Английско училище за детето

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Flanker

Мнение от Flanker »

c200 написа: .....Та дотук не разбрах - някой правил ли го е това упражнение да запише детето си в англ.у-ще и ако "да" как е преодолял феноменалния закон 101....
Izvinyavai za otklonenieto.... :oops: Az lichno ne znam, no potarsi nyakoi poznat rusnak da te svetne... Chestno, ne znam kak go pravyat, no po dumite na poznati - tyahnite (na tezi darjashti na angl. uchilishte) deca izkarvat nai-mnogo edna godina vav frensko i sled tova se mestyat v angliisko!
To tova prilicha na agenciya EJK, no tolkova znam! :lol:
tochica

Мнение от tochica »

аз също съм чувала само за случаите , в които детето трябва да има документ , с който да се докаже ,че е било някакъв срок в англ. среда - училище , за да се разреши записването в такова в Мтрл .
иначе миналата година имаше репортаж по телевизията за едно семейство - местни канадци , англофони , които бяха завели дело и спечелиха , разрешиха им да запишат детето си в англ. училище .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
c200

Мнение от c200 »

днес питах учителя ми по английски как е хавата.
човекът каза, че преди можело да пратиш детето за 1 година в частно англофонско училище и после въз основа на идиотския Kill Bill 101 да продължи в държавно такова.
Отскоро обаче тази вратичка е затворена, не беше много сигурен, но обеща да провери.
Има и по-евтини варианти от 12 бона на година, като проуча въпроса ще доложа.
Темата френски срещу английски училища е друг въпрос, продължавайте да го бистрите.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Joy

Мнение от Joy »

Какво има да се бистри?
Има 2 вида държавни- английски и френски. Кои са по-добрите е спорен въпроса поради фактът,че сме във франкофонска провинция, където английският е аутсайдер.
И следва вече конкуренцията между частни (френски или английски) и интернационални (френски), които ВСИЧКИ са на по-високо ниво от обикновенните.
Когато пък се конкурират между себе си (частно-интернационално), везната определено натежава към второто по доста фактори.

Това е.
Joy

Мнение от Joy »

Да, ако пък някой живее в Квебек с мисълта да смени един ден провинцията (или страната), франкофонско училище е винаги по-добрия вариант. Така детето ще има обучение в различни видове училища и на 2 езика, а владеенето на втори- френски е винаги от полза. :roll:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

и да продължим разискванията :)

Мен ме интересува защо това интернационално училище е толкова успешно ? Само заради програмата си ли ? Заради 3-тия език, който се учи ли ? Каква е тази толкова уникална програма и по какво се различава от всеобщо предлаганата ? Защото ако е като разликата на обикновеното училище с Монтесори не ми я хвали. Разлика може да има в Европа - тук е пълна 0.

Джой, сега вашето училище като е станало наскоро "интернационално" това може ли да го направи автоматично много успешно, както и неговите ученици най-добрите, така че да се класира в ОНАЗИ класация 8)

Ето данните за 2003/2004 г. Оказва се, че училището е с оценка 5 по 10-балната система и в сравнение с 1997 г. тенденцията е да спада нивото му. За една учебна година дали се е променило съществено положението ?

http://www.lactualite.com/bulletin004/r ... ILIPPEPARE

Защото като я гледах ОНАЗИ класация на Икономическия институт на Монреал .... ами тя се основава на някакви данни от 1999-2000 г. и това дали учениците после са успели да ги запишат в СЕЖЕП, т.е. да се класират по успех за натам. Освен успешното интернационално училище в Сент Юбер имаше още няколко интернационални, ама повечето бяха към края на табличката. И това ме наведе на мисълта, че бидейки едно училище интернационално не е задължително да бъде и достатъчно добро.

Ти какво мислиш ?

Аз така се интересувам, защото в нашия квартал прилежащото ни средно училище е интернационално. Само то едничко се мотае в квартала и няма друго средно училище. И ако моите дечица решат ей така отиват там, административно, и никакви изпити няма да държат. А то е в таблицата .... чакай да видя. Ама знам няколко българчета там, не е кой знае какво според тях и родителите им.
pomiar
Обратна връзка:

Мнение от pomiar »

JOY написа:Какво има да се бистри?
Има 2 вида държавни- английски и френски. Кои са по-добрите е спорен въпроса поради фактът,че сме във франкофонска провинция, където английският е аутсайдер.
И следва вече конкуренцията между частни (френски или английски) и интернационални (френски), които ВСИЧКИ са на по-високо ниво от обикновенните.
Когато пък се конкурират между себе си (частно-интернационално), везната определено натежава към второто по доста фактори.

