във темата защото и аз съм ефектирана от училищното настоятелство където ще учи сина ми след молба да преместят спирката на училищния автобус, защото е по-далече от нас впредвид, че след две седмици ще сме със новородено бебе и ще ми е трудно да придружавам детето до тази спирка особено през зимата и представяте ли си секретарката най- нагло ме прати :roll: да си купя зимни дрехи и зимна количка за бебето, защото тя не можела да направи нищо а и в същото време по нейните думи няма кой да направи нещо по въпроса. След три пъти разкарване дори не си направиха труда да погледнат аджаба за кой адрес става въпрос. Без да изпадам в подробности, за да не каже някой че сме с претенции лично аз стигнах до извода и дори си задавам въпроса дали аз съм или около мен е пълно с малоумни да ходиш да се молиш да ти разрешат проблема и да те прехвърлят като топка от един " имажинерен респонсибъл" до друг "имажинерен риспонсибъл". Така, че изцяло те разбирам и ти се възхищавам на упоритостта Хемоглобине. Продалжавай битката докрай :wave: .
Пести си нервите, ще ти трябват за бебето :) Училищата не се занимават с траспорта на учениците, към училищните комисии има специални транспортни фирми, които са ангажирани за целта. В училището можеш само да получиш информация, но те не са отговорни за смяната на спирките. За да се смени спирка е необходимо да има поне 3-ма ученика, които да посещават същото училище или поне да използват същият маршрут. Тук правилата, както вече знаеш, се спазват. Е, това са техните правила, трябва да се нагодиш ти.

За разлика от теб аз мисля, че тукашните не са дебили, с изключение на някой споменати търгаши като тези от Бро и Мартино. Обратното, все повече и по-разбрани хора срещам, направо се учудвам как имат толкова търпение.

съжалявам, ако не ти харесват изказванията ми, но и на мен не ми допада често това, което ти пишеш като информация - обикновено полвинчато и с недомлъвки

аз просто пиша както ми харесва и каквото мисля, ако съм обидила някой - извинявайте :smlove:
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

sashka написа:
krimon написа:фактите са си факти, не виждам да си стигнала по-далеч от училищната комисия, а там наистина няма за какво да те приемат, нито пък има формуляр в училището. Просто трябва да се намери превозвачът /за 10 пъти го казвам/ и с него да се комуникира. Иначе училището ще прехвърли факса на училищната комисия, а тя от своя страна на превозвача, а това явно ще отнеме доста време за мудната им администрация ... .

Благодаря ти за инфото олекна ми като хвърлихме шпагите :) хе хе
Сега ми стана ясно, че има трета страна съжалявам не съм го разбрала добре по-рано. А кой може да ми даде координатите на този превозвач -в училището или шофьора на автобуса. В училището и дума не споменаха за превозвач. Но слетобяд ще питам шофьора .
Ако при кандидастване в училището сте написали, че искате автобус би трябвало досега (до 1 септември) да са ви поканили на "обучение". Поне в нашия район (в Онтарио) е така при ползване на училищен автобус за пръв път. Относно промяната на спирките - наша съседка - канадка е пожелала автобусът да спира пред тях, защото детето и на ненавършени 4 години трудно се придвижвало през зимата до съседната къща и искането и е било уважено. Случайно го спомена преди няколко месеца.
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

beckythomas9 написа:[. Относно промяната на спирките - наша съседка - канадка е пожелала автобусът да спира пред тях... и искането и е било уважено.
Правилата важат за всички! :D :D :D
Заключено