Добре дошъл в Канада ,ти поне не си нов кво се шашкаш.Пред твоите кахъри моят проблем от днес направо бледнее,но ще го споделя по простата причина ,че той ми бе създаден от държавна институция ,а не от частни търговци което би трябвало да бъде в помощ на все още незблъскалите се с местната действителност лица .
Тази сутрин към 7,30 излизайки от склада на сервизното на 40 ме спира патрул на контрол рутиер ду кебек ,давам си чинно документите и едната от двете дами ми вика -ще правим инспекшън ,аз -ок.И започваме светлини ,ляв мигач ,десен мигач,гуми спирачки етк. и се оказва че една лампичка от 5 така наречените клирънс лайт които са разположени отзад горе на камиона не свети.Дамата ми вика това е майнър/не мейджър/ дефект и по закон до 48 часа трябва да отстраниш повредата .Аз ОК ,но преди малко светеше/тя по някой път изключва и светва след удар/ и я чуквам леко и тя проработва.Дамата се съгласи и тъкмо да ми подаде документите ,колежката и се наостри и вика инспекцията все още не е пиключила /аз в тоя момент още не бях изпил сутрешното си кафе и явно ми личеше по погледа което силно я подразни/ и започва да клати брони,дръжки на врати,странични огледала ,прати ме да чакам след тези упражнения в камиона 40 мин. след което дойде с написан протокол за майнър дефект -предните фарове -мал секурите /демек се клатели на натискане/ и отстрани по каросерията има една декоративна лайсна която е занитена към корпоса/ролята и е да предпазва корпуса на камиона от ожулване от една страна и от друга за естетика/ също мал фиксе ,понеже отворите около някои нитове били оголемени ,та ги чекна кои нитове трябва да бъдат сменени за да не загубя по пътя каросерията

според нейните думи.Написа ми предписание до 48 часа да отстраня дефектите и да отида на инспекция в СААК които да потвърдят ,че съм ги отстранил.
ОК за нитовете и лайсната макар и да не съм на нейното мнение се съгласявам,купих нови нитове и на местата които маркира утре ще ги набия ,но за първия проблем със светлините съм в шок.Отивам днес в сервиза при дилъра който ми продаде камиона и му обяснявам проблема ,чеква,фиксва и вика -тая не е права -предните фарове са конструирани от конструктора в/у пластмасова носеща основа с цел да имат откат за да поемат вибрациите произлизащи от пътната настилка ,аз мога да им сложа по една капка заварка отстрани и по този начин да не се движат ,но след 2 дни ще дойдеш да ти сменям стъклата дето ще се потрошат от вибрациите.Викам му слагай тогава по една заварка да не се движат за да мина инспекцията ,а той -ааа не мога да променям конструкцията направена от производителя ,аз съм официален представител,ако държищ върви при някой майстор ,аз такава отговорност не нося.
И аз сега какво като в необрано лозе ,вдруги ден трябва да се явя на инспекция пред СААК и не знам как да постъпя ,тея двете дето ме санкционираха бяха явно лезбийки изпитващи омраза към противоположния пол,ами ако служителя в СААК пък се окаже педал или някой крив и недоспал си ,щото жена му не му е пуснала ,аз какво да правя.
Е незнам ,неам нерви,утре някой/я недоебан/а може да ми даде тикет щото антената ми дето стърчи над корпуса не сочи правилната посока и аз трябва за пореден път да се огъзвам ,щото нито имам нерви нито пари да ходя по адвокати.
Мисля да се усмихна чинно ,да събуя гащите както подобава на примерен канадец и да приветствам с :
-Биенвеню о Кебек ,Канада ,ше ну е комса.