Това е.
Joy, desolé, mnogo si mi simpatichna, ama s taia poslednata glupost prosto izbi ribata. Abe ti da ne si hodila na COFI...mnogo ti promit mozaka :nenam:
Joy

Мнение от Joy »

Какво мисля ли?...Конкретно за тази статистика мисля,че не се отнася на интернац. у-ще Луи-Филип-Паре. През 2003 то още не е такова.
А по принцип за статистиките...мисля, че не са особен показател. Както виждаш, аз не съм се ръководила от статистики и не страдам от особенна мания на амбициозна майка. :roll: Да, аз винаги съм мечтала за интернационално училище още от пристигането си- то е заради програмата, за която имам доказателства,че е на висота, но не съм подбирала конкретно училището. :roll: Ако не беше станало това такова, щеше да е във Валейфилд или Ласал. Каква разлика? И за двете имам прекрасни отзиви...
Бих се опасявала, обаче от училище, където се отива административно и без изпити... :roll: Това не е интернационално. Според програмата изискванията на швейцарската комисия са много строги по отношение на приема. Между другото...Имам позната, която е бивш преподавател-сега успешно върти бизнес.Та тя ми разказваше интересни неща за интернац. у-ща и че не всички на практика са акредитирани да се наричат такива- много да внимавам на какво ще попадна... :roll: Това училище без изпити си е направо менте ако ме питаш... :roll:
Колкото до самата програма...За съжаление не мога да кажа много...Четоха ни 3-часова лекция по време на приемния изпит в какво се състои програмата, показваха ни диаграми и даваха статистики,но това беше отдавна...Помня,че бях много впечатлена. Знам, че тогава само си мислех "горкото ми дете-как ще го мъчат". :lol:
Помня, че звучеше адски сложно и много натоварено, а също така знам за изключително строгите им изисквания за успеваемост, според които детето по всяко време може да бъде преместено в нормално училище ако не се справя. Има огромен списък с чакащи.
Тогава ни казаха, че след програмата, университет се завършвал много лесно- на децата материалът там им се струвал изключително лесен. Не ми се сториха странни тези думи, след всичко, което бях чула.И аз не съм на лека университетска програма, но това което чух ми се стори сложно и за мен...
Ако това е ИСТИНСКАТА интернационална програма- тази, която е акредитирана от Женева, това трябва да си заслужава много повече от което и да е частно училище. Програмата наистина е СТРАШНА.
Имам няколко примера на завършили деца. За едното съм разказвала много. Навремето голяма тема се развъртя, че това е невъзможно...5 езика има детето абсолютно свободни като майчин. Голяма статия за нея писаха във вестника, 7-ма по успеваемост в Монтережи и стипендиантка за интернац. колежиална програма.Същото това дете работи цяло лято от училище на митницита на границата със Щатите и кандидатства за ун-ска програма по професията на мъжа ми. Той един ден и гледа материала, по който учи и се хвана за главата-тези неща ги бил учил на последния курс -магистратура. :shock:
Имам впечатления и от други деца, учещи в интернац. секондер. Родителите се оплакват че е адски сложно, а това е добре... :roll:
Това е, което мога да кажа по въпроса...Добро или не за нас конкретно- времето ще покаже. :roll:
Ако имаш време още, аз съм тук- впечатления ще има още много...Надявам се да не се разочаровам, но и така да е, няма да го скрия...
Аватар
edelwais

Мнение от edelwais »

JOY написа:Да, ако пък някой живее в Квебек с мисълта да смени един ден провинцията (или страната), франкофонско училище е винаги по-добрия вариант. Така детето ще има обучение в различни видове училища....
e s tova pyk ne sym nikak, ama nikak syglasen....
JOY написа: ... 2 езика, а владеенето на втори- френски е винаги от полза. :roll:
za 2ta ezika - niama losho, no ucheneto na 5-6 ezika ne triabva da e samocel...
osven tova, zashto tochno frenski kato vtori? s risk da razlaia kuchetata, kyde (v stranite koito sa emigrantski interes) osven v Quebec i France se govori tozi ezik?
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

От отговора ти се разбира, че въпросното училище е за първа година интернационално, пък било и то акредитирано от Женева /дай линк, моля те да видим къде ги акредитират/. Как могат да имат представа за в бъдеще как ще успяват учениците им и как ще се справят с университети. Имай предвид, че трябва да се мине в Квебек задължително през СЕЖЕП, за да се влезе в университет. Изключения правят някои колежи.

