В какъв вид да се носят парите за Канада?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
dudu

В какъв вид да се носят парите за Канада?

Мнение от dudu »

Здравейте,

След месец летим за Монреал и вече е време да стягаме куфарите.
Интересувам се в какъв вид е най-добре да се носят декларираните пари - кеш, в пътнически чекове, с банкови гаранции, на международна дебитна карта или друго?
Още повече, че трябвало май да се показват/доказват пред емиграционните.

Не ми се вижда разумно човек да носи всичките си спестявания кеш, в джоба си.

Иначе, ползвам интернет-банкиране в БГ и вероятно мога да си ги прехвърля до всяка банка в Канада. Някой има ли идея как мога да докажа на служителя, че ги имам? С банкова гаранция става ли?

А има ли друг начин?

Поздрави!
Veliko

Мнение от Veliko »

Dudu, ima 3 nachina za nosene na mangizi: w broj, cash i na ryka :wink:
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

Veliko написа:Dudu, ima 3 nachina za nosene na mangizi: w broj, cash i na ryka :wink:
:mrgreen: взе ми думите от устата - бих добавил и "ън контан" 8)
inn

Мнение от inn »

kash naj dobre , az pone taka napravih . tuk navsiakade ima taksi za kakvo li ne , taka che pone za tova da ne plashtate .
uspeh :)
p.s. i si vzemete kolkoto moje poveche che tuka parite se topiat za otricatelno vreme .
Joy

Мнение от Joy »

dudu

Мнение от dudu »

Това горе е много изчерпателно.
10х
Интересно, че търсенето при мен не даде същите резултати!?

Само не ми се изясни въпроса с интернет-банкирането. Не мога ли да си дръпна едно SWIFT-че оттам и да не нося всичко в брой?

Поздрави
Аватар
Koko

Re: В какъв вид да се носят парите за Канада?

Мнение от Koko »

dudu написа:Здравейте,

След месец летим за Монреал и вече е време да стягаме куфарите.
Интересувам се в какъв вид е най-добре да се носят декларираните пари - кеш, в пътнически чекове, с банкови гаранции, на международна дебитна карта или друго?
Още повече, че трябвало май да се показват/доказват пред емиграционните.
Имиграционния чиновник който ще ти проверява документите като пристигнеш е в правото си да поиска доказателства че наистина разполагаш с декларираните пари. Мисля че в официалния сайт на CIC имаше посочено какво е приемливо за тях като доказателство.
Практиката сочи че някои чиновници само питат с колко пари пристигаш, без да ги проверяват, но има и случаи когато парите наистина трябва да се покажат/преброят, зависи какво ще му скимне на самият чиновник. Затова наистина е по-добре да имаш готовност да покажеш някакво доказателство за парите.
dudu написа: Иначе, ползвам интернет-банкиране в БГ и вероятно мога да си ги прехвърля до всяка банка в Канада. Някой има ли идея как мога да докажа на служителя, че ги имам? С банкова гаранция става ли?

А има ли друг начин?

Поздрави!
Моят опит с банкови преводи е в обратната посока - от Канада за България. По принцип да се изпрати SWIFT (тук му казват Wire Transfer) не е проблем, но за съжаление не става през интернет, а трябва да се иде лично на крака в банката.
Заключено