Английско училище за детето

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
huba

Мнение от huba »

Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

оо, Джой, издънка ... има много съществена разлика .... въпросът не е във френския език, а в различната образователна система и предмети, които се изучават в тези 2 колежа. Забележи, те не са финансирани дори с цент от тукашната държава/местно правителство, за разлика от другите частни училища /за еврейските до скоро се говореше/. Та ако се завърши някой от двата френски колежа трябва в известен смисъл "приравняване", за да се нагоди френския БАК към тукашния секондер+СЕЖЕП .... ама това е друга тема.

За известните личности, тази ми харесва особено, какво мислиш :

http://www.jsc.nasa.gov/Bios/htmlbios/payette.html

Съвсем кебекуа е девойката, родом от Монреал.

EDUCATION: Primary and secondary school in Montreal, Quebec. International Baccalaureate (1982) at the United World International College of the Atlantic in South Wales, UK. Bachelor of Engineering - Electrical (1986) from McGill University, Montreal and a Master of Applied Science - Computer Engineering (1990) from the University of Toronto.

Виж за Бомбардие ако искаш, ама той вече умрял. Може някой по-жив :)
Joy

Мнение от Joy »

Упс, в Станислас не били 4 езика, ами също 3- при това третият започва чак в 3-ти секондер (демек само 2 години обучение). Вярно, че има обаче избор за немски.
l'Anglais est enseignй au primaire dиs la classe de 9e (3e annйe). Une deuxiиme langue vivante obligatoire (Espagnol, Allemand) s'inscrit au programme en classe de 4e (3e secondaire).
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Джой, става въпрос за френския начин на броене на класовете - съвсем различен от квебекския.
Joy

Мнение от Joy »

За известните личности, тази ми харесва особено, какво мислиш :

http://www.jsc.nasa.gov/Bios/htmlbios/payette.html

Съвсем кебекуа е девойката, родом от Монреал.
Лелее, тази е върха- направо ми е идол...От къде я изрови? :D
Ще се запозная обстойно.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

я виж къде се намира в ранг листата училището от Шатоге - между 309 и 455 място

http://www.iedm.org/bulletin/report.php
Joy

Мнение от Joy »

krimon написа:Джой, става въпрос за френския начин на броене на класовете - съвсем различен от квебекския.
Ама те си пишат в скоби приравняването към квебекския. :roll:
Аватар
Aragorn

Мнение от Aragorn »

Очаквам цитат!
Кстати, среди местных здесь бытует мнение, что от русских пахнет и это, потому что они не моются по утрам. Видимо биохимия у нас разная и это замечают ВСЕ без исключения...
http://club.passion.ru/viewtopic.php?t= ... c&start=90

извинявам се за отклонението от темата, но ми е изискан публичен отговор
Joy

Мнение от Joy »

krimon написа:я виж къде се намира в ранг листата училището от Шатоге - между 309 и 455 място

http://www.iedm.org/bulletin/report.php
Да, но това е от преди да стане интернационално. Училището, както и системата е коренно променено.
Joy

Мнение от Joy »

Aragorn написа:
Очаквам цитат!
Кстати, среди местных здесь бытует мнение, что от русских пахнет и это, потому что они не моются по утрам. Видимо биохимия у нас разная и это замечают ВСЕ без исключения...
http://club.passion.ru/viewtopic.php?t= ... c&start=90

извинявам се за отклонението от темата, но ми е изискан публичен отговор
Я, виж ти! :shock: :D Да, това наистина съм го писала аз. Ако обърнеш внимание, обаче, ще забележиш, че ТОВА НЕ Е МОЕ МНЕНИЕ.

Кстати, среди местных здесь бытует мнение
Аватар
Aragorn

Мнение от Aragorn »

Кстати, среди местных здесь бытует мнение, что от русских пахнет и это, потому что они не моются по утрам. Видимо биохимия у нас разная и это замечают ВСЕ без исключения...Это достаточно красноречиво и я не знаю как с этим спорить, потому что это правда. Даже в форумах красоты если это возможно, что уж говорить о людях которые в принципе мало заботятся о себе...
който иска - да попрочете в по-горната препратка!
отново се извинявам за отклонението - за последно е!!!
Последно промяна от Aragorn на Сря Авг 24, 2005 10:08 pm, променено общо 1 път.
Flanker

Мнение от Flanker »

JOY написа:А всичкото това, защото първа в този форум отварям очите за много неща. Ако се върнеш назад към архива ще прочетеш за колко много неща вече съм "навирана в кучи ***", защото мнението ми абсолютно не е съвпадало с това на "масата" и как след време всички твърдят точно това, което съм казвала преди години като разбиращо се от самосебе си... :wink:
Shapki dolu! Za po..chest!
Do kakvi visini (patologichni) vodi pokebekarchvaneto....
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Арагорн, откажи се , брато!Все едно да си пуснеш речи на Хитлер на плоча и да спориш с нея - нема начин!
Та дотук не разбрах - някой правил ли го е това упражнение да запише детето си в англ.у-ще и ако "да" как е преодолял феноменалния закон 101.Иначе - за "интернационалното коренно промено и най -добро възможно у-ще всичко ми стана ясно.Само чорапките от униформата не разбрах какъв цвят са, ама нейсе.И без тази информация ще мога да заспя.
Аз съм Мама Кенга - днес не знам какво ми става - все пиша от името на мъжа ми.Извинете ме за което.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Joy

Мнение от Joy »

Aragorn написа:
Кстати, среди местных здесь бытует мнение, что от русских пахнет и это, потому что они не моются по утрам. Видимо биохимия у нас разная и это замечают ВСЕ без исключения...Это достаточно красноречиво и я не знаю как с этим спорить, потому что это правда. Даже в форумах красоты если это возможно, что уж говорить о людях которые в принципе мало заботятся о себе...
отново се извинявам за отклонението - за последно е!!!
Приета е забележката. Но имам право на оправдание, нали?
Говорех за случаите, за които съм чувала коментар и го споменах защото бях шокирана да прочета подобни неща за хигиената в подобен форум. :oops:
Виновна. :oops:
Joy

Мнение от Joy »

Иначе - за "интернационалното коренно промено и най -добро възможно у-ще всичко ми стана ясно.Само чорапките от униформата не разбрах какъв цвят са, ама нейсе.
Защо този сарказъм? Да съм те отговаряла от частно? В никакъв случай! Като имаш пари, можеш и в Оксфорд да изучиш детето си. Ако съм споменавала за интеранц. у-ща, то ПРИНЦИПИАЛНО. Не за нашето конкретно- него го няма в НИТО една класация -просто е ново.
Заключено