Страшна програма, :lol: :lol: :lol:
Кажи нещо конкретно де, брех да му се невиди. Аз на обещания не вярвам, вярвам само на постигнати резултати, а досега твоето училище не е показало успеваемост на учениците си. От къде ще докарат по-добрите учители в Шатоге, за да преподават още по-успешно на кандидатите си. И въобще програми и планове в живота са едно - реалността твърде далечна :(

А за нашето квартално интернационално училище - мъдри се малко след 50-то място в ОНАЗИ класация, ама и аз не й се доверявам много. Основни фактори са доходите на родителите и дали детето не надвишава 16 годишна възраст, когато започва последна година. Хихи. Ами нямат подбор за децата от квартала - те си влизат по подразбиране, защото няма друго средно училище. Подборът в това "интернационално" училище се извършва с децата отвън. Съответно ако не можеш да минеш годината те пренасочват към другите квартали. Е, има някакви изисквания все пак.
Joy

Мнение от Joy »

osven tova, zashto tochno frenski kato vtori? s risk da razlaia kuchetata, kyde (v stranite koito sa emigrantski interes) osven v Quebec i France se govori tozi ezik?
В Канада френският е все още един от двата държавни езика. И за по-добри постове в която и да е провинция се изисква двуезичие. Да не говорим за държавна работа...
И ако не френски втори, кой? Немски? Италянски? Те повече се говорят по света?
От отговора ти се разбира, че въпросното училище е за първа година интернационално, пък било и то акредитирано от Женева /дай линк, моля те да видим къде ги акредитират/.
За втора мисля... Не знам къде може да се провери акредитацията. Аз много разпитавах за нашето ,включително учителите в бившето училище, а също в Комисион сколер, за да се убедя,че акредитацията му е истинска. До колкото подразбрах такава се получава много трудно и училището е кандидат от много години преди да покрие изискванията. :roll:
Страшна програма,
Кажи нещо конкретно де, брех да му се невиди. Аз на обещания не вярвам, вярвам само на постигнати резултати, а досега твоето училище не е показало успеваемост на учениците си. От къде ще докарат по-добрите учители в Шатоге, за да преподават още по-успешно на кандидатите си.
Никаква гаранция няма конкретно за моето училище. :roll: Но се доверявам изцяло на чутото и видяното по повод самата интернац. програма.
Разбира се, че минават децата през сежеп и пак през интернационална програма там. :roll: Поне на такава постъпи познатата ни "какичка". Тя завърши училището във Валейфилд. Аз лично съм свидетел на натоваренността и последната година от секондера и в началото на колежа. Мога да кажа, че детето дни и нощи не ставаше от книгите. Със секондера обиколи Латинска Америка и няколко пъти Испания и Франция с различни проекти.
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

:D та какво казваше ТХЦ? Свършили? :D ...а не не не .... :mrgreen:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

JOY написа: В Канада френският е все още един от двата държавни езика. И за по-добри постове в която и да е провинция се изисква двуезичие. Да не говорим за държавна работа...
:D В Торонто е бъкано с хора на много добри постове, които бъкел френски не знаят. Освен това лично познавам една двойка - момче и момиче, второ поколение емигранти (аржентински и италиански произход) които работят full-time (т.е. не са контрактори) като internal audit в Министерството на Здравето и не знаят френски... Т.е. знаят квото са учили в училище (почти нищо). Познай и колко го ползват по време на работа :wink:
Joy

Мнение от Joy »

Което съвсем не значи, че ако го имаш си от губещите, нали? :roll:
Всеки допълнителен език в такава многонационална страна, още повече "държавен" език, е допълнителен коз. Не е ли така?
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

JOY написа: където английският е аутсайдер.
Джой,парите и бизнеса говорят на този аутсайдерски език!Дори и в Кебек :twisted: :twisted:
Заключено